Basishuidverzorging | Welke producten heb ik minimaal nodig?

door Julianne Bruining
15 Augustus 2019

Het aanbod van cosmetica is erg groot: voor elk probleem bestaat wel weer een product. Maar welke producten heb je minimaal nodig voor een goede basis huidverzorging? In deze blog lees je het!

1. Reiniging

Een dagelijkse reiniging is een must, ook als je geen make-up draagt. De huid wordt gedurende de dag bevuild met stofjes, zand en afvalstoffen die de huid zelf uitscheidt. Bacteriën leven op de huid, maar laten ook afvalstoffen achter in de vorm van toxines. Deze rommel wil je sowieso voordat je naar bed gaat van je huid verwijderen, anders komt dit op je kussensloop en wordt het één bron van viezigheid (die je met het blote oog niet ziet).

In principe geldt dat een reinigingsmelk voor ieder huidtype geschikt is. Kies eentje bij voorkeur op natuurlijke basis en zonder chemische parfum. Nog idealer zou zijn als de reinigingsmelk ook over de ogen gebruikt mag worden, om de oogmake-up te verwijderen. Heb je een hele droge, schilferige huid? Kies dan een reinigingsolie. Heb je een hele vette en ontstekingsgevoelige huid? Kies dan een reinigingsfoam of –gel.


2. Toner of lotion

Een product dat vaak wordt overgeslagen is de lotion/toner/tonic. Het is een vloeistof met pH-herstellende ingrediënten die gebruikt dient te worden NA de reiniging, omdat de reiniging vaak de pH-waarde van de huid wat uit balans brengt. Veel mensen denken dat een lotion of toner een reinigingsmiddel is en gebruiken dit op een wattenschijfje om hun make-up eraf te halen. Echter is dit niet de goede toepassing… Gebruik altijd een bijpassende lotion bij je reinigingsproduct, om de pH-waarde van de huid te balanceren naar 5,5. Alleen op dit manier is het milieu van de huid in optimale staat en is ze minder vatbaar voor droogte, gevoeligheid, ontstekingen of irritatie. Kies wel een toner of lotion die vrij is van parfum en alcohol (heel belangrijk!)


3. Dag- en nachtcrème

Iets wat niet mag ontbreken in deze basis huidverzorgingroutine is een dag- en nachtcrème. Een crème geeft de huid een beschermlaagje tegen invloeden van buitenaf, doordat het een barrière creëert tussen de huid en de buitenwereld. Een goede dosis vocht en lipide (vet) in de crème voorkomt verdamping van het vocht in de huid en geeft haar een aangenaam gevoel.

Het meest ideaal is wanneer je een aparte dag- en nachtcrème aanschaft: een dagcrème met een ingebouwde SPF om de huid te beschermen tegen UV-straling en vrije radicalen en een nachtcrème die voller is qua textuur en huidherstellende en kalmerende ingrediënten bevat. Een andere optie is een 24-uurscrème die zowel overdag als ’s nachts gedragen kan worden.

Vergeet ook niet om je crème te wisselen qua seizoen: je huid heeft ieder seizoen een ander beschermjasje nodig. Draag in de lente en zomer luchtigere crèmes, zowel overdag als ’s nachts en kies ’s winters juist voor een vettere crème en ’s nachts bijvoorbeeld een overnight mask. Door te switchen met de verzorging voorkom je dat de huid gewend raakt aan de werkstoffen, wat als gevolg kan hebben dat de huid niet meer actief reageert op de producten (en lui wordt). Daarnaast speel je in op de temperaturen en het klimaat en bied je de huid daarmee de juiste bescherming. 


Basis huidverzorgingsroutine

Met deze drie producten kun je een prima basis huidverzorgingsroutine beginnen, mits je een goed merk gebruikt. Het meest ideale is wanneer je deze routine gaat uitbreiden met een scrub of peeling voor eenmaal in de week en een serum dat gedragen kan worden onder de crème. Een scrub stimuleert huidvernieuwing, verdunt de hoornlaag en versnelt de doorbloeding, wat bevorderlijk is voor de conditie van de huid. Een serum werkt doelgericht op een huidprobleem, doordat de werkstoffen diep binnendringen in de huid. Kies een hoogwaardig merk dat staat voor huidvriendelijke en eerlijke ingrediënten.

 

Nouvital

Bekijk hier alle huidverzorgingsproducten van Nouvital: mooie producten voor een betaalbare prijs. Wil je graag een huidadvies op maat? Onze schoonheidsspecialistes helpen graag bij het kiezen van de juiste producten voor jouw huid. Aarzel niet en neem telefonisch contact op of stuur een e-mail. Wij zijn zowel telefonisch als per mail op werkdagen te bereiken.

Onze tips voor een goede basisroutine:

Nouvital Cleansing Milk Nouvital Azulen Lotion Nouvital Phytocell All Day Cream

Cleansing Milk

SHOP NU

 


Azulen Lotion

SHOP NU

 


Phytocell All Day Cream

SHOP NU

 

Nouvital kopen? Voor 21:00 besteld = morgen in huis!

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant:

Winterjas uit, lentejas aan

 

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020