Parfum

Duik in de betoverende wereld van geuren denk aan parfum voor je lichaam maar ook voor het interieur. Verken hier de kracht van geur om sfeer te creëren, stemmingen te verbeteren en herinneringen op te roepen.

Pagina 1 van 7

De geschiedenis van parfum

Parfum is een kunst die al eeuwen teruggaat. Het gebruik van geuren om de lucht om ons heen te verbeteren, dateert terug tot de oude beschavingen van Egypte, Mesopotamië en India. De Egyptenaren staan bekend om hun uitgebreide gebruik van parfum. Parfum werd vaak geassocieerd met goddelijke aanbidding en was een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven.

In de loop der eeuwen verspreidde de kunst van het parfum maken zich over de hele wereld, en in de 16e en 17e eeuw werd parfum populair in Europa, met name aan de Franse hoven. Het was tijdens deze periode dat parfumhuizen werden opgericht.

 

Zo wordt parfum gemaakt

Parfum is een complexe mix van geurige oliën, oplosmiddelen en fixatieven. De belangrijkste componenten van parfum zijn geurende oliën, die kunnen worden gewonnen uit planten, bloemen, kruiden en hout. Deze oliën worden vermengd met alcohol en water om de uiteindelijke geur te creëren. Het proces van parfum maken vereist nauwkeurigheid en kunde, en zelfs kleine veranderingen in de verhoudingen van de ingrediënten kunnen een groot verschil maken in de resulterende geur.

 

Wat valt er allemaal onder parfum?

Onder 'parfum' vallen verschillende producten, waaronder parfum, eau de parfum, niche parfums, eau de toilette, eau de cologne, body mist, parfum olie, haarparfum en meer. Daarnaast zijn er verschillende geurfamilies zoals bloemige parfums, frisse parfums, houtachtige parfums en kruidige parfums.

 

Het verschil tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum

Het belangrijkste verschil tussen een eau de toilette en een eau de parfum dames is de concentratie van de geurende oliën. Eau de parfum heeft doorgaans een hogere concentratie en daardoor een intensere geur die langer aanhoudt dan een eau de toilette. Eau de parfum is vaak de beste parfum als je een langdurige geur zoekt.

Lees ook onze blog: Het verschil tussen een Eau de Toilette en een Eau de Parfum!

 

Wat is beter eau de toilette of eau de parfum?

Of eau de toilette of eau de parfum dames beter is, hangt af van je voorkeur en het gewenste gebruik. Eau de parfum heeft een langere houdbaarheid en een intensere geur, terwijl eau de toilette vaak lichter en frisser is. Als je op zoek bent naar een subtiele geur voor dagelijks gebruik, kan een eau de toilette geschikter zijn. Voor speciale gelegenheden of als je de geur de hele dag wilt behouden, is eau de parfum de beste parfum.

 

Hoe weet je of parfum bij je past?

Het kiezen van de juiste parfum is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk om parfums op je eigen huid te testen, omdat de geur kan veranderen wanneer deze in aanraking komt met je natuurlijke lichaamschemie. Ruik de geur gedurende de dag en beoordeel of je de geur nog steeds lekker vind. Het is ook handig om rekening te houden met je eigen smaak en de gelegenheid waarvoor je de parfum wilt gebruiken.

 

Wat zijn de nieuwste Damesgeuren?

De nieuwste damesgeuren variëren van seizoen en van jaar tot jaar. Parfumeurs brengen regelmatig nieuwe geuren uit en laten zich inspireren door de laatste trends in de parfumindustrie. 

 

Waar ruik je parfum het best?

Parfum blijft het beste op warme plekken op je lichaam zitten, zoals je polsen, nek, achter de oren en de binnenkant van je ellebogen. Deze warme plekken verspreiden de geur effectief en zorgen voor een langdurige aanwezigheid. Je kunt ook een beetje parfum op je kleding of in je haar aanbrengen voor een subtiele geur.

 

Wat maakt een parfum duur?

De prijs van een parfum varieert om verschillende redenen. Parfums met zeldzame of exotische ingrediënten zijn vaak duurder. Ook speelt het merk, de kosten van de verpakking en marketing een rol in de prijs. Bovendien kan de concentratie van geurende oliën de prijs beïnvloeden.

 

Is duurdere parfum beter?

De prijs van een parfum is niet altijd een indicatie van de kwaliteit. Duurdere parfums kunnen hoogwaardige ingrediënten bevatten, maar dat betekent niet dat ze bij jouw persoonlijke smaak passen. Het is belangrijk om een parfum te kiezen op basis van jouw voorkeuren en budget. Soms kun je een voordelig parfum vinden dat perfect bij je past. Het draait uiteindelijk om wat jij lekker vindt en waar jij je prettig bij voelt.

 

Parfum kopen?

Ben jij enthousiast geworden over de parfums? Parfum, eau de parfum en niche parfums zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.