Waar moet je op letten bij een huidverzorgingsproduct

30 September 2020

Ben je op zoek naar een nieuw huidverzorgingsproduct omdat je huidige producten niet meer voldoen, omdat ze op zijn of omdat je juist nog helemaal niets gebruikt? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om door de bomen het bos te zien: het aanbod is namelijk enorm. Er worden allerlei soorten huidtypen uitgesplitst en onder die huidtypen worden heel veel soorten producten aangeboden door heel veel verschillende merken. Uiteindelijk gaat het niet om het merk of de verpakking maar om de werking ervan. De werking ervan wordt natuurlijk beïnvloed door de ingrediënten van de producten. We leggen je in dit artikel graag meer uit over huidtypes, huidverzorging en huidverzorgingsproducten. Aan het einde van dit artikel weet jij precies waar je op moet letten bij het uitkiezen en aanschaffen hiervan.

 

Huidtypen

Zoals gezegd bestaan er verschillende soorten huidtypen, op specifieke 'aandoeningen' na, kunnen we deze verdelen in de volgende categorieën. De droge huid, de vette huid, de gevoelige huid en de verouderde huid. Iedereen heeft zijn of haar eigen type huid en dit kan dus ook een combinatie van meerdere zijn. Huidveroudering begint vanaf het 25ste levensjaar. De huid maakt vanaf dan minder collageen aan wat de huid sterk en soepel houdt. Dit ga je vanaf je 35ste levensjaar ongeveer terugzien.



Huidverzorgingsproducten

Naast verschillende huidtypen heb je ook nog eens verschillende producten. Het is van groot belang om je huid in de ochtend en in de avond te cleansen en te verzorgen als je wilt dat deze straalt en dit ook blijft doen. Reinigen doe je met een cleanser, bijvoorbeeld met een lotion, reinigingsmelk, reinigingsolie of reinigingsgel, we komen er later op terug wat het beste bij welk huidtype past. Voor oogmake-up gebruik je het liefst een aparte reiniger (oogmake-up remover) om je oogleden en wimpers schoon te krijgen op een milde manier. Daarna kun je het best volgen met een tonic of micellair water. Zo'n product haalt de laatste restjes make-up en restjes van het vorige reinigingsproduct weg. Wil je je huid goed verzorgen? Gebruik dan overdag een dagcrème en voor het slapengaan een nachtcrème. Deze kun je aanvullen met bijvoorbeeld een serum, moisturizer of oogcrème. Daarnaast is het aan te raden één a twee keer in de week gebruik te maken van een scrub en te behandelen met een gezichtsmasker om je huid zo een extra boost te geven.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een huidverzorgingsproduct?

Al deze producten zijn er voor elk huidtype en per huidtype zijn er dan ook andere ingrediënten goed voor je. Per huidtype zullen we hieronder de ingrediënten benoemen die je het best kan kiezen.


Droge huid

Gebruik hydraterende producten die ervoor zorgen dat je huid vocht kan behouden en daardoor minder droog wordt. Ingrediënten die ervoor zorgen dat je dit effect kunt bereiken zijn hyaluronzuur, glycerine, niacinamide, betaglucan en glycolzuur. Al deze stoffen zorgen voor een betere vochthuishouding van je huid.

 

Vette huid

Voor een vette huid zijn als vanzelfsprekend andere ingrediënten goed dan voor een droge huid. Bij een vette huid kun je het beste op zoek gaan naar producten met daarin green tea, vitamine c, papaya, guercitin en betaglucan. Producten voor een vette huid bevatten vaak munt of tea tree, deze zijn uitdrogend voor de huid en hierdoor moet je hiermee oppassen. Deze producten drogen namelijk uit en dit versneld het verouderingsproces.

 

Gevoelige huid

Een gevoelige huid kun je hebben door bijvoorbeeld eczeem of een allergische reacties, maar ook door het teveel gebruiken van producten waar jouw huid niet zo goed tegen kan. Je bent dan niet allergisch, maar gebruikt teveel van het goede. Belangrijk bij deze huidverzorging is is dat je producten gebruikt met zo min mogelijk toevoegingen. Gebruik zo min mogelijk zeep en geparfumeerde producten. Natuurlijke producten zoals aloë vera, zoethoutwortel en groene thee zijn juist weer wel goed.

 

Verouderende huid

Zoals eerder genoemd begint de huidveroudering vanaf je 25ste levensjaar. Deze huidveroudering komt doordat de huid minder collageen aanmaakt. Vitamine A en glycogeen zijn perfecte ingrediënten om je huid mee te voeden en ervoor te zorgen dat de huidveroudering vertraagd wordt en zelfs om verbetering te doen zien optreden aan je huid.

 

We hopen je hiermee op weg geholpen te hebben in de wondere wereld van huidverzorging en hopen dat je op deze manier de juiste producten voor jouw huid kunt vinden!

 

 

Onze tips van Medik8 en Image Skincare voor een stralende huid:

Medik8 Pore Cleanse Gel Intense Medik8 Clarity Peptides IMAGE Skincare AGELESS - Total Repair Creme

Medik8 Pore Cleanse Gel Intense

Medik8 Clarity Peptides

IMAGE Skincare AGELESS - Total Repair Crème

 

 

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Blog: Het verschil tussen huidtype en huidconditie