Tanning oil

Ik ben ontworpen om je huid een natuurlijke, bruine tint te geven. Terwijl ik je huid tegelijkertijd voed en hydrateert. 

Facial Selftan Oil
€34,95
Self Tan Oil
TanOrganic
€39,95
Liquid Gold Tanning Oil
€20,69
Self Tan Towels (2-pack)
€6,95

Wat doet een tanning oil?

Een tanning oil is een unieke zelfbruiner geschikt voor het gezicht en of het lichaam. Het geeft de huid een natuurlijke, bruine tint en tegelijkertijd wordt de huid gevoed en gehydrateerd. Een tanning oil laat geen vet laagje achter op de huid en zal de huid ook niet verstoppen. De meeste soorten bruiningsolie zijn verrijkt met ingrediënten die de huid voeden en tegelijkertijd hydrateren. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes. Let op: een tanning oil bevat geen SPF. Ben je op zoek naar de juiste zonverzorging om je huid te beschermen tegen UV stralen? Dan raden wij je altijd aan een zonnebrand met SPF te gebruiken. 


Hoe gebruik je tanning oil?

Voor het aanbrengen van een tanning oil, is het goed om voor zowel het gezicht als het lichaam de volgende stappen te volgen.

  1. Exfoliëren. Exfolieer of scrub de huid altijd van tevoren om de dode huidcellen te verwijderen. Ook kun je hiervoor de Bondi Sands Exoliating Mitt gebruiken. Deze handschoen verwijdert dode en droge huidcellen in no time.
  2. Tanning oil aanbrengen. De tanning oil kan eenvoudig met de handen worden aangebracht, vooral als het gaat om het gezicht en de hals-decolleté. Schud de Self Tan Oil goed voor het gebruik en breng deze aan op de handpalmen, waarna je je gezicht en het lichaam kunt inmasseren alsof het een bodylotion is. Je kunt ook een zelfbruiner handschoen gebruiken als je dat fijner vindt. 
  3. Droogtijd. De tanning oil heeft ongeveer een droogtijd nodig van 10-15 minuten en hoeft niet afgespoeld te worden. Vermijd de eerste uren te strakke kleding en laat de tanning goed inwerken, alvorens je ermee gaat douchen of zwemmen (ongeveer 6-8 uur). Lees altijd de instructies van de bruiningsolie op de verpakking.

Wil je meer tips om te weten hoe jij je zelfbruiner het beste kan aanbrengen? Lees dan onze blog: 10 tips bij het gebruik van een zelfbruiner.

Welke tanning oil is het beste?

Om eerlijk te zijn zijn er wat ons betreft meerdere beste soorten tanning olie. Wij hebben een paar merken zelfbruiner in het assortiment met bruiningsolie. Wij delen onze favoriete soorten tanning oil met jullie:

Bondi Sands Liquid Gold Tanning Oil
De tanning oil van Bondi Sands is een luxe droge olie, die verrijkt is met arganolie. Het geeft je huid een zomerse natuurlijk teint en hoeft na het insmeren niet afgespoeld te worden. De Bondi Sands Liquid Gold Tanning Oil is geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht, verrijkt met arganolie en een heerlijk geurende kokosolie. Wil je na het aanbrengen een diepere bruine teint? Dan kun je na 30 minuten opnieuw de tanning oil aanbrengen.

TanOrganic Self Tan Oil
De tanning oil van TanOrganic is een zelfbruinende olie dat voor zowel het gezicht als het lichaam kan worden gebruikt. Deze TanOrganic Self Tan Oil zorgt voor een optimale hydratatie en een natuurlijke teint zonder een vet laagje achter te laten. Na het aanbrengen is de tanning oil na ongeveer 6-8 uur volledig op kleur.

TanOrganic Facial Selftan Oil
Deze zelfbruiner olie gezicht is dus speciaal voor het gezicht, het geeft de huid een natuurlijk gebruinde teint, zonder een vette waas achter te laten. De TanOrganic Facial Selftan Oil is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid

TanOrganic Self Tan Towels
Uniek in de wereld van de tanning oil zijn de TanOrganic Self Tan Towels. Dit zijn biologisch afbreekbare handdoekjes die de huid intensief hydrateren en zorgen voor een gezonde gebruinde teint die 7 tot 10 dagen aanhoudt. Ideaal om mee te nemen op reis.

Lees ook: De beste zelfbruiners voor je lichaam.

 

Wat zijn de voordelen van tanning oil?

Een tanning oil heeft meerdere voordelen, uiteraard blijft dit persoonlijk.
- Hydratatie. Het grootste voordeel zit in de hydratatie van de olie. Alle soorten bruiningsolie zijn verrijkt met ingrediënten die de huid hydrateren en voeden. Hierdoor zal de huid niet uitdrogen.
- Eenvoud. Een tanning oil is heel eenvoudig aan te brengen, net zoals een bodylotion. Omdat je precies voelt wat je doet, kan het voor velen een fijne manier zijn om een zelfbruiner olie aan te brengen. Was wel altijd goed je handen na het aanbrengen van de tanning oil en let goed op de handpalmen, ook deze kunnen mee verkleuren tijdens het aanbrengen. 
Droge olie. De tanning oil is absoluut niet vettig, het is altijd een droge olie, dus een olie die geen vettige waas achterlaat op het gezicht of het lichaam. Tegelijk zullen de drogere plekjes op het gezicht of het lichaam minder snel extra bruining aantrekken.

 

Welke soorten zelfbruiner zijn er?

Naast tanning oil zijn er nog meer zelfbruiners in ons assortiment die je huid voorzien van een zomerse, bruine kleur. Bekijk ook eens zelfbruiner spray, tanning lotion, tanning mousse, Zelfbruiner gezicht, vegan tanning. Vind je het lastig om je rug in te smeren met een zelfbruiner? Of ben je op zoek naar andere accessoires om jouw zelfbruiner aan te brengen? Bekijk dan alle zelfbruiner accessoires. 

Tanning oil kopen? 

Tanning oil is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Voor meer info over zelfbruiners, lees ook:

Hoe werkt een zelfbruiner?

Scheren en zelfbruiner

Top 10 Tanning