Het belang van huidverzorging en de medische deskundigheid van arts Nadia Payot, komen samen in de producten voor alle huidtypen en voor elke fase in het leven.

Pagina 1 van 5

Payot

Nadia Payot is in 1913 de eerste vrouwelijke arts van haar generatie. Wanneer zij balletdanseres Anna Pavlova ontmoet, ziet Nadia het belang van huidverzorging in. Als een lichaam door oefening jong en goed gevormd kan blijven, dan zou dat ook moeten kunnen gelden voor het gezicht. Ze ziet in, dat mooi zijn vooral een kwestie is van lekker in je vel zitten.

Ze besluit haar kennis en medische deskundigheid te bundelen en ontwikkeld een actieve en preventieve gezichtsgymnastiek die ze leert aan haar klanten. De gezichtsmassagetechniek wordt beroemd in 1920 en is tot op heden het kenmerk van alle proffesionele behandelingen van Payot. 

Nadia Payot wil meer en ontwerpt een lijn unieke gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten. Het vrouwenlichaam inspireert haar tot het ontwikkelen van de Payot pot voor haar crèmes, zoals oa Crème nr2 en Nutricia.

In 1937 opent Payot als een van de eerste merken een spa in Frankrijk. Professionals op het gebied van schoonheid gaan werken met het merk. Nadia Payot hecht veel waarde aan vakkennis en opent daarom in 1947 de eerste schoonheidsschool. 

Nu, bijna 100 jaar later, helpt Payot vrouwen nog steeds dagelijks hun schoonheid in eigen handen te nemen, door deskundige uitvoerende behandelingen zelf thuis voort te kunnen zetten.

Payot staat voor vertrouwen, erkende doeltreffendheid en continu zoeken naar vernieuwing en sensorialiteit. In het geïntegreerde laboratorium voor onderzoek in de omgeving van Parijs wordt gewerkt aan de cosmetische huidproducten. Onderzoekers en wetenschappers ontcijferen samen de geheimen van de huid en doen wetenschappelijke ontdekkingen op gebied van celgeneratie.

Er zijn verschillende selectieprocessen, formuleringen en herformuleringen nodig om een zo goed mogelijk cosmetisch product te ontwikkelen. Elk product van PAYOT voldoet aan criteria van doeltreffendheid en veiligheid en de producten van Payot zijn op een natuurlijke wijze ontwikkeld en perfect samengesteld.

Ze worden dermatologisch getest. Payot test niet op dieren en leeft de Europese voorschriften na.