Cover it: sterk camouflerende make-up

9 Juni 2020

Last van pigmentvlekken, spataderen, wijnvlekken, acné, roodheid, vitiligo of een tatoeage die je niet meer mooi vindt? Met deze sterk camouflerende make-up voor het gezicht of het lichaam kun je alles bedekken wat je niet mooi vindt!

Wat is camouflerende make-up?

Camouflerende make-up, zoals foundation, zijn er in verschillende texturen en formules. Denk aan vloeibaar, een stevige cream, mousse of poeder. Verschillende formules kunnen ook een verschillende finish hebben: met finish wordt bedoeld welk resultaat het product geeft na applicatie, zoals mat, glanzend of satin (tussen mat en glanzend in).

Hoeveel pigment er in de formule wordt gestopt, bepaald hoeveel dekking het product geeft. Op die manier wordt de dekking onderscheiden in licht-, medium- of voldekkend. Ook is er verschil in kleuren en de ondertoon. De ondertoon kan koel (gele ondertoon) zijn of warm (roze ondertoon).

Niet elke foundation voor make-up is dus hetzelfde. Wanneer je zichtbare vlekken of ontsierende plekjes wilt bedekken is een normale foundation veelal niet genoeg. Vaak zie je na één laagje foundation de huid en de vlekken er nog doorheen. Binnen het assortiment van Care for Skin hebben we een aantal sterk camouflerende producten die alle vlekken kunnen bedekken op het gezicht en het lichaam, zelfs tatoeages!

 

Foundation

 

De verschillende soorten sterk camouflerende make-up bij Care for Skin

1. Het meest bekende product en veelal geliefd over de hele wereld is Coverderm. Coverderm is speciaal gemaakt voor de meest ‘hardnekkige’ vlekken. Het merk is dan ook zeer geliefd onder de schoonheidsspecialistes die met ‘medische camouflage’ huidaandoeningen zoals vitiligo en wijnvlekken bedekken. De producten van Coverderm zijn hypoallergeen, waterproof en longlasting. Want soms wil je ook iets bedekken terwijl je bijvoorbeeld gaat zwemmen. Dan zijn die laatste twee eigenschappen toch wel erg belangrijk! Coverderm heeft in principe drie keuzes als het gaat om de camouflerende make-up:

  • Coverderm Perfect Face – Dit is een luchtige foundation in een tube voor het gezicht, geschikt voor dagelijks gebruik. Met één laagje bedekt hij de huid met een medium dekking en zie je de natuurlijke huid er nog door heen. Met een tweede laag dekt hij aardig vol. De textuur is luchtig genoeg om de hele dag te kunnen dragen en de medium dekking maakt hem geschikt voor lichte pigmentvlekken, lichte roodheid of een onegale huidskleur. Dit product heeft een matte finish.
  • Coverderm Classic Foundation – Dit is de meest sterke camouflage cream van Coverderm. De textuur is dik en daarom zit dit product in een pot. Een spateltje zorgt voor hygiënisch werken. Dit product kan op het hele lichaam worden gebruikt en is geschikt voor het bedekken van vitiligo, donkere pigmentvlekken, tatoeages, blauwe plekken en een huid met acné en veel roodheid. Dit product heeft een matte finish.
  • Coverderm Perfect Legs – Speciaal voor de benen is dit een vloeibare textuur in een tube die makkelijk te verdelen is over de benen. Toch dekt hij spataderen en rode puntjes goed. Voor blauwe plekken kan de Perfect Legs eerst worden aangebracht over de gehele benen, gevolgd door de Coverderm Classic plaatselijk op de blauwe plek(ken). Dit product heeft een satin finish.
  • Coverderm Perfect Legs Fluid - Speciaal voor de benen, maar uiteraard het hele lichaam is een lichaamsfoundation die een meer vloeibare samenstelling heeft, maar tegelijk zijn dekkingskracht heeft behouden. De Fluid camoufleert bijvoorbeeld vitiligo, , spataderen, striae, brandwonden, littekens, moedervlekken, tattoo's en kneuzingen.
  • Coverderm Sample Kits: een prachtige en complete tool om Coverderm camouflage uit te proberen. Deze kits zijn beschikbaar voor de varianten Perfect Face, Classic, Perfect Legs en Perfect Legs Fluid, verkrijgbaar in de drie kleurkits light, medium en dark. Deze kits bestaat uit 4 verschillende kleuren a 2ml foundation, veelal een sample finishing powder, een sample removing cream en een sponsje.

Ook heeft Coverderm het assortiment compleet gemaakt met de Coverderm Removing Cream, de Coverderm Extra Care Lotion voor na de reiniging en de Coverderm finishing powder. Er wordt geadviseerd altijd de foundations af te poederen met de Fixing Powder voor een langdurige draagbaarheid.

2. Een iets voordeliger alternatief voor Coverderm zijn twee producten van Malu Wilz. Malu Wilz heeft een breed assortiment met gezichtsverzorging en make-up en ook verschillende foundations. De keuze in foundation is ruim, van zeer lichte dekking tot volle dekking. De meest sterk camouflerende foundation is de High Cover Foundation en daarnaast hebben ze de Camouflage Cream.

  • Malu Wilz High Cover Foundation is een vloeibare foundation in een luxe tube met een zeer hoge dekking. De foundation is bedoeld voor het gezicht, maar je zou er ook andere probleemgebieden mee kunnen bedekken. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, van zowel de meest wit-blanke huid tot de donkere huid. De High Cover Foundation is van zichzelf niet waterproof, maar is wel waterproof te maken door hem af te poederen met de Malu Wilz Fixing Powder. De High Cover Foundation heeft na het aanbrengen even de tijd nodig om op te drogen. De High Cover Foundation bevat toegevoegd hyaluronzuur voor het herstellen van het vochtgehalte van de huid. Zonder poeder droogt deze foundation op als een satin finish (tussen mat en glanzend in).
  • De Malu Wilz Camouflage Cream is vergelijkbaar met de Coverderm Classic. Een echte dikke crème in pot die je met een spateltje eruit schraapt. Deze cream is wat stroef, waardoor hij goed hecht aan de huid. Het aanbrengen kan vermakkelijkt worden door de cream eerst lichtjes op te warmen op de handbrug met een spateltje. Ook deze cream kan de meest hardnekkige vlekken bedekken, evenals tatoeages. Hij is waterproof en kan met de Fixing Powder nog meer longlasting worden gemaakt. De kleuren bestaan uit 8 varianten, wel wordt er geadviseerd om kleuren te mengen voor de meest perfecte match met de huid. De Camouflage Cream is een voordeliger dan de Coverderm Classic.

3. Heb je last van bijvoorbeeld acné en wil je de huid bedekken, maar niet de poriën verstoppen? Dan kun je beter voor een natuurlijke foundation gaan. De I CONCEAL van IMAGE Skincare is een sterk dekkende foundation, volledige op minerale basis. Het pigment komt namelijk van Titaniumdioxide, een natuurlijk mineraal. Daarnaast bevat deze foundation huidverbeterende ingrediënten die het huidherstel bevorderen. De foundation kan gemengd worden door de dagcrème voor een BB-cream effect of na de dagverzorging worden aangebracht in één of meerdere lagen. Er is een goede kleurkeuze en kleuren kunnen gemengd worden.

makeup

 

Hoe gebruik je camouflerende make-up?

Het uitkiezen van de juiste kleur

Het vinden van de perfecte kleur kan lastig zijn en de beste keuze is om twee kleuren aan te schaffen: een lichte kleur en een donkerdere kleur. Op die manier kun je de twee kleuren mengen naar verhouding en kun je het hele jaar door genieten van de camouflerende make-up (denk aan een bleke huid in de winter en een zongebruinde huid in de zomer).

Het aanbrengen

Voor het beste resultaat wordt camouflerende make-up aangebracht op een goed gereinigde en gehydrateerde huid. Voorkom schilfertjes of droogte van de huid, hier zal de foundation anders aan gaan hechten.

Breng vervolgens de camouflerende make-up al deppend aan met de vingers of een sponsje. Wanneer je een foundation of cream uitveegt met bijvoorbeeld een kwast zal het pigment zich verdunnen en hierdoor minder dekking afgeven. Dep de camouflerende make-up dus op de plaats waar je de dekking wil en verfijn de lijnen voor een zachte overgang naar de onbedekte huid. Laat vervolgens het camouflerende product even een minuutje zitten om op te drogen.

Dep vervolgens met een tissue op het behandelde gebied: dit absorbeert overtollig vetstof voor een betere hechting.

Poeder vervolgens het behandelde gebied lichtjes af met een kleurloze, losse poeder en een grote fluffy kwast.

Om eventuele poederdeeltjes op de huid te verminderen kan er vervolgens een fixing spray over het behandelde gebied geneveld worden. Dit geeft het geheel een natuurlijker effect.

Verwijderen van Make-up

Verwijder waterproof camouflerende make-up altijd met een reinigingsmelk of reinigingsolie. De olie die hierin verwerkt wordt lost namelijk waterproof make-up op en weekt het van de huid. Vervolg met een tweede reiniging, voor een goede double cleanse. Het zal je verbazen hoeveel product er toch nog achterblijft na één reiniging!