Wimperverf

Hoe gebruik je wimperverf?

Laten we eerlijk zijn, iedereen droomt van de ultieme ''bambi'' look. Lange en volle wimpers zorgen niet alleen voor een zwoele look, maar je blik is ook ineens een stuk meer uitgesproken. Wil jij ook graag deze look, maar ga je liever niet met mascara aan de slag? Bijvoorbeeld omdat je hier snel geïrriteerde ogen van krijgt of omdat je wimpers snel breken door het gebruik van mascara? In dat geval kan wimperverf een fijne uitkomst bieden.

Dankzij de kleurstof die verwerkt is in de verf, versterk je de kleur van je natuurlijke wimpers. Het donkere laagje verf bedekt de volledige wimper, waardoor het net lijkt alsof je langere haartjes hebt. Veel kits bevatten een klein borsteltje in mascara stijl om de verf net even wat makkelijker mee aan te brengen. De totale behandeling duurt ongeveer 40 minuten.

 

Wat is wimperverf?

Een wimperverf is niets meer dan een vloeistof met donkere kleurstof. Je kunt het product vergelijken met haarverf. Een groot voordeel van het product, is dat je wimpers na de behandeling er direct dikker, langer en voller uitzien. Hierdoor hoef je niet langer meer tientallen lagen mascara aan te brengen, met het risico dat er vervolgens klontjes ontstaan. Ook gaat de verf behoorlijk lang mee. Gemiddeld blijft de tint ongeveer een maand zitten. Omdat je wimpers in de loop van deze tijd uitvallen (wat onderdeel van de natuurlijke cyclus is) zullen deze geleidelijk lichter en lichter gaan lijken.

 

Wat is het verschil tussen wimperverf en mascara?

Een verf hecht, net zoals dit bij haarverf het geval is, zich direct aan de volledige lengte van het haartje. Dit zorgt voor een permanente kleur, terwijl een mascara een tijdelijke kleur is. Met make-up remover en een watje heb je de mascara in een paar seconden verwijderd. Daarnaast kleven er ook een aantal nadelen aan mascara. Het veroorzaakt soms allergische reacties bij sommige vrouwen, het product kan klonteren en er onnatuurlijk uitzien en tijdens het sporten of een emotioneel moment kan de mascara lopen.

Om waar voor je geld te krijgen, is het belangrijk dat je een paar dingen doet om de resultaten van een wimpertint te verlengen. Zo kun je beter blootstelling aan de zon en het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten vermijden. Draag bijvoorbeeld een zonnebril, zodat de straling van de zon niet blekend kan werken op de verf. Gebruik daarnaast ook een zachtere make-up remover voor het verwijderen van je eyeliner, vooral rond de wimpers.