Lipgloss

Ik ben een van de meeste geliefde cosmetische producten. Ik ben eenvoudig in gebruik en zo heb je snel een klein beetje flans en een kleine hoeveelheid kleur aan de lippen.  

Op welke manieren kan je lipgloss toepassen als make-up?

Een gloss is een van de meest geliefde cosmetische producten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn op de markt. Je brengt eenvoudig en snel een klein beetje glans en een kleine hoeveelheid kleur aan de lippen. Hierdoor maak je je look helemaal compleet en complementeer je de make-up die je al aan hebt gebracht. Een gloss is verkrijgbaar in vloeibare vorm, maar je hebt vandaag de dag ook de keuze uit producten in een vaste stof. Naast dat je varianten hebt die voor een (subtiele) glans zorgen, heb je ook varianten die een glitterachtige of een metallic afwerking hebben.

De vloeibare varianten zorgen meestal voor meer glans, aangezien je een dikkere laag cosmetica aan je lippen aanbrengt. De ingetogen kleuren zorgen ervoor dat deze vorm van cosmetica vaak de eerste is die uit wordt geprobeerd door jonge meisjes. Sommige producten zijn gearomatiseerd, anderen geven geen geur af.

Wat is het verschil tussen een lipgloss en een lipstift?

Een lipstift beschikt over meer pigment. Dit zorgt ervoor dat deze stift meer kleur op de lippen aanbrengt, ook al komt deze kleur overeen met de kleur van je lippen. Kies je voor een gloss, dan kun je de lipliner overslaan. Ook is het naarmate de dag of avond vordert gemakkelijk opnieuw aan te brengen en het product is ook nog eens handig om mee te nemen.

Een gloss is in verschillende leuke kleuren en smaken te koop en versterkt de volheid van je lippen. Daarnaast zijn er ook producten te verkrijgen die je lippen hydrateren. Ideaal als je snel met droge lippen te maken hebt in de winter of juist sneller je lippen moet hydrateren in de zomer. Ook is een lipgloss makkelijk te combineren met je favoriete kleur lipstick.

Wat voor soorten lipgloss zijn er?

Wat de applicatiemethode voor de gloss moet zijn, wordt voor het grootste deel bepaalt door de verpakking en de consistentie van het product. Een vloeibare variant wordt vaak geleverd als tube met een schuimrubberen staafje. Ook heb je de keuze uit producten die aan de bovenkant een rollende bal hebben, waarmee je makkelijk over de lippen kunt glijden. Andere tubes zijn zodanig ontworpen dat het product op je lippen komt zodra je in de tube knijpt. Ten slotte heb je ook een lipgloss die je met je vingers aan moet brengen. Let er met alle producten wel op dat je netjes binnen de lijn van je lippen blijft voor een frisse en verzorgde look.