Vitamine C, onmisbaar in jouw skincare routine!

door Anja van Dijken
3 Juli 2023

Wat doet vitamine C voor je huid?

Het is inmiddels wel duidelijk dat vitamines een belangrijk onderdeel zijn van onze algehele gezondheid. Maar wist je dat vitamine C niet alleen cruciaal is voor de binnenkant, maar ook voor de gezondheid en vitaliteit van je huid veel kan betekenen? Het is geen wonder dat dit krachtige antioxidant een belangrijk ingrediënt is in gezichtsverzorging. Laten we eens duiken in de fascinerende wereld van vitamine C en ontdekken wat het precies voor je huid doet.

Bescherming tegen schade door vrije radicalen

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een krachtige antioxidant. Dat betekent dat het vrije radicalen kan neutraliseren die schade kunnen veroorzaken aan onze huidcellen. Deze vrije radicalen kunnen ontstaan door blootstelling aan UV-straling, vervuiling en andere schadelijke omgevingsfactoren. Door deze schade te neutraliseren, helpt vitamine C bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering en draagt het bij aan een gezonde, stralende huid.

Lees onze blog: Vijf redenen om antioxidanten in jouw gezichtsverzorging op te nemen

 

Bevordering van collageenproductie

Collageen is een essentieel eiwit dat onze huid stevig en elastisch houdt. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat resulteert in fijne lijntjes en rimpels. Vitamine C speelt een belangrijke rol in de collageensynthese en helpt zo de elasticiteit van de huid te behouden en het verschijnen van tekenen van veroudering te verminderen. Daarom is vitamine C heel goed inzetbaar bij anti aging.

Dermalogica Bioumin - C Gel Moisturizer Image Skincare VITAL C - Hydrating Facial Cleanser

Dermalogica Bioumin - C Gel Moisturizer

Image Skincare VITAL C - Hydrating Facial Cleanser



Pigmentvlekken verwijderen

Vitamine C is ook bekend om zijn verhelderende eigenschappen. Vitamine C helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van donkere vlekken en hyperpigmentatie door de productie van melanine (het pigment dat onze huid, haar en ogen kleurt) te remmen. Regelmatig gebruik van vitamine C helpt bij het egaliseren van de huidskleur en het verhelderen van een doffe teint.

Lees onze blog: Pigmentvlekken, de oorzaken en behandeling

 

Herstel van de zonbeschadigde huid

Door de kracht van vitamine C, de sterke hydratatie, aanmaak van collageen en herstel van pigmentatie, is deze vitamine heel goed inzetbaar bij de door de zon beschadigde huid.

Verbetering van de hydratatie

Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine C helpt bij het verbeteren van de hydratatie van de huid en het verminderen van vochtverlies. Een goed gehydrateerde huid ziet er voller, levendiger en gezonder uit, daarom is vitamine C van groot belang bij het inzetten van een vochtarme huid, maar zeker ook alle andere huidtypes.

Alpha-H Vitamin C Serum Faace Tired Mask

Alpha-H Vitamin C Serum

Faace Tired Mask


 

Ondersteuning bij wondgenezing

Vitamine C speelt ook een rol bij het natuurlijke genezingsproces van de huid. Het is betrokken bij de vorming van nieuw, gezond weefsel en kan helpen bij het genezen van wonden, snijwonden en andere beschadigingen van de huid.

 

In welke producten wordt vitamine C verwerkt?

Vitamine C vind je in veel producten, zoals in een dagcrème, ampullen, serum, maar ook in veel andere producten. Wil je heel specifiek vitamine C in je gezichtsverzorging, kies dan dagelijks voor een vitamine C serum.

 

Is vitamine C geschikt voor alle huidtypes?

Ja, vitamine C is absoluut geschikt voor alle huidtypes en nagenoeg voor elke huidconditie.

 

Ons advies

Voeg vitamine C toe aan je dagelijks skincare routine, deze alleskunner geeft jouw huid een boost van herstel. Met name de zonbeschadigde huid, huid met pigmentatie, collageen tekort, de huid die anti aging nodig heeft, maar ook de gestresste en vermoeide huid, heeft baat bij een vitamine C in de gezichtsverzorging.


Het is duidelijk dat vitamine C een superster, de alleskunner in de wereld van de gezichtsverzorging is. Of je nu streeft naar een stralende, jeugdige huid, of je huid wilt beschermen tegen de schadelijke effecten van de omgeving, vitamine C kan je helpen je huidverzorgingsdoelen te bereiken. Het is altijd raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voordat je nieuwe producten aan je huidverzorgingsroutine toevoegt, maar vitamine C is over het algemeen veilig en effectief voor de meeste huidtypen.

 

Vitamine C kopen?

Ben je ook zo enthousiast geworden over de werking van Vitamine C? Vitamine C in gezichtsverzorging kun je kopen bij Care for Skin. Vraag onze specialisten voor een goed advies over welk vitamine C product het beste bij jou past.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.