BB cream

Ik word ook wel 'Blemish Balm' of 'Beauty Balm genoemd. Ik ben een veelzijdig cosmetisch product dat huidverzorging en make-up combineert. Ik geef je huid hydratatie, bescherm je tegen de zon en zorg voor een lichte dekking om oneffenheden te verminder. Zo zorg ik voor een natuurlijk uitziende, stralende huid. 
Ideaal voor dagelijks gebruik. 

BB Cream
Thalgo
€33,35
-10%
BB Flex Cream Tinted
€23,00
€20,70
Perfection BB Beauty Balm
€33,00
-12%
BB Cream - Caramel Cream Golden
€29,95
€26,36
-12%
BB Cream - Caramel Cream Ivory
€29,95
€26,36
-30%
Secret De Maquilleurs BB Cream SPF20
€29,95
€20,97
-30%
BB Essential Petit Bouncing
€7,99
€5,59
-5%
Skin Superb BB Cream
€49,50
€47,03

Wat is een BB cream

De BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Het is een getinte, hydraterende dagcreme. Een BB cream heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte gezichtsverzorging. Allereerst is het qua product en structuur een lichter product dan de foundation, het heeft daardoor ook een lichtere dekkingsgraad.

 

Hoe werkt een BB Cream

De BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Een BB Cream werkt als een getinte dagverzorging, maar is wel degelijk iets anders. Een BB Cream heeft daarnaast nog veel extra goede eigenschappen.

 

Is een BB Cream hetzelfde als een dagcreme?

BB Cream is een getinte, hydraterende dagcreme. Een BB Cream heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte dagverzorging. Het is qua product en structuur een lichter product dan de foundation en menig dagverzorging.

NEE: een BB Cream is niet hetzelfde als een dagcreme of als een dagcreme met SPF!

 

Welke kleur BB Cream kies je?

De dekkingsgraad van BB Cream is lichter dan een gewone foundation, door zijn sterke hydratatie geeft het een luchtig gevoel op je huid. Als je een foundation altijd “voelt zitten” op je huid, dan is de BB Cream zeker een aanrader. Deze is luchtig en geeft dus een mooie subtiele dekkingsgraad.

Maar nu, welke kleur BB Cream kies je dan.

De meeste merken hebben qua kleur een light, medium en dark variant in het assortiment en gelukkig is het bepalen van de kleur eenvoudiger dan bij een foundation. De BB Cream zal zich aanpassen aan je huid, mits deze uiteraard niet te donker wordt gekozen, een te donkere kleur zal het gezicht ouder maken.

Omdat het gaat om een lichtere dekking, kun je in feite de teint kiezen die je wilt.

 

Welke BB Cream is het meest dekkend?

Hierin zitten eigenlijk geen gradaties. Een BB Cream heeft zijn eigen dekking en dat geldt voor alle merken, die een BB Cream in hun assortiment hebben. Qua dekking zit een BB Cream tussen een dagcreme en een foundation in. Daarnaast is een BB Cream qua dekking geschikt om het gehele jaar door te gebruiken.

 

Is een BB Cream goed voor je huid?

JA: een BB Cream is goed voor je huid, omdat de BB Cream hele goede eigenschappen voor de huid heeft:

* Egaliseert de huid door zijn camouflerende werking, maar sluit deze niet af.

* Werkt hydraterend tot 24uur.

* Bevat een SPF, variërend van SPF15 tot SPF30.

* Geschikt voor alle huidtypes.

* Bevat anti-aging ingrediënten.

* Geeft de huid een fris en glad aangezicht.

 

Welke kwast gebruik je voor een BB Cream?

Er zijn meerdere manieren om een BB Cream aan te brengen. Het kan met je vingers, make-up spons, beautyblender of een make-up kwast.

Een paar tips voordat je start met het aanbrengen van de BB Cream:

  1. Was je handen goed om vuil, bacteriën te verwijderen en deze niet mee te nemen in het product.
  2. Een BB Cream kun je in principe aanbrengen na je reiniging. Ons advies is toch om na de reiniging eerst een serum of een luchtige dagcreme aan te brengen, alvorens de BB Cream wordt aangebracht. De BB Cream bevat toch kleurpigmenten, die anders rechtstreeks op de huid komen.

Het aanbrengen van een BB Cream met je vingers. Let daarbij op dat je de verdeling goed doet. De meest eenvoudige manier is om eerst wat product op de rugpalm van je hand aan te brengen, daarna in stipjes over het gezicht te verdelen.  Met de platte vingertoppen kan daarna het product worden verdeeld, het liefst deppend en niet volop wrijvend.

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up spons of beautyblender. Maak allereerst je spons of Beautyblender vochtig, goed uitknijpen, eventueel met een tissue het laatste overtollige vocht uit je spons verwijderen. Breng met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Werk met de spons of beautyblender al deppend de BB Cream uit naar een egaal geheel.

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up kwast. Breng ook hier met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Een platte kwast heeft de voorkeur om de BB Cream egaal en dekkend aan te kunnen brengen. Werk de BB Cream uit in stroken, in verschillende richtingen uit over je gezicht. Werk daarbij in alle richtingen, horizontaal en verticaal met lichte, platte aanraking van de make-up brush over je gezicht.

 

Wat is beter: een BB of CC Cream?

Een BB Cream heeft als doel de huid een teint te geven, te hydrateren, te egaliseren, te beschermen met een SPF en werkt anti-aging.

Een CC Cream heeft als extra doel om de huid te corrigeren, te camoufleren en is tevens een zeer geschikt product om als primer voor de foundation te gebruiken.

Afhankelijk van de huidbehoefte is een BB of CC Cream een betere keuze. Bekijk hier onze blog met de beste BB Creams van dit moment.