Vitamines voor het voorjaar

door Anja van Dijken
20 Maart 2023

Als het gaat om huidverbetering denken we niet zo gauw aan vitamines en voeding. Gelukkig wordt steeds meer bekend wat gezonde voeding doet voor je huid. Om welke voedingsstoffen het gaat en hoe ze van invloed zijn op je huid, leg ik je graag uit.

Voorjaar is HET moment om je huid te boosten met de juiste voedingsstoffen en vitamines, zodat het kan herstellen en gesterkt is om naar buiten te gaan.

 

Vitamines voor je huid!

Je huid boosten van binnenuit, daar denken we niet zo over na. Toch is het goed om te weten dat dit mogelijk is, maar ook welke vitamines we nodig hebben. Een rijke en voedzame voeding, bommetje vol vitamines, dat is wat je wilt. Maar hoe komen al die goede stofjes nu bij je huid en wanneer lukt dit niet?

Alle voedingsstoffen die we binnen krijgen via onze voeding, leggen een flinke weg af voordat de huid haar deel krijgt. De organen, onze hersenen, het hart, de longen, de spieren komen als eerste in beeld. Wanneer er nog iets over is aan goede voedingsstoffen, dan gaan deze naar onze huid. Je kunt je dus voorstellen dat er dagelijks een flinke portie vitamines nodig is, om ook nog eens je huid mooi te eten.

 

Hoeveel vitamines heb je nodig voor je huid?

Voor voldoende vitamines en een gezonde levensstijl heb je dagelijks 300 tot 400 gram groente, 2 stuks fruit, veel groene thee en gezonde koolhydraten nodig. Vermijd alcohol en suikers zoveel mogelijk. Je zult merken dat je lichaam er beter uit gaat zien, je kunt in alles beter functioneren en ook je huid zal meer gaan stralen. Vitamines in de vorm van supplementen helpen tekorten aan te vullen en zijn daarmee echt van waarde voor een gezonde huid.

Helaas komt daarbij dat de voedingswaarde (vitamines en mineralen) in onze voeding er de laatste jaren niet beter op zijn geworden. Het gebruik van pesticiden en uitputting van moeder Aarde is mede de oorzaak hiervan. Kies waar mogelijk daarom altijd voor biologisch geteelde voeding en zo ook biologisch vlees, eieren en zuivel. Deze zijn sowieso zonder toevoegingen van suikers en hebben niet blootgestaan aan alle andere giftige stoffen. Ze geven je lichaam het gewenste resultaat omdat ze rijk zijn aan eerlijke en gezonde voedingsstoffen.

De hedendaagse levensstijl doet ons lichaam en huid ook niet altijd even goed. We hebben te maken met teveel zon, luchtvervuiling, roken, stress, te weinig beweging, de bewerkte voeding, suikers, gluten... Het is niet zo gek dat onze weerstand hierdoor achteruit gaat.

Ons lichaam moet heel hard werken om al deze afvalstoffen goed te verwerken. Een logisch gevolg daarvan is dat de vitamines die we binnenkrijgen, onze huid uiteindelijk niet zullen bereiken.

 

Welke vitamines zijn goed voor je huid?

De beste vitamines voor je huid zijn vitamine C, vitamine A, omega 3 en astaxanthine. We hebben voor je uitgelicht waarom deze vitamines zo goed zijn voor je huid.

Vitamine C voor de huid

Vitamine C is onze grote beschermer en hersteller, daarmee is het een super vitamine voor onze lichaam en huid. Vitamine C behoort tot de meest bekende antioxidanten die ons beschermt tegen vrije radicalen. In ons gehele lichaamsproces ontstaan vrije radicalen, een teveel hiervan maken je lichaam en huid sneller ouder. Vitamine C is als jouw beschermleger die je in zowel je voeding als huidverzorging niet mag missen. Zeker niet in het voorjaar, want vitamine C beschermt de huid ook nog eens tegen uv-stralen en geeft de huid een enorme vochtboost. Iets waar we in het voorjaar niet zonder kunnen.

De combinatie van vitamine C als supplement, in de voeding en gezichtsverzorging is het beste. Zo ben je verzekerd van een flinke portie gezondheid. Vitamine C draagt bij aan een goede conditie van je bindweefsel, het stimuleert de vorming van collageen en beschermt je lichaam en huid tegen oxidatieve stress.

Omega 3 voor de huid

Omega 3 vind je volop in visolie, een ware versterker van onze huidcellen en daarmee onze huidbarrière. Omega 3 gaat huidveroudering tegen en helpt tegen ontstekingen en huidirritaties. Net als vitamine C is omega 3 een echte alleskunner die je niet wil missen in je dagelijkse portie. Eczeem, psoriasis, actieve rosacea, puistjes en huidveroudering hebben allemaal baat bij omega 3 voor een gezonde huid.

Vitamine A voor de huid

Vitamine A is een echte antioxidant, beter bekend onder de naam retinol. Waar vitamine A voor zorgt is dat de huidstructuur zich verbetert en tekenen van huidveroudering verminderen. Daarnaast is vitamine A ook belangrijk om hyperpigmentatie tegen te gaan.

Astaxanthine voor de huid

Astaxanthine is een hele krachtige antioxidant en wordt volop ingezet als anti-aging voedingssuplement in de strijd tegen rimpels en vroegtijdige huidveroudering. Een waar beautysupplement, dat o.a. gemaakt wordt door algen en plankton. Een leuk weetje is dat het ook de roze kleur geeft aan roze vissoorten zoals zalm en garnalen.

 

Welke supplementen helpen je huid gezond houden?

Ben je op zoek naar een goed supplement en een goede vitamine voor de huid? Een echte hersteller en beschermer met veel antioxidanten, dan is de Laviesage Skin Protect een mooie toevoeging.

Laviesage Skin Protect

Laviesage Skin Protect

 

Het skin protect supplement biedt jouw huid extra bescherming tegen vervuiling en uv-stralen, daarbij draagt het bij tot een normaal pigmentatie proces in de huid. In dit supplement zit o.a. vitamine C, vitamine D3, spirulina, calcium, chroom en seleen. 

Laviesage Skin Defence

Laviesage Skin Defence

 

Het Laviesage Skin Defence draagt bij in de celvernieuwing, versterkt het immuunsysteem en ondersteund herstellend vermogen van de huid. Huidproblemen als psoriasis, rosacea, eczeem en couperose worden met dit supplement van binnenuit aangepakt. Het supplement bevat een grote mix aan vitamines en mineralen zoals het vitamine C, E en D3, magnesium, zink, calcium, chroom, seleen, reservatol en ook veel extracten van fruit en andere voedingsstoffen.

Laviesage Vega Ωmega

Laviesage Vega Ωmega

 

Laviesage Vega Omega is een plantaardig alternatief voor visolie. Het biedt ons lichaam en de huid volop bescherming tegen oxidatieve stress, het sterkt de huidbarrière en ook draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en hersenfunctie. Een mooi plantaardig alternatief voor visolie dus. Algenolie, DHA en vitamine E zijn de belangrijkste ingrediënten van dit supplement. 

Laviesage Skin Balance

Laviesage Skin Balance

 

In de Laviesage Skin Balance zijn volop mega-3 vetzuren, astaxanthine en vitamine A aanwezig. Het skin balance voedingssupplement is rijk aan vis- en krillolie van een hoge zuiverheid wat goed is voor een gezonde huid en de bescherming van de ogen, hersenen en hart- en bloedvaten. Het helpt zelfs om het risico op diabetes te verlagen.

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.