Tanning mousse

Ik ben een vloeibaar product en verander bij het aanbrengen op de huid in een luchtige, zachte schuimtextuur. Mijn formule bevat doorgaans een actief ingrediënt genaamd DHA (Dihydroxyacetone), dat reageert met de dode huidcellen aan het huidoppervlak dat zo een bruine teint creëert die enkele dagen blijft zitten. 

Self Tanning Foam Dark
€20,69
Self Tanning Foam Light/Medium
€20,69
Liquid Gold Self Tanning Foam
€20,69
Everyday Gradual Tanning Foam
€17,09
Self Tanning Foam Ultra Dark
€22,49
Selftan Mousse
TanOrganic
€44,95
Aero Self Tanning Foam Dark
€24,29

Wat is tanning mousse?

Een tanning mousse is een luchtige mousse en heeft een schuimende textuur. Doordat de tanning mousse zo licht is van structuur, trekt deze goed in de huid en is het tegelijk ook heel fijn te verdelen met een zelfbruiner handschoen. De tanning mousse bevat DHA, dat de huid een tijdelijke bruine kleur geeft.


Wat is beter een tanning mousse of tanning spray?

Een tanning mousse of een tanning spray? Het antwoord hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en het gewenste resultaat. Beide producten hebben hun eigen voordelen en het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.

Een tanning mousse biedt meestal een betere controle over de applicatie, omdat je het schuim direct op de huid kunt aanbrengen en gelijkmatig kunt verdelen. De mousse textuur maakt het gemakkelijk om te zien waar je het product aanbrengt en helpt bij het voorkomen van strepen of vlekken. Bovendien droogt de mousse meestal snel, waardoor je snel kunt doorgaan met je dagelijkse activiteiten.

Aan de andere kant biedt een tanning spray vaak een meer moeiteloze en gelijkmatige applicatie, vooral op moeilijk bereikbare gebieden zoals de rug. Het fijne nevelsysteem zorgt ervoor dat het product gelijkmatig wordt verdeeld over de huid, waardoor een natuurlijke en streepvrije bruine kleur ontstaat.

 

Welke soorten zelfbruiner zijn er?

Naast tanning mousse zijn er nog meer zelfbruiners in ons assortiment die je huid voorzien van een zomerse, bruine kleur. Bekijk ook eens tanning spraytanning oiltanning lotionzelfbruiner gezichtvegan tanning. Vind je het lastig om je rug in te smeren met een zelfbruiner? Of ben je op zoek naar andere accessoires om jouw zelfbruiner aan te brengen? Wij hebben alle handige zelfbruiner accessoires voor jou op een rijtje gezet. 

 

Wat is de beste tanning mousse?

De beste tanning mousse hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoefte. Wij hebben 3 van onze favoriete beste tanning mousse voor jou op een rijtje gezet:

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

De Bondi Sands Self Tanning Foam Dark is een tanning mousse geschikt voor de (medium) bruine huidskleur. Het geeft de huid een mooie donkerbruine, zomerse kleur. Deze zelfbruiner is verrijkt met Aloë Vera en doordrenkt met een geur van kokosnoot.

TanOrganic Selftan Mousse

De TanOrganic Self Tan Mousse geeft de huid een mooi intens bruine-zonder-zon teint. Geeft de huid naast een mooie bruine kleur ook een sterke hydratatie, door het toegevoegde Aloë Vera en Hyaluronzuur. Het Aloë Vera bestaat voor maar liefst 80% uit biologisch sap, voor een sterke hydratatie. De teint kleurt de huid in ongeveer 6-8 na het opbrengen en het resultaat is iets intenser dan die van de TanOrganic Self Tan Oil.

Oolaboo Silky Bronzing Mousse

Deze natuurlijke Bronzing Mousse bruint de huid met een langdurige, natuurlijke bruine teint. De Oolaboo Silky Bronzing Mousse is verrijkt met een vanille geur, is 100% vegan,  vrij van alcohol en geschikt voor alle huidtypes.
Deze Bronzing Mousse bevat de sterk hydraterende ingrediënten zoals glycerine en aloë vera. De Mousse kan desgewenst vaker worden gebruikt en staat garant voor een streeploze bruining.

 

Hoe gebruik je een tanning mousse?

Een self tan mousse is eenvoudig in gebruik, mede door haar lichte structuur. Hieronder enkele tips voor een optimaal resultaat.

  1. Exfoliëren.
    Geef de huid een scrub, met daarbij de focus op de drogere plekken op je gezicht of je lichaam. Denk daarbij aan de ellebogen, knieën en zijkant enkels. Ook kun je hiervoor de zelfbruiner handschoen gebruiken. Deze verwijdert dode en droge huidcellen.
  2. Tanning mousse aanbrengen.
    Breng de tanning mousses aan op een zelfbruiner handschoen , verdeel de tanning lotion goed, alsof het een bodylotion is. Gebruik daarbij ronddraaiende beweging om de tanning mousses zo goed mogelijk te verdelen.
  3. Droogtijd.
    De tanning mousses heeft ongeveer een droogtijd nodig van 10-15 minuten en hoeft niet afgespoeld te worden. Vermijd de eerste uren te strakke kleding en laat de tanning goed inwerken, alvorens je ermee gaat douchen of zwemmen (ongeveer 6-8 uur).Wat zijn de voordelen van een tanning mousse?

Het gebruik van een tanning mousses heeft veel voordelen. Optimale hydratatie door de toevoeging van Aloe Vera, vitamine E en Hyaluronzuur, eenvoudig aan te brengen, een streeploos resultaat en is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Tegelijk kan de tanning mousses zo vaak als gewenst worden aangebracht. De tanning mousse is ideaal om tussendoor als zelfbruiner benen in te zetten, met als resultaat bruine benen zonder zon.

 

Tanning Mousse kopen

Tanning mousse is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Voor meer info over zelfbruiners, lees ook:

Hoe werkt een zelfbruiner?

Scheren en zelfbruiner

Top 10 Tanning