Strawberry legs, wat is het en wat doe je er aan?

door Anja van Dijken
6 Juni 2022

Je zou bijna denken dat je een overheerlijke zomerse aarbeien-cocktail geserveerd krijgt, maar niets is minder waar. Het kan het resultaat zijn van een flinke ontharingsbeurt op je benen. Wat is het, wat kun je hieraan doen en hoe voorkom je dit? Nu het bijna zomer is, lijkt het ons goed jou te behoeden voor strawberry legs!

 

Strawberry legs, wat is het en wat doe je er aan?

Het begrip strawberry legs klinkt als iets zoetigs, maar heeft uiteindelijks niets met iets zoets te maken. De putjes en zwarte pitjes in een aarbei, daarmee wordt de huid van jouw benen vergeleken.

 

Wat is de oorzaak van aarbeienhuid op je benen?

Het is hoog tijd voor een flinke ontharingsbeurt van jouw wintervachtje op je benen en voilà! Strawberry Legs, je krijgt ze op de koop toe. Hoe dan? Er zijn hier verschillende oorzaken voor aan te wijzen:

 

Verstopte haarfollikels

Heb je last van zwarte puntjes op je benen na een flinke ontharingsbeurt, dan zijn dit gewone mee-eters, oftewel verstopte haarfollikels. Deze zwarte puntjes zijn niet afkomstig van vuil, maar door onze eigen huidolie, dat zich vermengt met bacteriën en dode huidcellen. Dit kleurt zwart zodra er zuurstof bijkomt en veroorzaakt de ontsierende zwarte puntjes.

 

Geïrriteerde haarfollikels

Het scheren van je benen is van groot belang, maar ook hoe je dat doet. Als je gebruik maakt van een oud scheermesje, of je scheert je benen zonder een scheercrème, dan kunnen de haarfollikels heel gemakkelijk geïrriteerd raken.

 

Zeer droge huid

Ook een zeer droge huid zal gauw geïrriteerd reageren op een scheerbeurt. Een droge lichaamshuid heeft van zichzelf weinig vetten, vooral de benen zijn hier erg gevoelig voor. De huid kan hierdoor heel gauw schilferig, jeukerig en geïrriteerd raken. Het is daarom belangrijk de benen goed te verzorgen om dit te voorkomen.

 

Wat te doen tegen aardbei benen?

Ben je gevoelig voor strawberry legs? Weet dat een scheerbeurt de huid snel kan gaan irriteren.

Pas daarom je scheerroutine aan met de volgende stappen:

♣ Start het scheermoment met een warme douche of bad. Je huid verweekt, waardoor de haartjes zich soepeler laten verwijderen.

♣ Exfolieer je lichaamshuid geregeld met een Body Peeling of Body Scrub, waarin iets van fruitzuren zijn verwerkt. Dit helpt de haarfollikel los te maken, de huid te ontdoen van dode huidcellen, waardoor het scheren gemakkelijker zal gaan en minder irritatie zal veroorzaken.

♣ Gebruik een scheerschuim of een scheerbalm. Wanneer je dit niet doet, zal het scheermes te stroef over de huid glijden en aan het haartje trekken, in plaats van het haartje af te snijden, wat de rode puntjes, maar ook irritatie veroorzaakt. Kies zoveel mogelijk voor een Shave Creme zonder alcohol of menthol.

♣ Zorg voor een scherp en nieuw mesje of kies eens voor een echte Safety Razor, met de losse en vlijmscherpe mesjes voor mooie glad geschoren benen. Botte en oude mesjes zijn grote boosdoeners als het gaat om rode puntjes op je benen.

♣ Na de scheerbeurt dep je je benen droog en voedt je de huid met een goede bodylotion. Je kunt kiezen voor een kalmerende after shave voor het lichaam of een iets vetter body product, zoals een Body Oil. De keuze is natuurlijk afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft.

 

Worden de rode puntjes op mijn benen erger door ze te scheren?

Als je gevoelig bent voor rode puntjes, rode stipjes op je benen of irritatie na het scheren van je benen, dan kan dit zeker erger worden. Het is belangrijk om de tips die hiervoor genoemd zijn te volgen. Blijft dit voor jouw benen toch een probleem, dan kan het ook zijn dat de haarfollikels van nature erg zichtbaar zijn op jouw huid.

Dan zou je een lichaams make-up kunnen overwegen. Deze camoufleert de huid en dus ook de zichtbare haarfollikels, waardoor de huid een egaler aanzien krijgt. De producten van Coverderm Perfect Legs zijn hier uitermate geschikt voor. Lees hier meer over in onze: Negeer of camoufleer - Coverderm!

Coverderm Perfect Legs
Coverderm Perfect Legs

 

Hoe krijg ik mijn benen glad en egaal?

Gladde en egale benen, dat willen we eigenlijk allemaal het liefst. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Gebruik de juiste stappen en producten voor gladde en egale benen:

Exfoliant strawberry legs

Gebruik 2 tot 3 maal per week tegen rode puntjes huid op benen een body peeling waarin fruitzuren zijn verwerkt. Deze body peeling zal de oppervlakkige huidcellen verwijderen die plaats maken voor jonge huidcellen. Het helpt niet alleen dode huidcellen te verwijderen en nieuwe te stimuleren, maar ook zwarte puntjes te verwijderen en de haarfollikel los te houden van talg. Deze laatste twee zijn mede veroorzakers van strawberry legs.

Medik8 Smooth Body Exfoliating Kit Biomaris Shower Peeling

Medik8 Smooth Body Exfoliating Kit

Biomaris Shower Peeling

 

Hydrateer huid strawberry legs

Voedt dagelijks je huid met een goed voedende body oil of een bodylotion. Deze zal de huid blijven hydrateren en voeden met vetten, waardoor de huid van de benen niet kan uitdrogen.

Xenymphus Oil Suavis Dr. Grandel Hyaluron Body

Xenymphus Oil Suavis

Dr. Grandel Hyaluron Body

 

Anti cellulite strawberry legs

Verbeter de bloedcirculatie voor een mooie en egale huid. Dit kun je doen door een massage, door je huid te verrassen met koude stralen van de douche en deze te richten op je benen. De huid wordt hierdoor strakker en het helpt ook nog eens tegen cellulite. Ook het gebruik van Anti Cellulite producten zullen de doorbloeding van de huid stimuleren.

Xenymphus Panyco Lotion Medex Body Massage roller Cellulites

Xenymphus Panyco Lotion

Medex Body Massage roller Cellulites

 

Zelfbruiner strawberry legs

Tanning Spray zijn helemaal hot en geven de huid van je benen direct een mooi en egaal gebruinde look, zoals bijvoorbeeld de Bondi Sands Self Tanning Foam Dark.

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark Exfoliating Mitt

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Bondi Sands Exfoliating Mitt

 

Benen scheren strawberry legs

Last but not least: scheren benen? Kies voor een goede en verzorgende scheerroutine, hiermee voorkom je veel irritatie en ben je verzekerd van gladde en egale benen.

Muhle R89 Safety Razor Rose Gold Muhle Organic Scheercreme

Muhle R89 Safety Razor Rose Gold

Muhle Organic Scheercreme


Advies Strawberry legs nodig?

Heb je advies nodig en kom je er zelf niet uit? Neem contact op met de specialisten van Care for Skin. We helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.