Contouring

Contouring: de kunst van gedefinieerde gelaatstrekken. Speel met licht en schaduw, accentueer je beste kenmerken en creëer een fotogenieke look. Transformeer je uitstraling en ontdek de magie van contouring.

Contour Glamour Edition 1.0
€49,99
Contouring Powder - Nr 10
€10,50
Contouring Powder - Nr 15
€10,50
Loose Mineral Highlighter
€29,99
Luminizing Skin Highlighter
€26,50

Contouring is een van de meest besproken en gebruikte make-uptechnieken van het afgelopen decennium. Het kan een krachtig hulpmiddel zijn in je schoonheidsarsenaal, waardoor je gelaatstrekken worden versterkt en gedefinieerd. Maar wat is contouring precies en hoe gebruik je het effectief? Laten we dit nader onderzoeken.

Wat is contouring?

Contouring is een make-up techniek die gebruik maakt van lichte en donkere tinten om de gelaatstrekken te accentueren, te definiëren en te vormen. Het doel is om optische illusies te creëren die de vorm en de kenmerken van het gezicht verbeteren.

 • Accentueren: Dit gebeurt met behulp van lichtere tinten, vaak 'highlighters' genoemd, die worden aangebracht op delen van het gezicht die je wilt benadrukken.
 • Definiëren en Vormen: Dit gebeurt met behulp van donkere tinten, waarmee je schaduw en diepte aanbrengt om bepaalde gebieden te minimaliseren of te definiëren.

Door deze twee stappen te combineren, krijgt het gezicht een meer gebeeldhouwd en gedefinieerd uiterlijk.

 

Hoe gebruik je contouring?

 1. Voorbereiding van de huid:
  Begin met een gereinigde en gehydrateerde huid. Breng je gebruikelijke foundation aan als basis voor de contouring.

 2. Kies de juiste producten:
  Er zijn verschillende contouring-producten op de markt, van poeders tot crèmes en sticks. Kies een product dat bij je huidtype past en zorg ervoor dat je een lichte tint (voor het highlighten) en een donkere tint (voor het schaduwen) hebt.

 3. Schaduwen:
  Gebruik een contour kwast of make-up spons en breng de donkere tint aan in de holtes van je wangen. Dit creëert diepte en benadrukt je jukbeenderen.

  Breng wat van de donkere tint aan op de zijkanten van je neus, onder je kaaklijn en langs je haarlijn. Dit helpt om die gebieden te definiëren en een slankere uitstraling te geven.
 4. Highlighten:
  Breng de lichtere tint aan op het midden van je voorhoofd, bovenop je jukbeenderen, langs de brug van je neus, op het midden van je kin en onder je ogen in een driehoekige vorm.

  Deze lichte punten trekken het licht aan en benadrukken deze delen van je gezicht.
 5. Blenden:
  Dit is misschien wel de belangrijkste stap. Gebruik een schone make-up kwast of make-up spons om alle harde lijnen te vervagen, zodat de contouren naadloos in je huid overgaan.

 6. Afwerking:
  Stel je contour vast met een instellingsspray of doorschijnend poeder. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag op zijn plaats blijft.

 

Wil je meer lezen over het verschil tussen Bronzer en Contour, lees onze blog: Wat is het verschil tussen bronzer en contour?

Contouring kan in het begin misschien wat intimiderend lijken, maar met oefening en de juiste producten wordt het een waardevolle techniek in je make-uproutine. Of je nu gaat voor een subtiele definitie of een dramatische gebeeldhouwde look, contouring geeft je de vrijheid om je gezicht op de best mogelijke manier te presenteren.