De voordelen van niacinamide voor je huid

door Anja van Dijken
11 Juli 2023

Vandaag gaan we het hebben over een huidverzorgingsingrediënt dat de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen: niacinamide. Heb je wel eens van niacinamide gehoord, maar weet je niet precies wat het is of doet? Of ben je gewoon benieuwd naar de laatste trends in gezichtsverzorging? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Wat is niacinamide?

Laten we beginnen met de basis. Niacinamide is een vorm van vitamine B3, een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft. Aangebracht op de huid, kan niacinamide een hele reeks voordelen bieden. Het is te vinden in talloze gezichtsverzorging, van gezichtscrème tot niacinamide serum, waarbij het wordt geprezen om zijn veelzijdigheid en tolerantie, zelfs bij gevoelige huid.
Lees ook onze blog over de werking van vitamine B, namelijk: Wat doet vitamine B voor je huid?

Alpha-H Vitamin B Serum REN Clean Skincare Smooth, Prep & Plump Essence

Alpha-H Vitamin B Serum

REN Clean Skincare Smooth, Prep & Plump Essence



De werking van niacinamide

Vermindert de talgproductie en niacinamide

Niacinamide helpt de talgproductie van de huid te reguleren, wat nuttig is voor diegenen met een vette huid. Minder talg betekent minder glans en kan ook helpen om verstopte poriën en acne te verminderen.

Verhelderen van de huid en niacinamide

Niacinamide heeft huidverhelderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen en het verbeteren van de algehele teint van de huid. Als je worstelt met donkere vlekken, hyperpigmentatie, of als je huid gewoon wat doffer is geworden, kan niacinamide een welkome aanvulling zijn op je gezichtsverzorgingsroutine.

Versterken van de huidbarrière en niacinamide

Niacinamide helpt de huidbarrière te versterken door de productie van ceramiden (lipiden die helpen voorkomen dat vocht uit de huid ontsnapt) te stimuleren. Een sterkere huidbarrière betekent een betere vochtretentie en een gezonder uitziende huid.

Verzachten van fijne lijntjes en rimpels met niacinamide

Niacinamide kan ook de productie van collageen stimuleren, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Dit kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.

Kalmeert roodheid en ontsteking met niacinamide

Dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan niacinamide helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling, wat vooral nuttig is voor mensen met huidaandoeningen zoals rosacea en acne.

Droge huid en niacinamide

Niacinamide helpt bij de aanmaak van natuurlijke huidvetten. Deze huidvetten zorgen ervoor dat de natuurlijk huidbarrière wordt versterkt, waardoor de huid minder vocht verliest.

Acne / Jeugdpuistjes en niacinamide

Niacinamide helpt bij het reguleren van de talgproductie en helpt bij het remmen van ontstekingen. Zorgt ervoor dat de huid minder glanst en dat de vorming van acne en jeugdpuistjes worden verminderd. 

Pigmentatie en niacinamide

Niacinamide verheldert de huid, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van pigmentatie en het verbeteren van de algehele teint van de huid. Als je worstelt met donkere vlekken, hyperpigmentatie, of als je huid gewoon wat doffer is geworden, kan niacinamide een welkome aanvulling zijn op je gezichtsverzorgingsroutine.
Lees ook onze blog over: Pigmentvlekken in het gezicht! 

Marlyse Blue AntiAging+ Phyris Ceramide Repair

Marlyse Blue AntiAging+

Phyris Ceramide Repair


Niacinamide kopen?

Ben je al helemaal enthousiast geworden over de werking van niacinamide? Denk je dat dit ingrediënt goed bij jouw huid past? Wil je producten kopen die niacinamide bevatten, maar kom je er niet helemaal uit? Bel of mail ons gerust voor extra informatie en een goed advies. Onze Care for Skin specialisten staan graag voor je klaar!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.