Lichaams make-up

Ik help je oneffenheden te camoufleren. Sommige mensen worden geboren met een egale huid, zonder huidaandoeningen. Maar er zijn ook mensen die te maken hebben met oneffenheden of imperfecties op de benen of elders op het lichaam. 

Bestseller
Perfect Legs
Coverderm
€35,95
Perfect Legs Fluid
€46,95
Instant Tan
TanOrganic
€32,95

Wat is lichaams make-up?

Veel mensen worden geboren met een egale huid, zonder huidaandoeningen. Maar ook veel mensen hebben te maken met oneffenheden of imperfecties op de benen of elders op het lichaam. Ook kan het zijn dat je littekens, brandwonden of andere huidontsieringen krijgt in de loop van de jaren. 

Er is indien gewenst een mogelijkheid om de huidaandoening te camoufleren, met lichaams make-up. Body make up is sterk camouflerend en daarmee kun je alles bedekken wat je niet mooi vindt.

 

Waarvoor gebruik je foundation voor het lichaam?

Lichaams foundation kan op het hele lichaam gebruikt worden op de plekken die je niet mooi vindt, je kunt bijvoorbeeld littekens camoufleren maar je kunt ook spataderen camoufleren door het te gebruiken als camouflage creme voor je benen. Maar er is meer, met de lichaamsfoundations kun je ook vitiligo, eczeem, acne, rode adertjes, striae, brandwonden, moedervlekken, kneuzingen, pigmentvlekken en zelfs tatoeages volledig bedekken.

 

Hoe breng je lichaams make-up aan?

Om het beste resultaat te behalen, wordt camouflerende lichaams make-up aangebracht op een goed gereinigde en gehydrateerde huid. Voorkom schilfertjes of droogte van de huid, hierdoor zal de foundation minder goed hechten. De Coverderm Skin Protector kan gebruikt worden om de foundation egaler op de huid aan te kunnen brengen en om het beter te laten hechten.

Breng vervolgens de camouflerende make-up deppend aan met de vingers of met een sponsje. Wanneer je de body make up uitveegt, met bijvoorbeeld een kwast, zal het pigment zich verdunnen en minder dekkend zijn. Dep de foundation op de plaats waar je de dekking wil en verfijn de lijnen voor een zachte overgang naar de onbedekte huid. Laat vervolgens het product even een minuutje opdrogen. Dep vervolgens met een tissue op het behandelde gebied zodat het overtollige vetstof geabsorbeerd wordt voor een betere hechting.

Je kunt eventueel het behandelde gebied nog even lichtjes af poederen met een kleurloze, losse poeder en een grote kwast.

 

Wil je meer weten? Lees dan onze blogs Coverderm Perfect Legs en Cover it: Sterk camouflerende make-up.

 

Hoe verwijder je lichaams make-up?

Voor het verwijderen van het product is het belangrijk dat je kiest voor een reiniger op oliebasis. De olie lost waterproof make-up op en weekt het van de huid. Coverderm heeft voor het reinigen van het lichaam speciaal de Coverderm Removing Cream ontwikkeld. Dit is een milde reiniging die de waterproof foundation van Coverderm goed zal verwijderen.

Om de laatste restjes te verwijderen gebruik je de Coverderm Extra Care Lotion No. 1 of de Coverderm Extra Care Lotion No. 2. Deze verfrissende lotions herstellen de pH waarde van de huid en verwijderen de laatste restjes vuil.

 

Welke merken foundation voor het lichaam zijn er?

Bij Care for Skin hebben wij de lichaamsfoundations van Coverderm. Zo hebben we de Coverderm Perfect Legs en de Coverderm Perfect Legs Fluid. Het verschil tussen beide lichaamsfoundations is niet heel groot. De originele Perfect Legs is wat dikker qua substantie, daardoor kan deze wat lastiger zijn om aan te brengen, maar heeft deze ook de hoogste dekking. Coverderm heeft naast de Perfect Legs, de Coverderm Perfect Legs Fluid ontwikkeld. De fluid is wat vloeibaarder en daardoor gemakkelijker aan te brengen.

De Coverderm Perfect Legs is een foundation voor je benen, het heeft een vloeibare textuur en wordt verpakt in een tube. Het product is makkelijk te verdelen over de benen, en het dekt spataderen, blauwe plekken en rode puntjes erg goed. De foundation is waterproof en biedt een zeer lange dekking, ook bij het zwemmen en sporten.

De Coverderm Perfect Legs Fluid is ook speciaal voor de benen met een vloeibare samenstelling. Het heeft een uitzonderlijk sterke camouflage en is makkelijk aan te brengen. De fluid camoufleert bijvoorbeeld vitiligo, spataderen, striae, brandwonden, littekens, moedervlekken, tatoeages en kneuzingen. De foundation bevat SPF 40 en is waterproof.

Naast Coverderm als body make up kun je ook kiezen voor een instant tan, zoals de TanOrganic Instant Tan. De naam zegt het al, direct teint, een waterbestendige lichaamsfoundation die je huid een zongebruinde teint geeft. Perfect om je benen snel en eenvoudig van een airbrush effect te voorzien. 

 

Waar moet je op letten bij het aanbrengen van foundation voor het lichaam?

Breng de foundation aan op een goed gereinigde en gehydrateerde huid. Voorkom schilfertjes of droogte van de huid, want daardoor zal de foundation minder goed hechten. 

Voor het aanbrengen van de foundation is het belangrijk dat je de juiste kleur hebt gekozen. Heb je twijfel over de kleur of dekking? Dan is de Coverderm Sample Kit Perfect Legs of de Coverderm Sample Kit Perfect Legs Fluid een mooie manier om de juiste kleur en dekking te vinden. Ook is het een prachtige en complete kit om Coverderm camouflage uit te proberen.

Voor het verwijderen van het product is het belangrijk dat je kiest voor een reiniger op oliebasis. De olie lost waterproof make-up op en weekt het van de huid.

 

Is foundation voor het lichaam waterproof?

De lichaamsfoundations van Coverderm zijn waterproof. Het blijft gegarandeerd 24 uur zitten en je kunt er mee sporten en zwemmen. In het water blijft de foundation tot anderhalf uur goed zitten.  

 

Waar koop je foundation voor het lichaam?

De foundations voor lichaam zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Bestel online voor 21:00 uur en je hebt je producten de volgende dag in huis.

Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend advies.