Primer

Ik bereid je huid voor, minimaliseer fijne lijntjes en zorg ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Laat je verrassen door mijn transformerende kracht. 

Eye Shadow Base
€9,95
Hydra Skin Primer
€17,50
-10%
SkinPerfect Primer SPF 30
€62,00
€55,80
Skin Protector
€33,95
Huile de Beauté
Cent Pur Cent
€34,99
-10%
Clean Primer
REN Clean Skincare
€50,00
€45,00

Make-up is een populaire tool om toch net iets beter voor de dag te komen en helemaal te stralen. Het geeft een mooi resultaat en er zijn dan ook diverse onderdelen gekoppeld aan deze vorm van cosmetica. Hieronder valt ook de primer. Dit cosmeticum zorgt als basislaag voor een mooi en langer effect.
Wat zijn primers precies, welke soorten zijn er beschikbaar en hoe gebruik je het?

Wat is een primer precies?


Primers hebben een aantal kenmerken, waaronder ten eerste het fixeren van foundation. Als basislaag zorgt het er namelijk voor dat de foundation beter hecht en egaal uitgewerkt kan worden. Ook kunnen volle primers zorgen voor een luchtiger effect bij een vette huid.

Ten tweede vervagen primers oneffenheden, poriën en rimpels door als vuller te dienen. Je ziet er dus egaler uit, waardoor ook acne verborgen wordt. Ook zorgt het cosmeticum voor reflectie van licht, wat een oplichtende huid voorkomt en voor een matterend effect zorgt. Als vierde eigenschap hebben primers een "colour correcting" effect. Dit houdt in dat bijvoorbeeld rode plekken worden gecorrigeerd.

Daarnaast verlengen speciale primers je wimpers, door voor dikkere, langere haartjes te zorgen als basislaag onder mascara. Wees ook niet meer bang dat je lipstick loslaat, aangezien primers je lippen gladder en egaler maken met een langdurend effect. Tot slot fixeren primers ook oogschaduw.

Welke soorten primers zijn er?


Er zijn veel verschillende primers te verkrijgen, maar de beste primer voor je huid is één die zowel egaliseert en matteert als ondersteuning biedt en hydrateert. Dit is bijvoorbeeld de "Touch of Silk" van hannah, maar ook andere (natuurlijke) varianten bieden een goede aanvulling op jouw make-up lade.

Naast een matterende variant kun je ook kiezen voor een extra langdurige, kleur corrigerende, licht reflecterende, hydraterende of porie minimaliserende soort. Hierbij wordt een eigenschap van het product geoptimaliseerd om juist dat onderdeel op jouw huid te versterken.

Hoe gebruik je een primer?


Het aanbrengen van primers gaat in drie eenvoudige stappen.

1. Je huid reinigen


Voor het aanbrengen, is het verstandig je huid goed te reinigen. Het werkt namelijk het beste op een huid die schoon is en goed gevoed. Gebruik na de reiniging een crème en masseer deze kort in.

2. Dun laagje aanbrengen


Vervolgens kun je beginnen met aanbrengen van het product. Doe dit met een dun laagje, je hebt er echt niet veel van nodig. Wanneer je te veel van het cosmeticum gebruikt, kan de bovenlaag van je make-up, zoals een foundation, lipstick of oogschaduw, juist niet goed hechten.

3. Laat het intrekken


Tot slot is het belangrijk het product goed in te laten trekken. Doe dit met ongeveer één minuut voor je de rest van je make-up aanbrengt.

Echter, zelfs wanneer je na dit intrekken geen bovenlaag van make-up wilt aanbrengen, werken primers al in het voordeel van jouw huid. Wanneer kies jij voor een primer?