Thalgo

Thalgo. Schoonheid uit de zee.
Dompel jezelf onder in een wereld van maritieme schoonheid.

Thalgo is natuurlijk Frans kuurmerk en is 's werelds bekendste spa merk. Thalgo heeft al meer dan 50 jaar ervaring in huidverzorging en is de specialist op het gebied van Mariene Cosmetica. De Cosmetica van Thalgo vind qua werkstoffen haar basis in de zee, waarbij voeddingsstoffen uit zee-algen een belangrijke bron is. De zee en zee-algen bevatten proteïnen, vitaminen en aminozuren die belangrijk zijn voor het behoud van gezondheid en schoonheid. Deze natuurlijke benadering van schoonheid en haar uitgebreide assortiment maakt Thalgo tot één van de topmerken wereldwijd.

 

Thalgo geschiedenis

Een baanbrekend merk in cosmetica met ingrediënten uit de zee. In 1964 wordt het merk opgericht door de Apotheker Andre Bouclet. Overtuigd van de therapeutische eigenschappen van de rijkdommen uit de zee, specialiseert Thalgo zich in behandelingen met zee-extracten, voor de medische wereld en thalassotherapie. Andre Bouclet ontdekt een unieke en revolutionaire methode om de in algen geconcentreerde zeezouten huideigen te maken met een totale bio-affiniteit met het lichaam. Deze belangrijke wetenschappelijke doorbraak, was hét onderwerp van een Medisch Octrooi 1966.

 

Thalasso

De thalassotherapie, gesticht in de 19e eeuw om huid- en reumatische aandoeningen en ademhalingsproblemen te behandelen, neemt in de 20e eeuw een nieuwe dimensie in de Gezondheid en Welzijn sector. Thalgo wordt met zijn verzorgingslijn van de zee, de belangrijkste partner in Thalassotherapie. De gepatenteerde Micronized Marine Algae (MMA) biedt uitstekende resultaten bij de medische behandeling van aandoeningen zoals reuma, artritis en huidaandoeningen. Door een uniek productieproces worden de celwanden van de zeealgen letterlijk geëxplodeerd om de actieve innerlijke ingrediënten vrij te maken. De microdeeltjes van het resulterende poeder zorgen voor een opmerkelijke penetratie van de huid.

 

Thalgo producten

Thalgo biedt een complete huidverzorgingslijn voor alle individuele schoonheidsproblemen, waaronder: hydratatie, contouren, anti-aging, rebalancing, gevoeligheid en pigmentatie. De bekroonde Exceptional Care Facial is ontworpen voor spectaculaire anti-aging en lifting resultaten. Terre & Mer van Thalgo is een organisch assortiment met een dubbele milieucertificering. Al meer dan 50 jaar heeft Thalgo de zeebodems verkend en specifieke zeewier geïdentificeerd met verschillende huidproblematiek.

 

Thalgo en het millieu

Sinds de oorsprong van het merk is Thalgo begaan met de bescherming en respect voor het milieu. Als kind van de zee verbindt Thalgo zich ertoe om zijn ecologische voetafdruk in elke fase van het onderzoeks- en ontwikkelingsproces zo klein mogelijk te houden. De formules bevatten 0% parabenen, 0% minerale olie, 0% propyleen glycol, 0% GGO, 0% bestanddelen van dierlijke oorsprong en er is gekozen voor ecologische materialen voor de verpakkingen.