Oogschaduw

Ik transformeer je blik en zorg voor een look bij elke stemming. Ik ben te verkrijgen van zachte naturel tinten tot gedurfde kleuren. 

-30%
Multiplay Pencil 52 - Butter
€14,50
€10,15
Beauty Box Maxi
€14,80
Beauty Box Trio
€10,80
-30%
Vamp! Palette 001
€26,75
€18,72
-30%
Eyeshadow Exclusive Burgundy 003
€17,25
€12,07
Eyeshadow Base 5 ml.
€9,75
Eyeshadow 72
John van G
€5,95
Mineral Eye Shadow Nr. 879
€6,20
Mineral Eye Shadow Nr. 863
€6,20
Mineral Eye Shadow Nr. 806
€6,20
Mineral Eye Shadow Nr. 855
€6,20
-30%
Eyeshadow | Alle kleuren
€5,95
€4,17
Eyeshadow 94
John van G
€5,95
Eyeshadow 92
John van G
€5,95
Eyeshadow 86
John van G
€5,95
Eyeshadow 82
John van G
€5,95
Pagina 1 van 5
Oogschaduw en alles wat je er over moet weten
Oogschaduw, een cosmeticaproduct, wordt gebruikt voor het verfraaien en accentueren van de ogen. Oogschaduw is in diverse vormen en vele kleuren verkrijgbaar. Het wordt met de vingertoppen of met een kwastje op de bovenste oogleden aangebracht.

Welke soorten oogschaduw zijn er?

Oogschaduw in poedervorm

Het handige van een poeder oogschaduw is dat deze vaak in een kleine hoeveelheid wordt aangeboden, bijvoorbeeld in een kleurenpalet. Dat geeft je veel mogelijkheden om je ogen op verschillende manieren te accentueren. Breng poeder oogschaduw met een kwastje aan. Voor een diepere kleur kun je het kwastje voor het aanbrengen even licht vochtig maken.

Crème oogschaduw

Een crème oogschaduw blijft langer dan andere soorten oogschaduw zitten en al helemaal wanneer deze waterproof is. Je kunt er dan zelfs mee gaan zwemmen! De glans van dit soort oogschaduw geeft je oogleden vaak een glinsterend effect. Crème oogschaduw kan met de vingertoppen worden aangebracht.

Glitter en glans oogschaduw

Door het toepassen van een oogschaduw met glitter of glans zullen je ogen minder vermoeid lijken. De oogschaduw reflecteert het licht waardoor je ogen zullen stralen. Overdag kun je een neutrale kleur gebruiken. Ga je ’s avonds op stap of naar een feestje? Dan mag je best een felle of donkere kleur gebruiken, bijvoorbeeld voor het creëren van smokey eyes.

Matte oogschaduw

Met een matte oogschaduw bereik je een elegante en eenvoudige uitstraling en zal de natuurlijke schoonheid van je ogen het beste uitkomen. Ook voor degene met ouder wordende ogen is matte oogschaduw in zachte kleuren of nude tinten de beste optie. Glanzende oogschaduw of die metallic bevatten zullen lijntjes en rimpeltjes accentueren. Matte oogschaduw zorgt er juist voor dat deze lijntjes minder zichtbaar zijn.


Welke kleur oogschaduw past het beste bij mijn ogen?

Eigenlijk is dat helemaal niet zo’n lastige vraag. Waarschijnlijk heb je wel eens van complementaire (tegenovergestelde) kleuren gehoord. Dat zijn de kleuren die zich in een kleurencirkel tegenover elkaar bevinden en samengevoegd “neutraal” zijn.

Groene ogen

Kies bij groene ogen voor een oogschaduw met rode ondertonen omdat rood de complementaire kleur van groen is. Denk bijvoorbeeld aan een pruimkleur of een oogschaduw met roodpaarse tinten.

Blauwe en grijze ogen

Oranje is de complementaire kleur van blauw. Oogschaduw met een oranje ondertoon, bijvoorbeeld koraal, staat prachtig bij deze kleur ogen. Je ogen zullen eruit springen. Ook een gouden of koperen kleur oogschaduw kan prima met blauwe ogen worden gecombineerd.

Bruine ogen

Heb je bruine ogen? Lucky you! Bij deze neutrale kleur ogen staan heel veel kleuren oogschaduw. Gebruik de kleur die jij mooi vindt en experimenteer een beetje. Vaak zal blijken dat een blauwe of paarse oogschaduw het mooiste bij bruine ogen past.