Zonnebrandcrème voor gevoelige huid

Zonnebrandcrème voor de gevoelige huid is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid optimale bescherming te bieden tegen UV-stralen, terwijl het de huid respecteert en verzorgt. Het is belangrijk te beseffen dat de gevoelige huid extra zorg nodig heeft, ook als het op zonbescherming aankomt. Het juiste product kan helpen om zonnebrand, huidirritaties en andere schade veroorzaakt door de zon te voorkomen.

De gevoelige huid heeft speciale aandacht nodig als het op zonnebrand aankomt. De zon kan schadelijk zijn voor alle huidtypes, maar voor mensen met een gevoelige huid kan het kiezen van de juiste zonnebrandcrème een uitdaging zijn. Op deze pagina vind je de beste zonnebrandcrème voor de gevoelige huid, evenals aanbevelingen voor producten die goed werken voor mensen met zonneallergie.

Heb je last van een zonneallergie, lees dan onze blog hierover voor meer informatie: Wat te doen tegen zonneallergie?

 

Wat is de beste zonnebrand voor een gevoelige huid?

Wij hebben 3 favoriete beste zonnebrand voor een gevoelige huid voor jou op een rijtje gezet:

Ultrasun Family SPF30

De Ultrasun Family SPF30 is een zonverzorging voor het hele gezin. De zonnebrandcreme factor 30 biedt een brede bescherming tegen zonneschade en infraroodstralen met een SPF 30. Het gaat huidveroudering door zonneschade tegen zonder daarbij de poriën te verstoppen.

 

Comfort Zone Sun Soul Cream SPF30

De Comfort Zone Sun Soul Cream SPF 30 beschermt gezicht en lichaam met factor 30 tegen uv stralen. De waterproof zonnebrand gaat veroudering tegen en beschermt niet alleen de huid maar ook het water/milieu.

 

Salt & Stone SPF 50 Sunscreen Lotion

De Salt & Stone SPF 50 Sunscreen Lotion is een natuurlijke, parfumvrije zonnebrand met factor 50 is water- en zweetbestendig, niet vet en laat geen witte resten achter op de huid.

 

Welke zonnebrand raden dermatologen aan?

Dermatologen bevelen doorgaans zonnebrandcrèmes aan die zowel bescherming bieden tegen UVA- en UVB stralen en een SPF van minimaal 30 hebben. Voor de gevoelige huid worden zonproducten aangeraden die hypoallergeen en parfumvrij zijn, om de kans op huidirritatie te minimaliseren. Bovendien moeten de producten vrij zijn van chemische filters, aangezien deze vaak irritaties veroorzaken. Producten met minerale zonnefilters zoals zinkoxide en titaniumoxide worden aanbevolen voor de gevoelige huid. Kies voor na het zonnen ook voor een natuurlijke aftersun om de huid te herstellen en de kalmeren.

 

Welke zonnebrand is goed voor zonneallergie? 

Als je een gevoelige huid hebt, dan is het des te belangrijker dat je zorgvuldig je zonnebrand uitkiest. Veel ingrediënten in de meest reguliere zonnebrandcrème's kunnen bij een gevoelige huid een reactie veroorzaken. Denk daarbij aan chemische zonnefilters, maar ook de toegevoegde parfums en vooral deze twee gecombineerd. Al gauw ligt de zonneallergie op de loer.

Een natuurlijke zonnebrand voor de gevoelige huid maakt meestal gebruik van natuurlijke zonnefilters, hiervoor wordt het zinkoxide en titaanoxide gebruikt. Dit zijn de zonnefilters die op de huid de zonnestralen zullen weerkaatsen, dus niet in de huid trekken. Daarom is een zonnecrème gevoelige huid ook geschikt voor kinderen.

Zonneallergie kan zomaar ontstaan, vooral in het begin van het zonseizoen. Zonneallergie is altijd een reactie op de UV-straling, deze zit in de zon, maar zit ook in straling van de zonnebank. Daarnaast kun je ook allergisch reageren op een zonnebrandcrème, dit heeft altijd met de ingrediënten te maken die hierin zijn verwerkt. Denk dan aan de chemische filters, parfum en andere chemische ingrediënten. 

Wil je meer info over zonneallergie, lees dan onze blog: Kun je allergisch zijn voor zonnebrandcrème?

 

Welke zonnebrand is het minst schadelijk?

Bij het kiezen van de minst schadelijke zonnebrandcrème voor gevoelige huid is het belangrijk om op de ingrediënten te letten. Zonnebrandcrèmes met minerale of fysische filters (zoals zinkoxide en titaniumoxide) worden beschouwd als de veiligste opties, omdat deze op de huid blijven liggen om zonnestralen te reflecteren in plaats van ze te absorberen. Daarnaast moeten zonnebrandcrèmes vrij zijn van schadelijke stoffen zoals oxybenzone, octinoxate en parabenen, die schadelijk kunnen zijn voor zowel de huid als het milieu. Tot slot is het raadzaam om te kiezen voor producten die vrij zijn van toegevoegde geuren of kleurstoffen, omdat deze irritatie kunnen veroorzaken. 

Lees ook eens onze blog: Fysische en chemische zonnefilter, wat is het verschil?

 

Zonnebrandcrème voor gevoelige huid kopen

Zonnebrandcrème gevoelige huid is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.