Vitamine D Supplementen

Ik ben essentieel voor je gezondheid, ik bevorder sterke botten, ondersteun je immuunsysteem en kan bijdragen aan een goede hartgezondheid. Ik ben vooral waardevol voor mensen die onvoldoende vitamine D krijgen door blootstelling aan zonlicht of voeding. 

Skin Boost & Lift
€90,12
Coach Stomach & Waist
€34,95
Skin Defence
Laviesage
€121,94
Skin Protect
Laviesage
€116,64
EpidermOil
Laviesage
€99,95

Wat is een vitamine D supplementen?

Vitamine D supplementen zijn een voedingssupplement dat vitamine D bevat, een essentiële vitamine die vele functies in het lichaam vervult. Het speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde botten en tanden, het ondersteunen van het immuunsysteem, het reguleren vaan insulineniveaus en het bevorderen van een goede hartgezondheid. Vitamine D supplementen komen in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, druppels en sprays, en kunnen worden ingenomen om te helpen bij het aanvullen van de vitamine D spiegels in het lichaam wanneer de blootstelling aan zonlicht beperkt is of de inname via voeding niet voldoende is.

Lees ook eens onze blog: Supplementen, hoe, wat en wanneer gebruik je ze?

 

Voor wie is een vitamine D supplement geschikt?

Vitamine D supplementen zijn voor veel mensen geschikt. Ze worden vaak aanbevolen voor mensen die weinig blootstelling aan zonlicht krijgen, zoals degenen die in noordelijke breedtegraden wonen of die veel tijd binnenshuis doorbrengen. Ook mensen met een donkere huid, omdat ze minder vitamine D aanmaken uit zonlicht, kunnen baat hebben bij supplementen.

Bovendien kunnen mensen die een dieet volgen dat weinig vitamine D bevat, zoals strikte vegetariërs en veganisten, overwegen een supplement te nemen. Ouderen, zwangere vrouwen en borstvoedende moeders hebben mogelijk ook extra vitamine D nodig, evenals mensen met bepaalde gezondheidstoestanden zoals coeliakie of inflammatoire darmaandoeningen, die de opname van vitamine D kunnen belemmeren. 

Het is altijd raadzaam om met een arts of diëtist te overleggen voordat je begint met het nemen van een vitamine D tablet, om te zorgen dat het geschikt is voor jouw specifieke gezondheidssituatie en om de juiste dosering te bepalen.

Lees ook eens onze blog: Het belang van voedingssupplementen voor de huid?

 

Wat is een goed vitamine D supplement?

Een goed vitamine D tablet hangt af van individuele behoeften en voorkeuren. Over het algemeen zou je willen zoeken naar een supplement dat vitamine D3 bevat, de vorm van vitamine D die het meest effectief door het lichaam wordt opgenomen. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een product van een gerenommeerd merk dat derde partij testing doet om de kwaliteit en zuiverheid te waarborgen. 

De dosering kan variëren, maar de meeste volwassenen hebben dagelijks tussen de 600 en 800 IU (Internationale Eenheden) vitamine D nodig, hoewel dit kan variëren afhankelijk van leeftijd, gezondheidsstatus en levensstijl. Sommige mensen hebben mogelijk hogere doseringen nodig, maar het is belangrijk om dit te bespreken met een gezondheidsprofessional, omdat te veel vitamine D schadelijk kan zijn. 

Let bij het kiezen van een supplement ook op eventuele toegevoegde ingrediënten. Sommige vitamine D supplementen bevatten bijvoorbeeld extra calcium voor botgezondheid, of vitamine K, dat de opname van vitamine D kan verbeteren. Anderen kunnen vulstoffen, kleurstoffen of allergenen bevatten die je misschien wilt vermijden.

Over het algemeen is het beste vitamine D tablet er een die voldoet aan je individuele gezondheidsbehoeften, past bij je levensstijl en die je consistent kunt innemen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt, of dat nu is door middel van supplementen, voeding of blootstelling aan zonlicht.

 

Beste vitamine D supplementen

Wij hebben onze favoriete vitamine D supplementen op een rijtje gezet:

Laviesage Skin Boost & Lift

De Laviesage Skin Boost & Lift anti-aging formule biedt alles om de huid van gezicht en lichaam zachter, gladder en soepeler te maken. Het is een ware boost voor je huid. In combinatie met schoonheidsbehandelingen kan het ook een enorme toegevoegde waarde zijn bij de aanmaak van nieuwe collageen.

 

Laviesage Skin Defence

De Laviesage Skin Defence draagt bij aan de celvernieuwing, ondersteunt het immuunsysteem en het herstellend vermogen van de huid. De verzorging van de huid wordt van binnenuit geholpen door vitamine C. Magnesium en vitamine D spelen een rol in het celdelingsproces. De lichaamscellen worden tegen invloeden van buitenaf beschermt.

 

Laviesage EpidermOil

De Laviesage EpidermOil is een natuurlijk supplement dat zorgt voor het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid. Daarnaast verzorgt het de huid en beschermt het de huid tegen vochtverlies. Huidveroudering wordt geremd en het gebrek aan zonlicht in de winter wordt gecompenseerd.

 

Vitamine D supplementen kopen?

Vitamine D supplementen zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend advies.