Body mist

Ik ben ook wel bekend als lichaamsspray of geurmist en ben een onmisbaar onderdeel van persoonlijke verzorging voor velen van ons. Ik ben een subtiele manier om een heerlijke geur te dragen zonder overweldigend te zijn. 

-24%
Jardins d'Été
€55,05
€41,85
Clarifying Body Spray
€56,00
-30%
Fragrance Mist
€19,90
€13,93
Body Mist Bloom
€17,90
Island Fragranced Mist
€52,95
Fragranced Body Mist
€55,50

Wat is een body mist?

Een body mist is een lichte, verfrissende spray die gebruikt wordt om het lichaam een subtiele geur te geven. Het bevat meestal minder geurconcentraat dan een traditionele Eau de Parfum of een Eau de Toilette, waardoor het een minder overweldigende geur heeft.

Bekijk ook onze andere producten in de categorie parfum: Eau de ParfumGeurstokjes, Geurkaars, HaarparfumParfum OlieRoomsprayTop 10 damesgeuren.


Wat doet een body mist?

Veel mensen gebruiken body mist als onderdeel van hun dagelijkse routine, door het op te spuiten na het douchen of baden. Het kan ook gebruikt worden om op te frissen gedurende de dag. Sommige body mists bevatten ook hydraterende ingrediënten, wat een extra voordeel kan zijn voor het lichaam

 

Wat is het verschil tussen parfum en body mist?

Het voornaamste verschil tussen parfum en body mist ligt in de concentratie van de geuroliën. Parfums hebben doorgaans een hogere concentratie van geur, meestal rond 15-20%. Dit betekent dat de geur van een parfum langer blijft hangen en meestel sterker is.

Een body mist heeft een veel lagere concentratie van geur, meestal tussen de 1-3%. Dit maakt de geur veel lichter en subtieler, ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een minder overweldigende geur. Bovendien is een body mist vaak goedkoper dan een parfum.

Voor extra geurbeleving kun je ook een haarparfum gebruiken, dit geeft je haar een heerlijke geur zonder het uit te drogen of te verzwaren.

Waar spray je body mist op?

Body mist wordt meestal direct op de huid gesprayd, met name op de polsen, hals, en achter de oren. Dit zijn namelijk de warmste plekken van je lichaam, waardoor de geur van de body mist goed tot zijn recht komt en langer blijft hangen.

Kun je body mist op kleding spuiten?

Ja, je kunt body mist op kleding spuiten, maar het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn. Sommige body mists kunnen vlekken of kringen op bepaalde stoffen achterlaten. Het is daarom aan te raden om eerst op een onopvallende plek van je kleding te testen voordat je het product volledig gebruikt. Voor een langdurig behoud van een geur, adviseren we om een eau de parfum te gebruiken.


Is er een verschil tussen body spray en body mist?

Ja, er is een verschil tussen body spray en body mist. Body mist is over het algemeen lichter van samenstelling en heeft een minder geconcentreerde geur dan een body spray. Body mist is vaak water- of alcohol gebaseerd en wordt gebruikt om een subtiele geur achter te laten, terwijl body spray vaak sterker is en bedoeld is om zowel te verfrissen als te geuren.

 

Body spray is geen deodorant

Dit is correct. Hoewel body spray vaak wordt gebruikt om het lichaam te verfrissen en een aangename geur achter te laten, functioneert het niet als een deodorant. Een deodorant is specifiek ontworpen om transpiratiegeur te bestrijden, terwijl een body spray voornamelijk bedoeld is om een geur toe te voegen.

 

Hoelang blijft een body mist zitten?

De duur van een body mist hangt af van verschillende factoren, waaronder de ingrediënten en de huid van de gebruiker. Over het algemeen blijft de geur van een body mist tussen de 2-4 uur zitten. 

Omdat een body mist een lagere concentratie van geuroliën heeft, vervliegen ze sneller dan parfums. Daarom kan het nuttig zijn om je body mist gedurende de dag bij te werken als je wilt dat de geur blijft hangen.

 

Beste body mist

De beste body mist hangt af van je persoonlijke voorkeur, aangezien geur zo subjectief is. Wij hebben onze beste body mist voor je op een rijtje gezet:

Mary Cohr Jardins d'Été

De Mary Cohr Jardins d'Été is een verfrissende body mist met camellia olie om de huid te voeden, kalmeren en verzachten. Een ideale dagelijkse verzorging voor de droge huid en met een elegante bloemige, houtige geur.

Mary Cohr Plaisir de Peau

De Mary Cohr Plaisir de Peau is een verkwikkende body mist met frisse noten van roos, cassis en citroen. Het omhult de huid in een heerlijke parfum en maakt het zacht, fris en energiek.

Thalgo Fragranced Body Mist

De Thalgo Fragranced Body Mist is verrijkt met een verkwikkend olivijn extract om het lichaam te verfrissen en revitaliseren. De kristalheldere body mist is ideaal om jezelf tussendoor even op te frissen en heeft een zachte geur van rozen en lelies

Thalgo Island Fragranced Mist

De Thalgo Island Fragranced Mist is een lichte body mist met een exotische geur. Noten van Monoï de Tahiti geven de spray een tropisch tintje, terwijl peptiden voor een ontspannen gevoel zorgen. Perfect om het vakantiegevoel vast te houden!

 

Body mist kopen?

Body mist is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.