CC cream

Ik beteken letterlijk 'Color Correcting' en voeg de voordelen van make-up en verzorging samen. Ik richt me op het corrigeren van kleurverschillen zoals roodheid en doffe plekjes. Door mijn lichtgewichte formule bied ik hydratatie, bescherming en een egale teint. En zorg ik dus voor een perfecte frisse uitstraling. 

-30%
Secret De Maquilleurs CC Cream SPF20
€34,50
€24,15
-30%
Complete Care CC Cream
€35,30
€24,71

Wat is een CC cream

CC cream staat voor Colour Correcting. De CC cream verdoezelt niet alleen oneffenheden, roodheden, maar bevat ook een SPF en corrigeert de huidskleur door zijn kleurteint.

De CC cream is eigenlijk een vrij luchtig product, zitten vol werkstoffen die ervoor zorgen dat de teint van de huid egaler wordt en zal de huid ook nog eens goed verzorgen.

Wat doet een CC cream

 • Hydrateert de huid.
 • Beschermt met een SPF-factor, varierend van SPF15 tot SPF50.
 • Egaliserend en teint herstellend.
 • Camoufleert de huid.
 • Vervaagt fijne lijntjes.
 • Kan gebruikt worden als primer.

De CC cream is verkrijgbaar in drie teinten:

 • Een roze, abrikoos teint, deze maakt een grauwe, doffe huid fris.
 • Een groene teint, deze corrigeert de rode huid.
 • Een bruine teint, deze wordt veel gebruikt voor lichte correctie of camouflage (zijn veelal in verschillende kleuren verkrijgbaar: light, medium en dark).

CC cream primer

De CC cream is een goede primer onder je foundation. Met de CC cream als primer heb je een mooie basis waarmee de huidtoon alvast wordt gecorrigeerd. Als je daarna nog meer dekking wilt kun je over de CC cream een foundation gebruiken.

Daar is de CC cream niet alleen een goede primer voor onder je foundation, maar uiteraard ook een goede primer voordat je gebruikt maakt van een camouflagestick.

CC cream aanbrengen

Er zijn meerdere manieren om een CC cream aan te brengen. Het kan met je vingers, make-up spons, beautyblender of een make-up brush.

Een paar tips voordat je start met het aanbrengen van de CC cream:

 1. Was je handen goed om vuil, bacteriën te verwijderen en deze niet mee te nemen in het product.
 2. Kijk goed wat je wilt corrigeren, neem daarbij in acht dat je de CC cream plaatselijk vaker kunt aanbrengen, om oneffenheden extra te corrigeren. Laagje voor laagje is daarbij een must en niet teveel product tegelijk.
 3. Een CC cream kun je in principe aanbrengen na je reiniging. Ons advies is toch om na de reiniging eerst een serum of een luchtige dagcreme aan te brengen, alvorens de CC cream wordt aangebracht. De CC cream bevat toch kleurpigmenten, die anders rechtstreeks op de huid komen.

Het aanbrengen van een CC cream met je vingers. Let daarbij op dat je de verdeling goed doet. De meest eenvoudige manier is om eerst wat product op de rugpalm van je hand aan te brengen, daarna in stipjes over het gezicht te verdelen.  Met de platte vingertoppen kan daarna het product worden verdeeld, het liefst deppend en niet volop wrijvend.

Het aanbrengen van een CC cream met een make-up spons of beautyblender. Maak allereerst je spons of Beautyblender vochtig, goed uitknijpen, eventueel met een tissue het laatste overtollige vocht uit je spons verwijderen. Breng met je vingers de CC cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Werk met de spons of beautyblender al deppend de CC cream uit naar een egaal geheel.

Het aanbrengen van een CC cream met een make-up brush. Breng ook hier met je vingers de CC cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Een platte brush heeft mijn voorkeur om de CC cream egaal en dekkend aan te kunnen brengen. Werk de CC cream uit in stroken, in verschillende richtingen uit over je gezicht. Werk daarbij in alle richtingen, horizontaal en verticaal met lichte, platte aanraking van de make-up brush over je gezicht.