Gezicht - Zonbescherming factor 10 t/m 25

 

Gezicht zonbescherming SPF 10 tot en met SPF 25

 
De zon schijnt: je kan lekker naar buiten en genieten van het goede leven! Bescherm je wel goed tegen de zon, die schadelijk kan zijn voor je huid. Dat doe je met een zonnebrandcrème met een Sun Protection Factor (SPF), zoals SPF 10, SPF 20 en SPF 25. De gezichtscrèmes en moisturizers uit ons assortiment breng je aan op je gezicht, schouders en decolleté. Ga bijvoorbeeld voor een zonnecrème met een luchtige textuur, die geen vet laagje achterlaat.


SPF 10, SPF 20, SPF 25: de verschillende SPF-hoogtes


De SPF geeft aan hoe hoog de beschermingsfactor is. Hoe hoger de factor is, hoe groter het UV-absorberend vermogen is. Heb je een lichte huidskleur, dan heb je een hogere factor nodig.

Zonbescherming is heel belangrijk en het is goed om te weten dat de UV-straling van de zon ook door wolken heen gaat. Met een goede crème met een beschermende factor voorkom je huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekjes. Daarnaast helpt goed smeren met een crème met SPF om huidkanker te voorkomen.


Welke SPF past bij mijn huid?


Het is vaak niet nodig om als volwassene zonbescherming met een hele hoge factor voor je gezichtshuid te gebruiken. Door het hele jaar door trouw een creme met een factor voor je gezicht te gebruiken bouwt je huid namelijk vitamine D en wat pigment op. Smeer je huid dagelijks in met een creme met factor, zoals SPF 10, SP 20 of SPF 25. In combinatie met het gebruik van gezonde voeding ziet je huid er dan mooi en gezond uit. Je kan ook kiezen voor een licht getinte zonnebrandcrème, die je een subtiele tint en een egalere huidskleur geeft.

Elk huidtype heeft zijn eigen beschermingsbehoefte:

  • Getinte tot donkere huid: factor 6-10
  • Licht getinte huid: factor 10-15
  • Lichte huid: factor 15+
  • Zeer lichte huid: factor 20-30; op een dag met veel zon factor 50
  • Huid met pigmentvlekken: factor 30

 

Wanneer gebruik je zonbescherming met SPF?


Het is verstandig om elke dag – ook in de winter – een crème met een SPF te gebruiken. In de winter volstaat een dagcrème met een SPF, in de zomer is het verstandig om een zonnebrandcrème met SPF 10, SPF 20 of SPF 25 te gebruiken als je de zon in gaat. Een zonnebrandproduct met SPF blijft ongeveer twee uur werkzaam. Ben je dus 's zomers veel buiten, dan is het aan te raden om een paar keer per dag je gezicht opnieuw in te smeren. Wil je een optimale bescherming, gebruik dan niet te weinig zonnebrandcrème, maar smeer altijd royaal.

Hoe vaker je in de zon komt zonder zonbescherming, hoe meer kans je opbouwt op schade aan je huid. De gevolgen merk je dus niet meteen, maar pas op termijn. Wil je lekker van de zon genieten en een mooie huid behouden? Vaak smeren met een zonnebrandcrème die past bij je huidtype is dan de oplossing!