Zonnebrand voor het gezicht

Ik bescherm je huid niet alleen tegen verbranding, maar ook tegen het risico op huidkanker. Door mij dagelijks aan te brengen op je gezicht kan ik samen een gezonde en jeugdige huid behouden.  

Sun Shield SPF 50
Doctor Eckstein
€31,95
Sun Care SPF 30
€53,60
SPF 50 Sunscreen Lotion
€34,95
Eco Sun Shield - Invisible SPF50+
€24,95
-20%
Face SPF 30
Ultrasun
€25,70
€20,56
Sun Sensitive Skin
€27,00
-30%
Sun Protect Face SPF 50
€19,80
€13,86
High Protection
€28,60
961 Protective Face Cream SPF 50+
€57,00
Sun Soul Face Cream SPF30
€31,50
SPF 30 Sunscreen Lotion
€28,95
Sun Protect Face SPF 50
€24,50
Sun Soul Protective Mist SPF 30
€35,95
-10%
Invisible Physical Defense SPF 30
€54,00
€48,60
Sun Soul Protective Mist SPF 50
€41,95
Sun Soul Cream SPF30
€35,00
Hydrosmose Face - SPF50
€56,50
Pagina 1 van 2

Waarom is het belangrijk om je gezicht in te smeren met zonnebrand?

Het insmeren met een zonnebrand spray gezicht is belangrijk om de schadelijke effecten van de UV-stralen van de zon te voorkomen. Deze stralen kunnen huidkanker veroorzaken en dragen bij aan vroegtijdige veroudering van de huid, zoals rimpels en ouderdomsvlekken. Daarnaast kan blootstelling aan de zon ook leiden tot pigmentatie en andere huidproblemen.

Lees meer in onze blog: Waarom is het gebruik van een zonnebrandcrème zo belangrijk?

 

Waarom kun je het beste een aparte zonnebrand voor je gezicht gebruiken?

De huid van het gezicht is dunner en gevoeliger dan de huid op andere delen van het lichaam. Daarom kan deze gevoeliger zijn voor irritatie door bepaalde ingrediënten in een standaard zonnebrand spray gezicht. Zonnebrand voor gezicht, zijn meestal milder, niet-comedogeen (verstoppen de poriën niet), en bevatten vaak ingrediënten die zorgen voor extra hydratatie.

 

Hoe vaak zonnebrand smeren gezicht?

Het is raadzaam om zonnebrand creme gezicht aan te brengen elke keer als je naar buiten gaat en elke twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als je veel zweet of zwemt. Het is ook belangrijk om zonnebrand creme gezicht aan te brengen zelfs op bewolkte dagen, omdat UV-stralen nog steeds door de wolken kunnen dringen. Ben je toch verbrand? Gebruik dan altijd een aftersun om de huid te koelen en te herstellen. 

Lees ook onze blog: Help mijn huid is verbrand!

 

Welke zonnebrand voor je gezicht plakt echt niet?

Veel mensen houden niet van het plakkerige gevoel dat sommige gezicht zonnebrand achterlaten. We hebben hier onder een aantal zonnebrand gezicht op een rijtje gezet die niet plakken:

Brush on Block Translucent Mineral Sunscreen SPF 30: De Brush on Block Translucent Mineral Sunscreen SPF 30 is een zonnebrand poeder met Sun Protection Factor(SPF) 30. Het is hét alternatief voor normale plakkende, witte resten achterlatende zonnebrand creme gezicht en kan zowel onder als over de make-up worden aangebracht. 

 

Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lotion: De Salt & Stone SPF 30 Sunscreen Lotion is een gezicht zonnebrand met factor 30 en is ook geschikt voor lichaam. Het heeft een voedende & hydraterende werking. Het bevat een luchtige textuur en laat geen vette waas achter op de huid.

 

Neoderma Blue Blood Face Sunscreen SPF30: De Neoderma Blue Blood Face Sunscreen SPF30 is een lichte, matterende zonnebrand creme gezicht op basis van een geavanceerde beschermingstechnologie die de huid van zuurstof voorziet en verjongt.

 

Welke zonnebrand raden dermatologen aan?

Dermatologen raden meestal aan om een gezicht zonnebrand te kiezen met een breed spectrum (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) en met een SPF van minstens 30. 

Doctor Eckstein Sun Shield SPF 50: De Doctor Eckstein Sun Shield SPF50 is een concentraat die de huid beschermt tegen UVA en UVB straling. Deze zonnebrand voor gezicht helpt vroegtijdige huidveroudering door UV-straling voorkomen en werkt het ontstaan van pigmentatie tegen.

 

Nouvital Sun Care SPF 30: De Nouvital Sun Care SPF 30 voorkomt gevoeligheid van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Deze zonnebrandcreme factor 30 beschermt tegen UVA- en UVB-stralen, hydrateert 24 uur lang en gaat vochtverlies tegen.

 

SeventyOne Percent Eco Sun Shield - Invisible SPF50+: SeventyOne Percent Eco Sun Shield - Invisible SPF50+ biedt een hoge bescherming tegen UVA/UVB straling met factor 50, het is een waterproof zonnebrand en is na het inmasseren volledig onzichtbaar op de huid. 

 

Kan normale zonnebrand op je gezicht?

Hoewel je normale zonnebrand voor gezicht kunt gebruiken, is het zoals eerder vermeld beter om een product te gebruiken dat speciaal voor het gezicht is ontwikkeld. Deze producten zijn meestal milder en minder waarschijnlijk om irritatie of acne/jeugdpuistjes te veroorzaken.

 

Welke factor beste voor je gezicht?

De factor van de zonnebrand gezicht die je kiest, hangt af van je huidtype en hoeveel blootstelling aan de zon je verwacht te hebben. Voor de meeste mensen wordt echter een breed spectrum zonnebrand gezicht met een SPF van ten minste 30 aanbevolen. 

 

Is elke dag zonnebrand op je gezicht goed?

Ja, het is goed en wordt zelfs aanbevolen door dermatologen om elke dag zonnebrand voor gezicht aan te brengen, zelfs als het bewolkt is. Dit komt omdat de UV-stralen van de zon nog steeds door de wolken kunnen dringen en de huid kunnen beschadigen. In de winter kun je nog steeds je huid beschermen tegen UV-stralen door een dagcrème met SPF te gebruiken.

Lees hier meer over in onze blog: Moet je dagelijks een SPF gebruiken?

 

Welke SPF is goed voor je gezicht?

Een zonnebrand creme gezicht met een SPF van minstens 30 is goed voor het gezicht. Het biedt voldoende bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele zonnebrand gezicht 100% van de UV-stralen kan blokkeren, dus andere beschermingsmaatregelen zoals het dragen van een hoed of zonnebril kunnen ook nuttig zijn.

 

Welke zonnebrand tegen rimpels?

Het is belangrijk om te begrijpen dat alle gezicht zonnebrand anti aging werken, omdat ze de blootstelling van de huid aan de zon verminderen, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering. Sommige producten bevatten echter ook anti-verouderingsingrediënten zoals retinol en/of vitamine C. Een voorbeeld hiervan is de Maria Galland 961 Creme Protectrice Visage SPF 50+. Deze factor 50 is een combinatie van zonbeschermende filters en formules, rijk aan actieve ingrediënten om huidveroudering te voorkomen.

Lees ook onze blog: Keuzehulp voor zonnebrandcreme!

 

Beste zonnebrand gezicht kopen?

De beste zonnebrand gezicht is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.