Geurkaars

Ik ben een geweldige manier om elke ruimte te transformeren met je favoriete geuren. Ik breng niet alleen geur in een ruimte, maar ik draag ook bij aan het creëeren van een bepaalde sfeer. 

Home Essentials Nuit des Figues 2023
€60,00
Tranquillity Candle
€33,08
Aromasoul Mediterranean Candle
€38,00
Geurkaars - Sage
Malin+Goetz
€60,00
Geurkaars - Cannabis
€60,00
Geurkaars Lemon Notes
Marie-Stella-Maris
€42,50
Geurkaars Rock Roses
Marie-Stella-Maris
€42,50
Geurkaars Voyage Vétiver
Marie-Stella-Maris
€42,50
Geurkaars - Pleine Lune
€80,00
Geurkaars Objets d'Amsterdam
€42,50
Scent The Mood Votive Set
€85,00
Geurkaars - Dark Rum
€60,00
Geurkaars - Bergamot
€60,00
Geurkaars Courage des Bois
Marie-Stella-Maris
€42,50
Geurkaars - Leather
€60,00
Geurkaars - Taxi Minuit
€80,00
Geurkaars Strawberry
€60,00
Get Lit Giftset
Malin+Goetz
€68,00
Geurkaars - Otto
Malin+Goetz
€60,00
Pagina 1 van 2

Wat zijn geurkaarsen?

Geurkaarsen zijn speciaal vervaardigde kaarsen die een aangenamen geur verspreiden wanneer ze worden aangestoken. Deze geur wordt gecreëerd door het toevoegen van aromatische oliën aan het kaarsvet tijdens het produceren. Wanneer de kaars brandt, wordt de geur door de warmte van de vlam verspreid. Geurkaarsen zijn er in vele soorten en maten, van kleine theelichtjes tot een grote geurkaars. Ze bevatten een grote verscheidenheid aan geuren, van bloemig en fris tot kruidig en houtachtig. Het is als een parfum voor je huis.

Geurkaarsen kun je ook gebruiken in combinatie met geurstokjes of een roomspray in dezelfde geur voor een optimale geurbeleving.

Bekijk ook onze andere producten in de categorie parfum: Body Mist, Eau de ParfumGeurstokjes, Haarparfum, Parfum Olie, Roomspray, Top 10 damesgeuren.

 

Hoe lang kan een geurkaars branden?

Geurkaarsen zijn een aanvulling op elke ruimte en hun levensduur kan variëren op basis van grootte en kwaliteit. Een kleine kaars kan je tot 20 uur van zijn geur laten genieten, terwijl grotere exemplaren wel tot 100 uur kunnen branden. Voor een langdurige ambiance is het dus raadzaam om te investeren in een kwalitatieve geurkaars.


Waarom mag je een kaars niet uitblazen?

Wanneer je een kaars direct uitblaast, kan de rook de verfijnde geuren verstoren en een roetachtig residu achterlaten. Om die zuivere geur te behouden, kun je beter de lont onderdompelen in de gesmolten was of de vlam verstikken met een deksel.


Geurkaarsen in glas

Geurkaarsen in glas zien er niet alleen mooi uit maar hebben ook een functie. Het glas zorgt voor een gelijkmatige versmelting van de was, wat resulteert in een consistente geurverspreiding door je kamer.


Natuurlijke geurkaarsen

Natuurlijke geurkaarsen zijn gemaakt van wassoorten zoals bijenwas of sojawas. Natuurlijke geurkaarsen bevatten geen schadelijke chemicaliën en branden schoner en vaak langer, zodat je langer van hun heerlijke aroma's kunt genieten.


Vegan geurkaarsen

Voor wie duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft, zijn vegan geurkaarsen de perfecte keuze. Vegan geurkaarsen bevatten geen dierlijke producten of bijproducten en zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals sojawas.

 

Waarom zijn geurkaarsen zo duur? 

De prijs van geurkaarsen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Eén daarvan is de kwaliteit van ingrediënten. Luxe kaarsen die gemaakt zijn met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas of sojawas, zijn vaak duurder dan kaarsen gemaakt van goedkopere materialen zoals paraffine. Daarnaast kunnen de gebruikte geurolie en concentratie daarvan ook de prijs beïnvloeden.

Bovendien hebben aspecten zoals branding en verpakking ook invloed op de prijs. Luxe merken besteden vaak veel aandacht aan het ontwerp van hun producten, wat de kosten van de kaarsen kan verhogen. 

 

Hoe gebruik je geurkaarsen?

Het gebruik van geurkaarsen is eenvoudig. Steek de kaars aan met een aansteker of lucifer en laat hem branden tot de gewenste hoeveelheid geur is bereikt. Soms moet je de lont iets afknippen, maar dit staat dan aangegeven op de verpakking. Het is belangrijk om een brandende kaars nooit onbeheerd achter te laten en om hem altijd op een veilige plaats te zetten, uit de buurt van brandbare materialen. 

Voor een optimale brandtijd en geurverspreiding, is het een goed idee om de kaars lang genoeg te laten branden zodat het gehele oppervlak van de was smelt. Dit voorkomt dat de was 'tunnelt', wat betekent dat het midden van de kaars sneller brand dan de randen. Ook is het belangrijk om de lont van de kaars regelmatig iets in te korten, dit helpt om roetvorming en rook te verminderen.

Lees ook eens onze blog: Maak een spa van je huid met Marie Stella Maris.

 

Wat zijn de beste geurkaarsen?

Het is moeilijk om precies te zeggen welke geurkaarsen de beste zijn, omdat dit grotendeels afhangt van persoonlijke voorkeur. Wij hebben onze favoriete beste geurkaarsen op een rijtje gezet:

 

Comfort Zone Tranquillity Candle

De Comfort Zone Tranquillity Candle is een geurkaars met geurnoten van vanille, roos en cederhout. De kaars heeft maar liefst 55 branduren. Deze geurkaars kun je combineren met de Comfort Zone Tranquillity Home Fragrance.

Marie-Stella-Maris Kaars - Courage des Bois

De Comfort Zone Tranquillity Candle is een stijlvolle, luxe geurkaars verspreidt de geur op subtiele wijze. De kaars heeft geurnoten van sandelhout, cederhout en patchouli en ca. 50 branduren. Deze geurkaars kun je met de roomspray, Marie-Stella-Maris Room Spray - Courage des Bois combineren.

BDK Parfums Geurkaars - Matin Parisien

De BDK Parfums Geurkaars - Matin Parisien is één van de vijf luxe geurkaarsen van BDK parfums waarmee de Parijse nachten worden gevierd. Deze geurkaarsen representeren een stedelijke reis naar het hart van de nacht, om de straten van Parijs te ontdekken bij kaarslicht. Deze grote geurkaars heeft geurnoten van vijgen, roze peper en sandelhout en heeft ca. 70 branduren.

Malin+Goetz Geurkaars - Bergamot

De Malin+Goetz Geurkaars - Bergamot geurkaars heeft een aromatische en verfrissende citrus geur van bergamot. De kaars heeft een heldere geur, die de sfeer van een bloeiende citrusboomgaard in huis haalt. De kaars is vegan en dierproefvrij en heeft ca. 60 branduren.

 

Geurkaarsen kopen?

Geurkaarsen zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend advies.