Natuurlijke deodorant

Ervaar mijn krachten, ik maak gebruik van natuurlijke mineralen en essentiële oliën om geuren te neutraliseren, je huid te voeden en je de hele dag fris te laten voelen. 

Wat is natuurlijke deodorant?

Een natuurlijke deodorant bevat geen schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, aluminium chloride, alcohol, synthetische parfums. De natuurlijke deodorant bevat natuurlijke antibacteriële stofjes die je beschermen tegen nare lichaamsgeuren en maskeert de zweetgeur met haar natuurlijke geurstoffen. Hierdoor is de natuurlijke deodorant geschikt voor de meest gevoelige huid en zullen ze geen huidirritaties veroorzaken onder de oksels, maar ook de kleding sparen van gele vlekken.

Wat doet aluminium in deodorant?

Aluminium chloride wordt gebruik in de anti-transpirant deo’s. De aluminium deodorant zorgt ervoor dat je minder gaat zweten. Deze anti-transpirant deo blokkeert de uitgangen van de zweetklieren, waardoor de productie van zweet op de met deo behandelde plekken wordt stopgezet.

Het kan uiteraard een keuze zijn, om voor een deodorant met aluminium chloride te kiezen, maar het is goed om te weten wat het ingrediënt doet. De aluminium chloride wordt dus gebruikt als anti-transpirant effect. Omdat dit dus een anti-transpirant is, droogt het de huid uit, verstopt het de poriën , waardoor het zweten wordt geblokkeerd. Helaas kunnen deze deo’s irritaties veroorzaken en tegelijk is het belangrijk voor het lichaam om te zweten. We vinden het niet altijd prettig, maar op deze wijze kan onze lichaamstemparatuur gereguleerd en afvalstoffen worden verwijderd. Zweten is dus niet slecht voor je.

Waarom moet je kiezen voor natuurlijke deodorant?

De voornaamste redenen om voor het kiezen van een natuurlijke deodorant is dat je irritatie en andere negatieve gevolgen van de niet natuurlijke ingrediënten wilt voorkomen en vermijden. Ingrediënten zoals parabenen, siliconen, alcohol, aluminium chloride, parfum, kunnen direct flinke irraties geven aan de okselhuid, maar ook op langere termijn de hormoonhuishouding verstoren. Ook de gele vlekken in onze kleding na gebruik van een deodorant heeft als oorzaak dat er in de deodorant niet natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke deodorant?

De voordelen van het gebruik van een natuurlijke deodorant zijn:

  • Geen irraties van de okselhuid
  • Geen negatieve gevolgen voor de hormoonhuishouding in je lichaam
  • Geen blokkades van het natuurlijke transpiratie-proces
  • Goede afvoer van afvalstoffen

 

Welke soorten natuurlijke deodorants zijn er?

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen van de  natuurlijke deodorants:

  • Deodorant stick
  • Deodorant roller
  • Deodorant steen/aluin

 

Wat is de gezondste deodorant?

De gezondste deodorant is de natuurlijke deodorant, die geen schadelijke stoffen bevat zoals: parabenen, siliconen, aluminium chloride, alcohol en synthetische parfums.  De best natural deodorant zal de okselhuid niet irriteren, de hormoonhuidshouding niet nadelig beïnvloeden, het natuurlijke transpiratie-proces niet blokkeren en de afvalstoffen goed afvoeren.

 

Welke natuurlijke deo werkt echt?

Er zijn gelukkig meerder merken die natuurlijke deodorants hebben ontwikkeld. Zo gaan Loveli Deo, Nuud Deodorant en Salt & Stone Deodorant hier zeker in voorop. En ja, natuurlijke deodorants werken echt. Doordat deze natuurlijke deodorant gebruik maakt van anti-bacteriële ingrediënten worden de op de huid aanwezige bacteriën (de nare geur veroorzakers) aangepakt. Daarnaast wordt door de toegevoegde natuurlijke geur de nare geur gemaskeerd.

 

Welke deodorant bevat geen aluminium?

Alle natuurlijke deodorants bevatten geen aluminium (chloride). Dit is uiteraard bij elke natuurlijke deo te lezen op de ingrediënten lijst, oftewel aluminium zal op de lijst van natuurlijke deodorant niet voorkomen.

Lees ook: