Zonverzorging voor kinderen

Eco Sun Shield - Invisible SPF50+
€24,95
Sun Stick - Original SPF50+
SeventyOne Percent
€16,95
Sun Stick Pacha Mama SPF50+
SeventyOne Percent
€16,95
Protection 50 Sport - SPF 50
€40,50
SPF 30 Sunscreen Lotion
€28,95
Sun Stick Sunset SPF50+
SeventyOne Percent
€16,95
Sun Stick Blue Lagoon
SeventyOne Percent
€16,95
Sun Soul Protective Mist SPF 30
€35,95
Feel Good Moisturizer
SeventyOne Percent
€16,95
Sun Soul Protective Mist SPF 50
€41,95
Sun Soul Milk Spray SPF50+ Kids
€33,50
Eco Sun Shield - Sport SPF50+
€25,95

Zonverzorging voor kinderen is heel belangrijk. Wist je dat elke zonverbranding in de kinderjaren ervoor zorgt dat het risico op huidkanker sterk wordt vergroot? Elke zonverbranding beschadigt het DNA en huidcellen. Erg belangrijk dus om kids goed in te smeren. 

 

De beste zonbescherming voor kinderen

De beste zonbescherming voor kinderen is een zonnebrandcrème op basis van een fysische filter, ook wel minerale filter genoemd. Een fysische filter legt een beschermend laagje op de huid en weerkaatst de UV-straling als een spiegel. Een fysische filter trekt niet in de huid, waardoor het niet in de bloedbaan kan trekken en hormoonschommelingen kan veroorzaken. Daarom is een fysische filter een goede keuze voor het gezondheid van het kind. 

Een ander voordeel van een zonbescherming op basis van fysische filters is dat deze direct beschermt en geen inwerktijd van 30 minuten nodig heeft. De beschermende laag doet direct zijn werk en hierdoor is het ideaal om je kind tijdens het buitenspelen bij te smeren met zonnebrandcrème. Vergeet ook vooral niet de schouders, nek, gezicht en armen van het kind extra bij te smeren tijdens een dagje buiten. 

Een fysische filter is echter minder waterbestendig van een chemische filter, doordat deze niet in de huid trekt. Let daarom op bij het zwemmen en smeer regelmatig de huid extra in. Voorkom langdurig blootstelling aan de zon tussen 12:00 uur en 15:00 uur op zeer zonnige dagen en maak gebruik van een parasol of hoedje bij het kind, indien gewenst. 

 

Hoe herken je een fysische filter?

Een fysische filter herken je op de ingrediëntenlijst als zinkoxide (Zinc Oxide) of titaniumdioxide (Titanium Oxide). Deze twee filters hebben de eigenschap om een ietwat wit laagje op de huid te leggen. Dit is makkelijk te verhelpen door de zonnebrandcrème goed uit te smeren.