Naïf voor Baby & Kind

Hoe en wanneer pas je de babyproducten van Naïf toe?

Weet jij als kersverse vader of moeder precies welke babyproducten jij moet gebruiken voor je kind? Als we de schappen mogen geloven heb je een grotere opbergkast nodig. Bij Naïf vinden ze dat lichaamsverzorging simpel hoort te zijn. Daarom heeft Naïf alleen producten nodig die je baby echt nodig heeft. 

Bij Naïf krijgen ze vaak de vraag wanneer ze de babyproducten nou moeten toepassen? En wat wanneer geschikt is? Immers, je hebt misschien een mooie giftset thuis vol producten, maar je wilt niet de eerste badbeurt gelijk alles gebruiken. Hoe zit het nou precies? Wij leggen het je uit.

Je baby wordt geboren met een vettig laagje, ook wel vernix caseosa genoemd. Of in de volksmond: huidsmeer. Wist je dat deze laag on in de 20ste week van je zwangerschap wordt aangemaakt? Hoe later je kindje wordt geboren, hoe minder smeer er op de huid van je baby zit. Deze laag is eigenlijk heel handig, want het beschermt tegen infecties, maar zorgt er ook voor dat je baby minder snel afkoelt. Schrob het er daarom ook niet af bij de eerste paar badsessies. Wel kun je na een week beginnen met onze milde baby-olie voor bijvoorbeeld een een babymassage, dit kan buikkrampjes verminderen.

Week 1-4

Voor de eerste weken hebben wij de Newborn Essentials samengesteld. Een handige kit waarin je billencrème, milde badolie en verzachte babyolie terugvindt.

Hoe vaak moet je de haren van een baby wassen?
De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Daarmee kun je veilig de haren van een baby wassen. Als je mini meer haar krijgt, kun je 1 keer per week shampoo gebruiken. Zelfs als ’ie geen haar heeft, is Naïf babyshampoo fijn. Hij verzorgt ook de hoofdhuid namelijk.

Heb je een speciale milde babyshampoo nodig?
Een speciale shampoo voor je mini is een must. Babyshampoo is minder zuur dan je eigen haarverzorging. Onze Naïf Milde babyshampoo is er voor iedere little one en bevat geen PEG, SLS/SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie. Dat maakt ‘m extra mild.

De milde babyshampoo is dermatologisch getest en geeft een instant good hairday. Plus: het ruikt heerlijk en deze bubbles prikken niet in de ogen.

Vanaf week 1

De producten van Naïf kun je vanaf de eerste week gebruiken, er is zelfs geen ‘tot’. Maar zoals hierboven beschreven, hoef je niet gelijk alle producten te gebruiken vanaf dag 1. Daarom heeft Naïf de Starter Kit samengesteld, een handige voordeelbox voor de eerste maanden. 

De haren van mijn baby.
Voor een newborn is het wassen van de haren in bad het makkelijkst. Maak de haren voorzichtig nat. Neem een beetje shampoo of badolie en masseer ‘t in. Goed uitspoelen en klaar.

Naïf babyshampoo prikt niet. Maar wist je dat een baby slechts 2 keer per minuut met zijn ogen knippert? In vergelijking met een volwassene (15 keer per minuut) is de kans dat er water in de ogen komt dus een stuk groter. Hou daarom wat voor de ogen bij het uitspoelen, een washand bijvoorbeeld.

Schoon? Afdrogen maar. De babyhuid is erg teer en 5 keer zo dun als een volwassen huid. Dep je baby daarom droog, niet wrijven.

Heeft jouw baby berg?
Jouw mini-me is niet de enige die last heeft van berg. En de meeste baby’s ondervinden hier geen ongemak van. Masseer de hoofdhuid met een milde baby-olie en een zacht borsteltje. Was daarna de haren met een speciale milde babyshampoo.

En hoe zit het met de rest van het babylichaam?
In het begin doe je je kind zo’n twee à drie keer per week in bad. De handjes kun je geregeld schoonmaken met een nat washandje. Heeft je baby een gevoelige huid of eczeem, dan volstaat gewoon water in het begin. Je kunt na een week wel beginnen met ene heel klein scheutje wasgel of milde bad-olie in het badje te doen. Wij gebruiken geen chemicaliën in onze producten of irriterende stoffen.

Was goed in de plooien, denk: liezen, oksels, tussen de vingers en in de nekplooien en laat je baby niet langer dan vijf minuten in water liggen.

Vanaf 12 maanden (Peuters en kleuters)

Als je dacht dat baby’s vies werden… De Toddler Essentials zijn er voor peuters en kleuters. Ja in principe zitten hier ook alle producten in die je in de Starter Kit terug vindt, maar zoals gezegd heb je niet alles meer nodig. Vandaar vind je ook alleen de Cleansing Washgel, Bodylotion en Shampoo terug in deze handige kit. Check it out: