BB & CC Cream

 

Wat is het verschil tussen een BB & CC Cream

Er zijn ontzettend veel producten waarmee je jouw huid laat stralen. Van foundations en getinte crèmes tot de razend populaire BB cream en CC cream. Ben jij benieuwd naar de verschillen? Wij leggen het je uit.

 

Wat is een bb cream?

BB creme staat voor blemish balm. Deze crème heeft als doel om de beschadigde huid te camoufleren en beschermen. BB crème is een getinte crème die roodheden en oneffenheden op de huid egaliseert en verdoezelt. Vergeleken met een foundation is de crème vaak lichter. Om het gezicht te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon is de crème ook voorzien van een hoge SPF-factor.

 

Wat is een CC cream?

CC creme staat voor colour correcting. Vergeleken met de BB creme is dit bijna hetzelfde. De CC creme heeft echter nog wat extra's. Niet alleen verdoezelt deze crème oneffenheden, roodheden en bevat het SPF, maar deze crème corrigeert ook de huidskleur. Vaak heeft de crème daarom ook een roze of groene tint. Je huid ziet er dankzij de colour correcting crème gezonder, minder vaal of minder rood uit.

 

Hoe gebruik je deze crème's

Er zijn twee manieren om de crème eenvoudig aan te brengen. Dit kan met je vingers of met een make-up sponsje of make-up kwast. Wanneer je de cream aanbrengt met je handen, kun je het beste eerst een beetje crème aanbrengen op de rug van je hand. Vervolgens breng je het stippend aan op de huid en masseer je de crème met kloppende bewegingen in. Let er altijd op dat je voorzichtig bent rondom de ogen.

 

Wat is het verschil BB- en CC-cream en foundation?

Een foundation egaliseert de kleur van je huid. Qua dekking heb je een ruime keuze, van een lichte en medium dekking tot full coverage. Ook kun je kiezen tussen een matte finish of een finish met een glow. Een BB- of CC-cream is een echte 'alles-in-één'-crème. Het functioneert zowel als foundation, moisturizer, verzorgt en hydrateert de huid én beschermt je huid tegen de zon dankzij SPF.