Eyeliner

Ik ben de ultieme tool voor expressieve ogen. Zorg voor een moeiteloos strakke lijn of het creëeren van een verleidelijke smokey look. Met mij accentueer je jouw ogen en geef je ze diepgang en definitie. Stap in de wereld van eindeloze blikken en ontdek mijn magie. 

Pagina 1 van 3
Mooie ogen of gewoon de juiste eyeliner?
Streef je naar die prachtige amandelvormige ogen of wil je smalle ogen een meer open blik geven? Je ogen kun je eenvoudig accentueren of optisch van vorm veranderen door het gebruik van eyeliner. Het woord zegt het al, make-up waarmee je een lijntje kunt aanbrengen bij je ogen. Het trekken van een lijntje rondom of boven de ogen is niets nieuws, denk bijvoorbeeld aan de afbeeldingen van de oude Egyptenaren, die kool voor hun ogen gebruikten om kwade geesten af te weren. In de jaren 50 werd een zwart lijntje met 'wing' populair in Europa en Amerika dankzij beroemdheden als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Sophia Loren en andere stijliconen. Tegenwoordig is eyeliner niet meer weg te denken uit het make-up schap en zijn er ontelbare varianten en kleuren beschikbaar in verschillende prijsklassen.
 

Het gebruik van een eyeliner


De manier waarop je eyeliner gebruikt en welke variant je gebruikt, is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Het meest gebruikelijk is om een zwarte streep te trekken boven je oog tegen je wimpers aan. Natuurlijk kun je dit streepje zo dik en zo dik of zo dun maken als je zelf wil. Door te experimenteren met de dikte van de lijn, de lengte van de lijn en de vorm waarin je de lijn aanbrengt, kun je ontdekken wat het mooist staat bij jouw ogen. Een algemene tip is om te gaan zitten tijdens het aanbrengen. Als je zit ben je stabieler en dat kan net het verschil maken voor dat perfecte lijntje. Heb je niet zo'n zin om te experimenteren? Je kunt er ook voor kiezen om je te laten voorlichten door een professional bij een drogisterij of een make-up artiest. Op deze manier weet je precies welk product je nodig hebt en voorkom je een miskoop. Besteed daarna liever wat meer geld aan één goed product dat je regelmatig gebruikt, dan aan drie soorten die je net niet het effect geven dat je wenst.
 

Welke verschillende soorten eyeliners zijn er?


Wat zijn die verschillen dan? De ene eyeliner is de andere niet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een oogpotlood te gebruiken. Voor een strakke 'wing' is een oogpotlood niet geschikt maar voor smokey eyes is een kohl oogpotlood juist ideaal omdat je het makkelijk kunt vervagen voor het gewenste effect. Een andere optie is gel-eyeliner. Gel-eyeliner zit in een potje en breng je aan met een kwastje. Omdat gel-eyeliner niet zo snel droogt zijn foutjes makkelijk te corrigeren. Een goede optie dus voor beginners wat oog make-up betreft. Vloeibare eyeliner is wat moeilijker aan te brengen omdat het sneller opdroogt. Als je hier echter eenmaal wat oefening mee hebt, kun je er heel nauwkeurig werken, bovendien blijft het langer zitten. Tot slot is er de eyeliner-stift, een soort pen of stiftje waardoor je goed grip hebt en makkelijk een strakke lijn kunt trekken. Het effect is echter vaak iets minder dekkend dan bij de gel-eyeliner en de vloeibare variant maar het is een prima product voor het snel trekken van een mooi lijntje boven je ogen tijdens je ochtend-routine.