Zelfbruiner

Gift Set
MARC INBANE
€49,90
La Teint Getinte Dagcreme
€39,95
Glove
MARC INBANE
€9,95
Black Exfoliator - Scrub
€34,95
Natural Tanning Mousse
€39,95
La Hydratan Dagcreme
€39,95
Selftan
Nouvital
€13,35
Travel Set
MARC INBANE
€39,95
Hyaluronic Self-Tan Spray
€34,95
Gift Set L' eclat du Soleil
€49,90
Elegance Set
MARC INBANE
€99,95
Gift Set L' été
€49,90
Limited Edition Post
€45,95
-6%
Gift Set Le Triplet Red
€79,95
€74,95
-17%
Body Blur Sunless Glow - Latte
€35,95
€29,95
Pagina 1 van 3

Wat is een zelfbruiner?

Een zelf bruiner is een praktisch alternatief voor urenlange blootstelling aan de zon. Wil je je huid bijvoorbeeld liever niet aan de schadelijke stralen van de zon blootstellen? Of kun je door persoonlijke omstandigheden of door het COVID-virus niet naar het buitenland op vakantie? Maar wil je toch graag kunnen genieten van die ene zonovergoten gloed waardoor je er net even wat verzorger en gezonder uitziet? Overweeg zelfbruinings producten, zodat je ook zonder de zon een bruin kleurtje kunt krijgen. Begrijp hoe deze producten werken - en hoe belangrijk het is ze zorgvuldig en correct toe te passen.

 

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Als je voor het eerst aan de slag gaat met een spray tan, wil je natuurlijk wel weten hoe je dit product het beste kunt gebruiken. Het laatste dat je wil, is dat je te bruin bent of dat er lelijke strepen op je lichaam ontstaan. Gebruik, voordat je een bronzing spray aan gaat brengen, als eerste een washandje met een scrub overtollige dode huidcellen te verwijderen. Let er op dat je extra tijd besteed aan gebieden met een dikke huid, zoals uw knieën, ellebogen en enkels.

Nadat je jezelf af hebt gedroogd, breng je de spray tan gelijkmatig aan. Was na gebruik je handen om eventuele verkleuring van je handpalmen, die onstaat door de bronzing spray, te voorkomen. Zorg er vervolgens voor dat je extra let op je knieën, ellebogen en enkels. Deze hebben namelijk de neiging meer zonloze bruinings producten op te nemen. Breng een beetje lotion aan op de spray tan om het bruinings effect op deze plekken te verdunnen. Wacht na het aanbrengen van de tanning spray minstens tien minuten voordat je jezelf aankleedt. Hierdoor weet je zeker dat de bronzing spray goed in is getrokken en dat er geen restproduct meer hecht aan je (witte) kleding.

 

Wat is het voordeel van een zelfbruiner?

Een tanning spray, ook wel een zelf bruiner genoemd, kan je huid in de loop van de tijd een gebruinde uitstraling geven, zonder dat je jezelf bloot hoeft te stellen aan schadelijke ultraviolette (UV) straling. Een zelf bruiner wordt vaak verkocht als lotions, crèmes en sprays die je op je huid aanbrengt. Let er wel op dat een tanning spray geen zonnebrandcrème bevat. Is dit wel het geval, dan ben je slechts een paar uur beschermt. Breng je veel uur buiten, dan is het aanbrengen van een zonnebrandcrème nog steeds essentieel.