Bath & Body Oil
€24,10
Het gebruik en de verschillende soorten van body massage olie
Een massage ontspant lichaam en geest. Onmisbaar daarbij is een heerlijk geurende en voedende body massage olie. Deze maakt de huid soepel en heeft een positief effect op onze zintuigen, wat weer leidt tot ontspanning van je hoofd en geest. Hieronder lees je meer over het gebruik en de werking van deze olie.

Welke soorten massage olien zijn er?

Er zijn diverse soorten olien, met ieder een andere werking. De meeste lichaamsolien kunnen als massage olie dienen, het voordeel hiervan is dat de huid tevens gevoed wordt en dat de olie na een massage niet behoeft te worden verwijderd.
De geurloze olie, ook wel de neutrale vorm genoemd, wordt veel gebruikt bij behandelingen waarin de focus op het lichaam ligt. Geur kan afleidend zijn bij deze behandeling, vandaar dat deze niet is toegevoegd.
Als je op zoek bent naar een massage olie met een kalmerend effect, dan raden we lavendelolie aan. Het is bekend dat de geur van deze plant bij mensen rust en kalmte oproept.
De bloem der bloemen, ook wel bekend als Ylang Ylang, is een andere veelgebruikte geur. Het zou helpen bij het loslaten van stress, spanning en sombere gevoelens.
En met kokosolie maak je niet alleen de huid zacht, ook heeft kokos een voedende werking. Daarnaast wordt de huid soepel, maar niet vettig. Veel mensen denken bij kokos aan palmbomen en eilanden, het staat bekend om zijn ontspannende werking op onze geest.

Gebruik van lichaams - massage olie

Je zou eerst een kleine huidtest kunnen uitvoeren, om zeker te weten dat je huid niet allergisch of gevoelig op de olie reageert.
Je hebt maar een kleine hoeveelheid van de olie nodig. Het is fijn als je handen warm zijn. Niet alleen voor het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt, maar ook om de olie goed te verdelen. Verdeel nu de olie op het lichaamsdeel over de gehele oppervlakte. Gebruik hiervoor rustige en vloeiende bewegingen. Het is afhankelijk van het doel van je massage welke technieken je gebruikt. Als het doel is om te ontspannen, dan wrijf en duw je zachtjes. Voel goed waar de spanning in het lijf zit en probeer dit zachtjes weg te masseren.
Een sportmassage is er één met stevige bewegingen, omdat je blessures wilt voorkomen of het lichaam wilt laten herstellen. Wat voor soort je ook kiest: stem de soort olie erop af.

Wat doet een lichaams - massage olie?

Allereerst voedt de olie de huid: het maakt de huid zacht en houdt deze soepel. Daarnaast legt de olie een hydraterend laagje op de huid en beschermt de huid zo extra.
Door de geur van de olie word je ontspannen en komt jouw lichaam tot rust. Het kan ook zijn dat gemasseerd wordt met opwekkende oliën waardoor je meer energie en levenslust krijgt.