Deodorant zonder aluminium

Geniet van langdurige frisheid met de deodorants zonder aluminum. Het biedt bescherming tegen geurtjes, met behulp van ingrediënten die zacht zijn voor je huid en respect hebben voor je lichaam. Voor een gezonder, natuurlijker alternatief dat echt werkt.

Bergamot Deodorant
€24,00
Botanical Deodorant
€24,00
Bestseller
Deodorant - California
Corpus Naturals
€28,00
Deodorant - Cedar Flora
€28,00
Deodorant - Neroli
Corpus Naturals
€28,00
Bestseller
Deodorant - No. Green
Corpus Naturals
€28,00
Deodorant - Santalum
Corpus Naturals
€28,00
Deodorant - The Botanist
€28,00
Bestseller
Deodorant - Third Rose
Corpus Naturals
€28,00
Deodorant Spray
€17,00
Deodorant steen
SMPL Skincare
€10,00
Eucalyptus Deodorant
€24,00
Foot Deo
Loveli
€9,99
Pagina 1 van 2

Zweten, we doen het allemaal, het hoort bij ons en daar komt nog eens bij: het heeft wel degelijk nut en het is uiteindelijk hartstikke goed en gezond! Zweten heeft een belangrijke functie voor ons lichaam, we houden daarmee onze lichaamstemperatuur op peil, doordat ons zweet verdampt, zorgt het zweten er ook nog eens voor dat we ons lichaam ontdoen van afvalstoffen. Doordat ons lichaamsvocht zich vermengd met de op de huid aanwezige zijnde bacteriën veroorzaakt het zweten helaas veelal een nare geur.

De oplossing is het gebruik van een deodorant, maar dan het liefste eentje die geen schadelijke effecten heeft, gezond is voor je huid en je lichaam.

Waarom is aluminium in deodorant slecht?

Op het gebied van het bestrijden van lichaamsgeuren zijn er veel deodorants te kiezen. Daarbij zijn er ook veel deodorants die gebruik maken van ingrediënten waardoor het product optimaal zijn werk doet, maar op termijn meer schade aan onze gezondheid toebrengen dan ons lief is. Het gaat hier onder andere om het schadelijke ingrediënt aluminium. Als Care for Skin zijn we groot voorstander van natuurlijke deodorant zonder de aluminium chloride, maar ook zonder de schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, alcohol en synthetische parfums. De natuurlijke deo bevat geen aluminium chloride, maar ook geen andere schadelijke ingrediënten, alleen maar natuurlijke antibacteriële stofjes die je beschermen tegen nare lichaamsgeuren. 

Waarom is een deodorant zonder aluminium beter?

Dit aluminium chloride, de actieve stof in de anti-transpirant deo’s, zorgt voor minder of geen zweetafscheiding. Dit kan verstopping veroorzaken, verstoring van het natuurlijke transpiratieproces, waarbij niet alleen het vocht maar ook de afvalstoffen niet worden afgescheiden. Tegelijk kunnen deze deodorants  de huid op termijn gaan irriteren. Daarom is een aluminum vrije deo ten zeerste aan te raden.

 

Wat is een gezonde deodorant?

Een gezonde deodorant is een deo zonder aluminium, alcohol en synthetische parfum. Als het gaat om het kiezen van de beste deodorant, kan je een voorkeur hebben voor een deostick, deo roller of deo spray.

Helaas bevatten veel sprays nog wel drijfgas, dit herken je op de ingrediëntenlijst als zijnde: butaan, isobutaan en propaan.

De beste deodorant zonder aluminium voor de gevoelige huid, zal tegelijk ook geen parabenen, siliconen en andere niet natuurlijke ingrediënten bevatten.

De voordelen van het gebruik van de beste deodorant zonder aluminium:

  • Geen irritaties van de okselhuid.
  • Geen negatieve gevolgen voor de hormoonhuishouding in je lichaam.
  • Geen blokkades van het natuurlijke transpiratie-proces (aluminium-chloride is hiervan de veroorzaker).
  • Goede afvoer van afvalstoffen.
  • Geen gele vlekken in je kleding.


Lees ook onze blog over Aluminium in deodorant, hoe slecht is het nu echt?