Foundation

Ik ben jouw canvas voor een stralende teint. Ik versmelt naadloos, verberg imperfecties en laat je natuurlijke schoonheid schitteren. Ik zorg voor een natuurlijk, langdurig resultaat. Kies voor de perfecte basis en ervaar zo mijn wonderen. 

Pagina 1 van 4

Welke soorten foundations zijn er?

De naam verklapt het eigenlijk al, een foundation is de basis waarop je je hele make-uplook gaat bouwen. Het is daarom van groot belang dat je een product kiest dat perfect aansluit op je huidtype en de kleur van je huid. 'Foundation' is een term voor een breed scala aan producten die variëren in textuur, kleur en consistentie. Maar waar moet je nu precies op letten als je het product voor jouw huid uit gaat zoeken? Je leest het hier!

Hoe gebruik je foundation?

Het eerste aspect waar je op moet letten, voordat je het product uitzoekt en gebruikt, is hoeveel pigment er in de foundation zit. Dit wordt ook wel als ‘dekking’ aangegeven. Zo zorgt een sterk gepigmenteerde formule voor volledige dekking. Kies je voor een product met lagere pigmentpercentages, van valt deze in het bereik van pure tot gemiddelde dekking. Begin je net met dit product, dan is het aan te raden om een lichtere dekking te gebruiken. Deze producten zijn over het algemeen gemakkelijker voor beginners. Maak je maar geen zorgen, door een breed scala aan verschillende kleuren, is er ook voor de teint van jouw huid een passend product te vinden.

Een product met een medium dekking of een lichte dekking geeft een natuurlijkere finish aan de huid. Hierdoor zijn deze producten uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik of als er een speciale gelegenheid op de planning staat. Een volledige dekking leent zich goed voor een dramatische schoonheidslook of als je te maken hebt met huidproblemen zoals acne, hyperpigmentatie of littekens.

Wat is het verschil tussen poeder foundation en vloeibare foundation?

Foundations zijn er in stick-, vloeibare, room- en poedervorm. Maar wat is nu het beste product voor jou? Elk type make-up varieert in dekking en de duur hoelang het product blijft zitten. Poeders bieden zeer zelden volledige dekking, wat betekent dat je het product de hele dag aan moet blijven brengen. Een vloeibaar product breng je met een kwast of sponsje aan, zodat je voorkomt dat de vloeistof op je handen blijft zitten (en hierdoor de rest van je make-up slordig aan wordt gebracht).

De meeste producten worden omschreven als mat of glanzend. Door de lichtreflecterende pigmenten krijgt je huid een stralende finish. Ideaal als je bijvoorbeeld een doffe huid hebt en er gezonder en jeugdiger uit wil zien.