Bruin zonder zon

Ben je toe aan een mooi kleurtje op je gezicht? Zelfbruiners zijn populair en niet zonder goede reden: ze geven je huid (op een veilige manier) een mooie, zongebruinde gloed.
We kennen allemaal de risico's van een middagje bakken in de zon of een bezoekje aan de zonnebank. Zelfbruiner is een veilig alternatief: het geeft je een zomers kleurtje, ook in de winter, zonder schade aan je huid aan te richten.

Zelfbruiner gezicht

Een bruin zonder zon gezicht? Er zijn veel verschillende zelfbruiners te koop. Wie een mooi kleurtje op het gezicht wilt hebben, doet er verstandig aan om een zelfbruiner te kopen die specifiek voor het gezicht ontwikkeld is.
De huid op je gezicht is namelijk een stuk dunner dan de huid op de rest van je lichaam. Dit betekent dat zelfbruiners die bedoelt zijn voor het hele lichaam al snel te sterk zijn voor het gezicht en te donker kunnen uitpakken.
Verder is het belangrijk om het product op de juiste manier aan te brengen - je wilt natuurlijk geen strepen of oranje vlekken in je gezicht!

Hoe te gebruiken

Hoe breng je de face tan het beste aan? Een face tan kun je op ieder moment gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat je gezicht goed gereinigd is. Zorg ervoor dat alle make-up verwijderd is. Voor een gelijkmatig kleurtje helpt het ook om eerst even te scrubben, op deze manier verwijder je alle dode huidcellen en pakt de face tan overal even goed.
Verdeel daarna de face tan over je gezicht. Als het een crème is, kun je beschermende handschoenen dragen zodat de face tan geen vlekken op je vingers achterlaat. Vergeet tijdens het aanbrengen niet om je hals, je nek en de plekjes achter je oren mee te nemen. Laat het product vervolgens rustig intrekken.

Hoe vaak te gebruiken

Hoe vaak je de zelfbruiner moet gebruiken is afhankelijk van het product en je gewenste resultaat. Is het resultaat niet sterk genoeg, of begint de kleur te vervagen, dan kun je het product opnieuw aanbrengen.
Het is verstandig om de eerste paar uur na het aanbrengen niet te douchen of hevig te zweten. Op deze manier zorg je ervoor dat de kleur niet te snel vervaagt. Ook helpt het om te zorgen dat je gezicht goed gehydrateerd blijft, gebruik hiervoor dagelijks een moisturizer.
Zo makkelijk is het: een bruin zonder zon gezicht!