Foundation voor het lichaam

Wat is lichaams make-up?

Veel mensen worden geboren met een egale huid, zonder huidaandoeningen. Maar ook veel mensen hebben te maken met oneffenheden of imperfecties op de benen of elders op het lichaam. Ook kan het zijn dat je littekens, brandwonden of andere huidontsieringen krijgt in de loop van de jaren. 

Er is indien gewenst een mogelijkheid om de huidaandoening te camoufleren, met lichaams make-up. Lichaams make-up is sterk camouflerend en daarmee kun je alles bedekken wat je niet mooi vindt.

 

Waarvoor gebruik je foundation voor het lichaam?

Lichaam foundation kan op het hele lichaam gebruikt worden op de plekken die je niet mooi vindt, je kunt bijvoorbeeld littekens camoufleren maar je kunt ook spataderen camoufleren. Maar er is meer, met de lichaamsfoundations kun je ook vitiligo, eczeem, acne, rode adertjes, striae, brandwonden, moedervlekken, kneuzingen, pigmentvlekken en zelfs tatoeages volledig bedekken.

 

Hoe breng je lichaams make-up aan?

Om het beste resultaat te behalen, wordt camouflerende lichaams make-up aangebracht op een goed gereinigde en gehydrateerde huid. Voorkom schilfertjes of droogte van de huid, hierdoor zal de foundation anders aan gaan hechten.

Breng vervolgens de camouflerende make-up deppend aan met de vingers of met een sponsje. Wanneer je de foundation uitveegt, met bijvoorbeeld een kwast, zal het pigment zich verdunnen en minder dekking afgeven. Dep de foundation op de plaats waar je de dekking wil en verfijn de lijnen voor een zachte overgang naar de onbedekte huid. Laat vervolgens het product even een minuutje zitten om op te drogen. Dep vervolgens met een tissue op het behandelde gebied zodat het overtollige vetstof geabsorbeerd wordt voor een betere hechting.

Je kunt eventueel het behandelde gebied nog even lichtjes af poederen met een kleurloze, losse poeder en een grote kwast.

 

Hoe verwijder je lichaams make-up?

Voor het verwijderen van een waterproof foundation heb je een goede reiniging nodig. Gebruik een reinigingsmelk of een reinigingsolie, de olie die hierin verwerkt is lost waterproof make-up op en weekt het van de huid. Vervolg met een tweede reiniging, want het zal je verbazen hoeveel product er nog achterblijft na één reiniging.

 

Welke merken foundation voor het lichaam zijn er?

Bij Care for Skin hebben wij de lichaamsfoundations van Coverderm. Zo hebben we de Coverderm Perfect Legs en de Coverderm Perfect Legs Fluid. Het verschil tussen beide lichaamsfoundations is niet heel groot. De originele Perfect Legs is een wat stugger product, daardoor kan deze voor sommigen wat lastiger zijn om aan te brengen. Daarom heeft Coverderm naast de Perfect Legs, de Coverderm Perfect Legs Fluid ontwikkeld. De fluid is wat vloeibaarder en daardoor gemakkelijker aan te brengen.

De Coverderm Perfect Legs is speciaal voor de benen een vloeibare textuur in een tube. Het product is makkelijk te verdelen over de benen, en het dekt spataderen, blauwe plekken en rode puntjes erg goed. De foundation is waterproof en biedt een zeer lange dekking, ook bij het zwemmen en sporten.

De Coverderm Perfect Legs Fluid is ook speciaal voor de benen met een vloeibare samenstelling. Het heeft een uitzonderlijk sterke camouflage en is makkelijk aan te brengen. De fluid camoufleert bijvoorbeeld vitiligo, spataderen, striae, brandwonden, littekens, moedervlekken, tatoeages en kneuzingen. De foundation bevat SPF 40 en is waterproof.

Heb je twijfel over de kleur? Dan is de Coverderm Sample Kit Perfect Legs of de Coverderm Sample Kit Perfect Legs Fluid een mooie manier om de juiste kleur te vinden. Ook is het een prachtige en complete kit om Coverderm camouflage uit te proberen.

 

Waar moet je op letten bij het aanbrengen van foundation voor het lichaam?

Het is belangrijk om eerst de huid goed te reinigen om schilfers en een droge huid te voorkomen. De Coverderm Skin Protector kan gebruikt worden om de foundation egaler op de huid aan te kunnen brengen en om het beter te laten hechten.

Breng vervolgens de foundation aan met licht ronddraaiende of deppende bewegingen om het product goed te verdelen. Ook is het belangrijk om na het aanbrengen het een minuutje in te laten werken zodat het goed kan opdrogen. Dep vervolgens met een tissue op het behandelde gebied zodat overtollig vetstof geabsorbeerd wordt voor een betere hechting.

 

Is foundation voor het lichaam waterproof?

De lichaamsfoundations van Coverderm zijn waterproof. Het blijft gegarandeerd 24 uur zitten en je kunt er mee sporten en zwemmen. In het water blijft de foundation tot anderhalf uur goed zitten.  

Wil je meer weten? Lees dan onze blogs Coverderm Perfect Legs en Cover it: Sterk camouflerende make-up.

 

Waar koop je foundation voor het lichaam?

De foundations voor lichaam zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Bestel online voor 21:00 uur en je hebt je producten de volgende dag in huis.

Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend advies.