Wasmiddel

Ik ben een belangrijk product in onze dagelijkse huishoudens, om zo kleding schoon, fris en vlekvrij te houden. Ik ben er in verschillende vormen en geuren om zo aan jouw persoonlijke voorkeuren te voldoen. 

Eau De Lessive Mimosa
€40,00
Eau De Lessive Rose
€40,00
Eau De Lessive White
€40,00

Wat voor wasmiddel is het beste?

Het vinden van het beste wasmiddel hangt af van het type wasgoed dat je wilt wassen, je persoonlijke voorkeuren en eventuele huidgevoeligheden. Er zijn over het algemeen drie hoofdtypen wasmiddel om uit te kiezen:

 • Vloeibaar wasmiddel: Dit is een populaire keuze omdat het gemakkelijk oplost en geen residu achterlaat. Het is effectief voor de meeste soorten wasgoed, inclusief gekleurde kleding.
 • Poederwasmiddel: Poederwasmiddel kan krachtiger zijn bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en is over het algemeen zuiniger. Het is geschikt voor witte was, maar kan soms residu achterlaten op donkere kleding.
 • Capsules of pods: Deze vooraf afgemeten eenheden zijn handig en voorkomen verspilling. Ze zijn vaak zeer effectief en kunnen geschikt zijn voor zowel gekleurde als witte was.

 

Wat is een lekker wasmiddel?

Een lekker wasmiddel verwijst meestal naar een wasmiddel met een aangename geur. Veel wasmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende geurvarianten, zoals bloemengeuren, frisse zeelucht of exotische geuren. De keuze voor een geur is afhankelijk van je eigen voorkeur. 

Het is belangrijk om niet alleen op geur te beoordelen, maar ook op de kwaliteit ervan. De effectiviteit van een wasmiddel in het verwijderen van vlekken en het behouden van de kleuren en stofkwaliteit van je kleding is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Wij hebben onze favoriete wasmiddelen uitgelicht:

 

BDK Parfums Eau De Lessive Rose

De BDK Parfums Eau De Lessive Rose is een vloeibaar wasmiddel dat je wasgoed heerlijk laat ruiken. Het wasmiddel is ontwikkeld als een eau de parfum voor de huid. Het wasmiddel is geschikt voor al je wasgoed. Met geurnoten van peer, roos en neroli gecombineerd met muskus geeft het je wasgoed een frisse, luxe geur. Je kunt het ook gebruiken om met de hand te wassen aangezien het wasmiddel zacht is en zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huid. Het is ontwikkeld door ambachtslieden uit de Provence in Frankrijk. 

 

BDK Parfums Eau De Lessive White

De BDK Parfums Eau De Lessive White is een vloeibaar wasmiddel dat je wasgoed heerlijk laat ruiken. Het wasmiddel is ontwikkeld als een eau de parfum voor de huid. Het wasmiddel is geschikt voor al je wasgoed. Met een verslavende geur van lichte hout- en muskusachtige noten versterkt door verse kruiden, roze peper, gember en kardemom. Je kunt het ook gebruiken om met de hand te wassen aangezien de wasmiddel zacht is en zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huid. Het is ontwikkeld door ambachtslieden uit de Provence in Frankrijk. 

 

Waarom ruikt mijn was niet naar wasmiddel?

Als je wasgoed niet naar wasmiddel ruikt, kunnen daar verschillende redenen voor zijn:

 • Te weinig wasmiddel: Als je te weinig wasmiddel gebruikt, kan het niet voldoende geur aan je was toevoegen. Zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel gebruikt, die meestal op de verpakking staat vermeld.
 • Overbelasting van de wasmachine: Als je de wasmachine te vol stopt, kan het wasmiddel niet goed circuleren en zich gelijkmatig verspreiden over al je kleding. Dit kan leiden tot een gebrek aan geur.
 • Geur-neutraliserende stoffen: Sommige wasmiddelen bevatten geur-neutraliserende ingrediënten die de geur van wasmiddel maskeren. Dit kan de reden zijn dat je de geur minder opmerkt.
 • Oude of vervuilde wasmachine: Een oude of vervuilde wasmachine kan ook de geur van het wasmiddel verminderen. Regelmatig onderhoud en het schoonmaken van je wasmachine kan helpen.

 

Waarom is te weinig wasmiddel niet goed?

Het gebruik van te weinig wasmiddel heeft een aantal nadelen:

 • Minder effectieve reiniging: Te weinig wasmiddel kan zorgen voor een minder grondige reiniging van je kleding. Vlekken en vuil kunnen mogelijk niet volledig worden verwijderd.
 • Onvoldoende geur: Zoals eerder vermeld, kan te weinig wasmiddel leiden tot een gebrek aan de gewenste geur op je wasgoed.
 • Slechtere kleurbescherming: Bij te weinig wasmiddel kan er niet genoeg bescherming zijn voor de kleuren in je kleding. Hierdoor kan de kleur in je kleding sneller vervagen.
 • Residu: Als je te weinig wasmiddel gebruikt, kan dit leiden tot ophoping van residu in je wasmachine en op je kleding, wat de prestaties van je wasmachine kan verminderen en de levensduur van je kleding kan verkorten.

Gebruik dus altijd en aanbevolen hoeveelheid wasmiddel volgens de instructies op de verpakking. 

 

Wasmiddel kopen?

Ben jij enthousiast geworden over onze wasmiddelen? Ze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005

 

Meer weten over geuren? Lees ook:

- Het verschil tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum!

- BDK Parfums collection