Waxen

-37%
Wax Spateltjes (50 st)
€2,75
€1,74

Waxen: alles wat je moet weten

 
Waxen heeft veel voordelen. Je haar blijft langer weg en het is beter voor je huid, maar hoe wax je je lichaam eigenlijk en wat heb je ervoor nodig? 

Wat voor soorten wax zijn er?


Er bestaan een aantal verschillende soorten wax, die allemaal hun eigen eigenschappen en voordelen hebben. In onze shop verkopen we waxen van het merk Starpil. De pink wax bevat de stof titaandioxide, is perfect voor zowel fijne als stugge haartjes en kan gebruikt worden voor alle huidtypes en is ook geschikt voor de gevoelige huidtypen. Blue wax is daarentegen speciaal voor de gevoelige huid en heeft een elastischere structuur. Ook droogt de blauwe wax sneller op, waardoor deze perfect is voor grotere oppervlakken zoals de rug, benen en armen. De Black film wax is een wax voor de meest stugge haren en is ideaal voor grote lichaamszones. Daarnaast is er ook nog de Starpil Cartridge wax. Deze verkopen wij in acht soorten: Aloe Vera, Argan Oil, Azulen (body), Azulen (face), Chocolate, Creamy Pink, Gold en Natural. Deze is gemakkelijk en snel aan te brengen en al bij een lage temperatuur te gebruiken.

Hoe gebruik je de wax?


Om de waxparels te gebruiken heb je een wax apparaat (ook wel wax heater of wax verwarmer genoemd) nodig. Voordat je de wax kunt aanbrengen, laat je hem eerst smelten met behulp van de wax heater. De wax verwarmer wordt warm en zorgt ervoor dat de wax de goede substantie krijgt om aan te kunnen brengen. De temperatuur die de wax moet bereiken om te smelten verschilt per waxsoort. Wanneer de wax vloeibaar is geworden, test je deze eerst op je pols. Daarna breng je hem met een spatel aan in de richting van de haargroei en laat je hem opdrogen. Als de wax droog is, verwijder je hem tegen de haargroei in.
De cartridge wax gaat net iets anders in gebruik. Deze verwarm je van tevoren in een wax apparaat totdat deze vloeibaar is. Vervolgens breng je hem aan door hem over je huid te rollen. Daarna breng je hierover een harsstrip aan en verwijder je deze tegen de haarrichting in.

Wat is het voordeel van waxen?


Waxen heeft veel voordelen ten opzichte van scheren. Door je haar te waxen, blijft het haar langer weg dan wanneer je scheert. Het haar wordt namelijk bij de wortel verwijderd, waardoor het wel twee tot drie weken wegblijft. Ook groeit het haar vervolgens dunner terug. Bij scheren kun je nog wel eens last krijgen van uitslag of bultjes, bij waxen gebeurt dit niet.