Vegan Supplementen

Ik bevat geen dierlijke ingrediënten of bijproducten. Ik kan essentiële voedingsstoffen leveren die soms moeilijk te verkrijgen zijn uit een strikt plantaardig dieet, zoals vitamine B12 en Omega-3 vetzuren. 

-10%
Truffle Indulgence Supplement
€79,50
€71,55
-5%
Inner Strength Supplement
€49,95
€47,45
Vega Ωmega
Laviesage
€32,99

Wat zijn vegan supplementen?

Vegan supplementen zijn voedingssupplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die een veganistisch dieet volgen. Vegan probiotica bevatten geen dierlijke producten of bijproducten en zijn vaak gemaakt van plantaardige ingrediënten of synthetisch geproduceerde voedingsstoffen. Ze zijn ontworpen om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die mogelijk in kleinere hoeveelheden in een plantaardig dieet voorkomen, of om die voedingsstoffen te leveren die voornamelijk in dierlijke producten worden aangetroffen.

Essentiële vegan supplementen

Veganisten hebben vaak extra aandacht nodig voor bepaalde voedingsstoffen om er zeker van te zijn dat ze voldoende van deze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Hier zijn enkele vegan voedingssupplementen die vaak worden aanbevolen voor mensen die een veganistisch dieet volgen:

  1. Vitamine B12: Dit is een cruciale voedingsstof die helpt bij de productie van rode bloedcellen en de werking van het zenuwstelsel. Het komt van nature vooral voor in dierlijke producten, waardoor veganisten vaak een tekort hebben. Vitamine B12-supplementen zijn essentieel voor veganisten om een gezond zenuwstelsel en energieniveaus te behouden.

  2. Omega-3 vetzuren: Deze vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Ze worden meestal gevonden in vette vis en andere zeevruchten, maar veganisten kunnen een omega-3-supplement nemen dat afkomstig is van algen, een volledig plantaardige bron.

  3. IJzer: IJzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen en het voorkomen van bloedarmoede. Hoewel er plantaardige bronnen van ijzer zijn, is het type ijzer in dierlijke producten gemakkelijker opneembaar door het lichaam. Veganisten kunnen mogelijk baat hebben bij een ijzersupplement, vooral vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

  4. Vitamine D: Deze vitamine is belangrijk voor de gezondheid van de botten, het immuunsysteem en meer. Het wordt van nature door het lichaam aangemaakt als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, maar het kan ook uit voedselbronnen worden gehaald. Er zijn veganistische vitamine D-supplementen beschikbaar, meestal gemaakt van vitamine D2 of vitamine D3 uit korstmossen.

  5. Calcium: Dit mineraal is cruciaal voor sterke botten en tanden. Hoewel er veel plantaardige bronnen van calcium zijn, kunnen sommige veganisten het nuttig vinden om een supplement te nemen om aan hun dagelijkse behoeften te voldoen.

  6. Zink: Dit is een essentieel mineraal dat nodig is voor immuunfunctie en metabole gezondheid. Zink wordt vaak aangetroffen in dierlijke producten, maar er zijn ook plantaardige bronnen van zink, zoals zink supplementen

Vegan supplementen bestellen?

Vegan supplementen is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.