Concealer

Concealer: het geheime wapen voor een vlekkeloze huid. Verberg oneffenheden, donkere kringen en imperfecties in een handomdraai. Voor een frisse, onberispelijke look. Ontdek de transformatie; een onmisbaar product voor elke make-up tas!

Pagina 1 van 2

Concealer; waarom, wanneer en welke kleur?

Wat zijn concealers en waarom worden ze gebruikt?

 
Concealers worden wel eens verward met foundations. Toch zijn het twee verschillende producten met een verschillende toepassing. Concealers zijn camouflagecrèmes die vooral op oneffenheden worden aangebracht. Hierbij kun je denken aan het wegwerken van rode plekjes, littekens of pigmentvlekken. Een foundation daarentegen wordt daarna pas aangebracht en dan over het hele gezicht. Het ene product gaat in dat geval over het andere product heen.

Verschillende soorten concealers


Er zijn verschillende soorten concealers te koop, die gecombineerd met elkaar gebruikt kunnen worden. Er is geen beste soort aan te wijzen, want het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarbij zal ieders persoonlijke voorkeur en de conditie van de huid ook nog veranderen in de loop der jaren. Het product dat ooit naar grote tevredenheid werd gebruikt, kan na een paar jaar ineens niet meer volstaan. Dan is het tijd voor verandering. Een drietal soorten wordt hieronder benoemd:

Concealer stick
Een camouflage stick is makkelijk in gebruik. Het product kan nauwkeurig worden aangebracht op de kleine plekjes die je gecamoufleerd wilt hebben. Ook is zo’n stick makkelijk om mee te nemen in de tas. De stick is ideaal om tussen de bedrijven door het gezicht 'even snel' bij te werken.

Vloeibare concealers
Vloeibare concealers zitten meestal in een flesje. Het kan aangebracht worden met een sponsje of met de vingers. De vloeibare variant is vooral handig als je grotere delen van de huid wilt bedekken. Het kan ook als basis gebruikt worden, doordat het meestal goed dekkend is.

Crèmeachtige concealers
De dikkere crèmeachtige vorm, ‘smelt’ na het aanbrengen op de huid, waardoor het makkelijk aan te brengen is. Dit kan ook goed met de vingers gedaan worden.


Roze, gele, blauwe en groene concealers?

 
Behalve kiezen uit het best passende qua soort en huidskleur, kan er ook nog uit de best passende camouflagekleur gekozen worden. Dit lijken rare onnatuurlijke kleuren, maar ze zijn elk goed in het verbergen van een specifieke oneffenheid. De verschillende kleuren kunnen dan ook tegelijk gecombineerd gebruikt worden.

Lichtroze
Lichtroze concealers zijn misschien wel het bekendst. Deze kleur frist het gezicht op wanneer het wordt aangebracht bij de ogen. In dat geval is het product een highlighter.

Geel
Blauwe plekken worden goed gecamoufleerd door de kleur geel. Gele concealers kunnen een gelig waasje achterlaten. Een zorgvuldig aangebrachte foundation daarna kan dit verhelpen.

Blauw
Blauwe concealers zijn doorgaans wat moeilijker te vinden, terwijl veel mensen er baat bij kunnen hebben. De blauwe kleur kan een oranje huid camoufleren. Denk hierbij aan een oranje tint die soms door sommige zelfbruiners kan worden achtergelaten.

Groen
Groene of mintgroene concealers zijn vrij dik en bedekken goed de kleur rood. Groen is dus geschikt om rode vlekken te camoufleren.

Nadat de concealer is aangebracht
Nadat de concealer op bepaalde plaatsen is aangebracht, kan foundation of poeder gebruikt worden. Dit hoeft natuurlijk niet, maar dan zijn misschien de plekjes met concealer extra opvallend. De rest van de make-up, zoals mascara, eyeliner en lippenstift kan na de concealer en eventuele foundation aangebracht worden zoals je dat gewend bent.