Bronzing

Bronzer tovert direct een zonovergoten gloed op je gezicht. Voor een subtiele, natuurlijke bruining en gedefinieerde contouren. Voel je stralend en zelfverzekerd, ongeacht het seizoen. Laat je huid stralen; het is tijd voor bronzer!

Contour Glamour Edition 1.0
€49,99
-30%
Natural glow bronzing powder
€18,35
€12,85
Mineral Bronzing Powder
€18,35
Bronzing Powder
€39,00

Een bronzer voor een mooie bruine kleur


Je zal wel vaker de term bronzing horen vallen. Vaak gebruik je die zelf en de vraag is echter, doe je het op de correcte manier en is het echt een bronzer die je gebruikt hebt. Overal op de markt zijn er foundation poeders en foundation cremes te krijgen die de basis zijn van elke make- up sessie. Uiteraard zit hier een verschil in omdat de bronzer na de foundation wordt aangebracht voor een iets wat warme kleur op het gezicht. Je zult je dan afvragen wat nou precies bronzing is. Wel nu: een Bronzer is een poedertje voor je gezicht, meestal met een iets wat bruine tint. Het wordt gebruikt om voornamelijk je gezicht een beetje een gekleurd tintje te geven. Alsof je aan het zonnebaden zou zijn geweest. Hiermee verdwijnt de bleke gezichtskleur die je vooral door de winter krijgt, volkomen. Je verkrijgt de zo geheten sunkissed look zoals onze filmsterren in Hollywood.

Veelzijdigheid van bronzers


Het is heel belangrijk om de juiste kleur bronzer te kiezen. Dit doe je uiteraard afhankelijk van het seizoen (winter of de zomer) door met je bronzers te spelen en de kleuren combinatie te kiezen. Er is een enorme variatie aan bronzers en kleuren. De gekozen kleur moet wel tenminste een tintje donkerder zijn dan de normale gezichtskleur. Uiteraard niet te donker of te oranje omdat het absoluut een vertekend beeld geeft van het doel van een bronzing. Een bronzer breng je aan met een grote kwast en soms kan dat gewoon met je vinger. Je hebt natuurlijk eerst je foundation aangebracht… of misschien niet… en je brengt de bronzer aan op je voorhoofd tot iets onder je jukbeen, naar je kaaklijn toe. Als je een droge huid hebt, is het raadzaam om een creme bronzer of hydraterende bronzer aan te brengen. Deze kun je makkelijk smeren en extra aandacht besteden aan de droge plekken. Hierdoor krijg je naast de “bronzing sessie” ook een verzorgde look. Je kunt ook met de tinten spelen waardoor je jouw gezicht kan shapen. Dit wordt ook wel contouring genoemd. In combinatie met een eyeliner wordt deze ook gebruikt in de arcadeboog. Een bronzer kun je ook gebruiken voor een glow van de huid. Zo kun je die aanbrengen rond de decolleté, de armen, de rug en soms ook de benen. Kortom, je kunt er zo creatief mee omgaan als je maar wilt.

Een bronzer kun je aanschaffen met of zonder glans. De keuze is niet alleen persoonsgebonden maar ook afhankelijk van de type huid. Zo zal je bij een droge huid een creme bronzer of een hydraterende bronzer moeten gebruiken Vrijwel alle make-up brands hebben bronzers in hun collectie. Denk daarbij aan de bekende brands zoals Nyx, MAC, L’Oreal, Black Opal en Bobbi. De prijzen van de bronzers hangen af van de prijsklasse die de brand hanteert. De meeste brands hebben dan ook op social media Doe- het- zelf tutorials beschikbaar waardoor je zelf gericht je make- up waaronder bronzer kan aanschaffen en aanbrengen.