BB Cream of CC Cream

door Anja van Dijken
8 Juli 2014

Een BB of CC? Ken jij deze producten? Het gaat hier om de BB cream en de CC cream. Beide items zijn razend populair en wat ons betreft is dit terecht. Wat deze mooie producten doen, wat het is en hoe je ze kunt inzetten in jouw make-up ritueel. We leggen het je graag uit.

 

Wat doet een BB Cream?

De BB Cream vindt zijn oorsprong in ons buurland Duitsland. Daar is deze crème ooit ontwikkeld om de huid na een laserbehandeling te helpen herstellen en te beschermen. De crème zorgde ervoor dat de roodheid van de huid na een laserbehandeling verdween. Maar de huidige bekendheid van de BB Cream hebben we te danken aan een aantal Aziatische landen, waar de BB Cream is uitgegroeid tot een ware rage.

De BB staat voor Beauty Balm of Blemish Balm en heeft een vijftal mooie verzorgende eigenschappen:

  • Hydratatie van de huid tot wel 24 uur.
  • Bescherming met een SPF, welke varieert van factor 10 tot factor 50.
  • Geeft de huid een licht camouflage. 
  • De BB Cream bevat anti-aging ingrediënten, vervaagt fijne lijntjes.
  • Geeft de huid een teintje en geeft hierdoor een egaliserend effect.

De BB Cream is eigenlijk de opvolger van de getinte dagcrème, maar qua dekking een graadje meer. Zelfs als je niet gewend bent om een foundation te gebruiken, dan zal de BB Cream je verrassen. Zie de BB Cream als een lichtere variant van de foundation qua dekking, dit in combinatie met alle andere eigenschappen geeft de BB Cream  huid een gezonde en fris aanblik.

 

Wat doet een CC Cream?

CC Cream staat voor colour correcting, de correctie van de kleur of teint van je huid.

Heb je gauw last van een vale huid, ouderdomsvlekjes, dan heb je meer baat bij een CC Cream. De CC Cream is erop gericht om onzuiverheden te camoufleren en om je huid te corrigeren qua teint.

De CC Cream is verkrijgbaar in verschillende teinten, de roze teint voor de grauwe en doffere huid, de groene teint voor de rodere huid en de bruine teint om de huid meer kleur te geven.

De CC Cream is ook erg geschikt om als primer onder je foundation te gebruiken. Op deze manier wordt de huidtoon gecorrigeerd en kan je met een foundation nog meer dekking creëren.

 

Wat is het verschil tussen een BB en CC creme?

BB CC creme, welke keuze in het beste voor jou? De CC Crème is meer gericht op het corrigeren van de huidteint, zoals vaalheid, vlekjes, ouderdomspigmenten. Daarom is een CC Cream ook verkrijgbaar in meerdere teinten, die de huidtoon zullen corrigeren.

Hydratatie, bescherming met een SPF, egaliseren van de huidteint, vervaging van fijne lijntjes, zowel de BB als de CC Crème heeft deze mooie eigenschappen in huis. In dit geheel heeft de BB Cream toch meer de verzorgende kant in zich en de CC Cream zit meer aan de camouflerende kant van vaalheid en onzuiverheden.

De CC Cream kan ook ingezet worden als een primer, dus als basis voor onder de foundation. De BB Cream is hier niet geschikt voor.

 

Welke creme dekt beter, een BB Creme of een CC Creme?

Een CC Crème dekt beter dan een BB Crème. Als het gaat om de dekking, is de BB Crème de lichtste, daarna de CC Crème, daarna de foundation varianten. Wil je nog een sterkere dekking, kies dan voor de volledig dekkende foudation.

BB Cream en CC Cream zijn ideale producten om je huid een egale teint te geven en waarbij deze de huid ook nog eens verzorgen en beschermen. Welke het beste bij jou past ligt aan de nadruk die je wilt geven aan de verzorging. Zoek je een product welke goed camoufleert en verzorgt, ga dan voor de BB Cream. De CC Cream is ideaal wanneer je onzuiverheden wilt camoufleren en de teint van je huid wilt verbeteren.

Ten slotte hebben wij nog een paar aanraders voor je:

Embryolisse Secret De Maquilleurs BB Cream SPF20

Embryolisse Secret De Maquilleurs BB Cream SPF20

 

De Embryolisse Secret De Maquilleurs BB Cream SPF20 is een combinatie van gezichtsverzorging en make-up. Het hydrateert, verzacht en beschermt met een factor 20.

Thalgo BB Cream

Thalgo BB Cream

 

De Thalgo BB Cream heeft een airbrush effect, reflecterende pigmenten en bevat de gepatendeerde Sève Bleu des Oceans van Thalgo om langdurig te hydrateren.

Dr. Grandel Perfection BB Beauty Balm

Dr. Grandel Perfection BB Beauty Balm

 

De Dr. Grandel Perfection BB Beauty Balm is een getinte dagcrème en BB cream in één. Het bevat een effectieve multi-formule om de huid te hydrateren, revitaliseren en regenereren.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.