Deodorant

Pagina 1 van 3
Alles over de werking van deodorant
Veel volwassenen gebruiken bij het dagelijkse ochtendritueel deodorant, ook wel bekend als 'deo'. Door dit in de oksel te rollen of te spuiten, wordt voorkomen dat nare zweetgeuren zich verspreiden. We willen er graag goed verzorgd bijlopen en daarbij geen luchtjes verspreiden. Het is erg vervelend als andere mensen ons ruiken en er last van hebben. Hier beneden gaan we verder in op de werking én de verschillende soorten die er zijn.

Wat doet een deodorant?

Ons lichaam is dagelijks hard aan het werk. Denk maar aan het verteren van ons eten. Dit proces levert veel lichaamswarmte op. Om dit te reguleren zorgt ons lichaam ervoor dat dit warme bloed naar de buitenste lichaamsdelen gestuurd wordt. Je kunt denken aan vingers, tenen maar ook aan de huid. Om je lichaam te helpen de temperatuur snel te regeluren, ontstaat er transpiratievocht op de huid. De zweetklieren gaan flink aan het werk en hierdoor ontstaat zweet onder onze oksels. Door de bacteriën die op onze huid leven ontstaat die kenmerkende zweetlucht.
Een 'deo' voorkomt het zweten niet. Hiervoor zou je een antitranspart kunnen gebruiken. Deze blokkeert namelijk de uitgangen van de zweetklieren. Door deze blokkade wordt de productie van zweet ook stopgezet.
Wat een 'deo' wél doet is de bacteriën op de huid en de zweetgeur die hierdoor ontstaat aan te pakken. Door de deodorant op je oksel te spuiten of te smeren maskeer je de zweetgeur. En een 'deo' vermindert daarnaast ook de hoeveelheid transpiratievocht.

Het gebruik van een deodorant. 

Er is een gevarieerd aanbod beschikbaar op de Nederlandse markt. Populair zijn de rollers en spuitbussen. Door een beetje onder de oksel te spuiten of een laagje eronder te rollen wordt zweet gemaskeerd en transpiratievocht tegengegaan.
Wat je nog meer zou kunnen gebruiken:
  • Lotions
  • Crèmes
  • Sticks
  • Aluinsticks
  • Talkpoeder ( bij zweetvoeten )

Als je voor een 'deo' besluit te gaan, is het belangrijk dat je het luchtje zelf prettig vindt ruiken. Er is diverse keuze hierin: van kokos, of appelbloesem tot sinaasappelgeur. Net waar jij je het prettigste bij voelt.

Welke soorten zijn er?

Je hebt de keuze uit een antitransparant en een deodorant. Als je veelvuldig zweet, is een antitranspart wellicht de fijnste keuze. Een antitransparant biedt een lange bescherming en blokkade aan de zweetklieren. Met een 'deo' wordt de hoeveelheid transpiratievocht wel vermindert, maar niet geheel stop gezet.

Als je het fijn vindt om een extra luchtje mee te dragen, is de deo meer geschikt. In onze shop hebben we een ruim aanbod aan diverse geuren. Daarnaast zijn alle deo's vrij van schadelijke ingrediënten en goed voor het milieu. We bieden de mogelijkheid om je deo na te vullen. Ook nog fijn voor je portemonnee dus.