Vitamine C

Vitamine C, ook wel de 'alleskunner' genoemd. Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen en UV-schade. Het bevordert de collageenproductie, helpt hyperpigmentatie te verminderen en geeft de huid een stralende gloed. In huidverzorgingsproducten is het vaak het go-to ingrediënt voor een helderdere, egalere teint en het verminderen van tekenen van veroudering.

Active Pureness Fluid
€46,50
-10%
Whitening Cream
€56,00
€50,40
-10%
Biolumin-C Gel Moisturizer
€75,00
€67,50
-10%
Vitamin Infusion Cream
€56,00
€50,40
-20%
Daily Radiance Vitamin C
€81,35
€65,08
Vitamin C Collagen Cream
€48,50
-10%
Ageless Mask
€70,50
€63,45
-10%
Vitamin Infusion Mask
€45,00
€40,50
Tired Mask
€31,95
Elixer Vitamine C
Marlyse Blue
€44,95
Vitamin C Concentrate
€25,10
Vitamin C Collagen Booster
€38,00
Vitamin C Serum
€56,95
Professional-C serum 20%
€145,00
-12%
Booster Serum - Vitamine C
€57,50
€50,60
Essential-C Toner
€43,50
-C C-Cleansing Gel Fx
€46,00

Welke vitamine C is goed voor je huid?

Vitamine C is van nature aanwezig in tal van voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, aardbeien, broccoli en paprika. Deze natuurlijke bronnen van vitamine C zijn geweldig voor je algehele gezondheid en kunnen ook bijdragen aan een gezonde huid. Bovendien zijn er talloze huidverzorgingsproducten op de markt die vitamine C bevatten in de vorm van serums, gezichtscrèmes en lotions. Deze tropische producten met vitamine C kunnen direct op de huid worden aangebracht en zijn speciaal geformuleerd om de huid te voorzien van de voordelen van deze vitamine. 

 

Onze favoriete producten met vitamine C:

Malu Wilz Vitamin C Collagen Cream

De Malu Wilz Vitamin C Collagen Cream is een verstevigende anti aging crème voor strakkere contouren. De luchtige crème is verrijkt met sheabutter voor een direct aangenaam huidgevoel en geeft een intensieve verzorging. Het stimuleert de collageen aanmaak en daarmee wordt de huidstructuur versterkt.

 

Alpha-H Vitamin C Serum

Het Alpha-H Vitamin C Serum bevat 10% vitamine C en is verrijkt met ingrediënten die ervoor zorgen dat het een echte multitasker is. Het vitamine c serum stimuleert de vorming van collageen, vervaagt pigmentatie, vermindert acne en geeft de huidcellen weer energie. 

 

Obagi Medical Professional-C serum 20%

Een gehydrateerde en gekalmeerde huid met de Obagi Professional-C serum 20%. Dit serum stimuleert de aanmaak van collageen, vermindert fijne lijntjes en rimpels en heeft een antioxiderende werking. De huid wordt beschermd en gekalmeerd, waardoor ontstekingen worden voorkomen en de vochtbalans wordt behouden. 

 

Wat mag je niet combineren met vitamine C?

Hoewel vitamine C geweldig is voor je huid, zijn er enkele dingen waarmee je voorzichtig moet zijn bij het combineren ervan. Vitamine C kan bijvoorbeeld gevoeligheid voor de zon verhogen, dus het is raadzaam om altijd minstens een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken als je een vitamine C product gebruikt. Ook wordt aangeraden om vitamine C niet te combineren met andere zuren of actieve ingrediënten, zoals alfa-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's), omdat dit huidirritatie kan veroorzaken. Overmatig gebruik van vitamine C producten kan ook leiden tot irritatie, dus het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van het product te volgen.

 

Wat doet vitamine C met je gezicht?

Vitamine C heeft tal van positieve effecten op je gezicht en de algehele gezondheid van je huid. Een aantal belangrijke voordelen zijn:

  • Huidverheldering: Vitamine C helpt bij het verminderen van donkere vlekken en pigmentatie, waardoor je huid een egale en stralende teint krijgt.
  • Huidversteviging: Deze vitamine stimuleert de aanmaak van collageen, wat de huid steviger en elastischer maakt en fijne lijntjes en rimpels vermindert.
  • Bescherming tegen vrije radicalen: Als krachtige antioxidant neutraliseert vitamine C schadelijke vrije radicalen, die huidveroudering kunnen versnellen.
  • Hydratatie: Vitamine C kan de huid helpen om vocht vast te houden, waardoor deze gehydrateerd en stralend blijft.

 

Kan vitamine C de huid irriteren?

Hoewel vitamine C over het algemeen veilig is voor de meeste huidtypes, kan het in sommige gevallen huidirritatie veroorzaken. Dit gebeurt meestal wanneer je een product met een te hoge concentratie vitamine C gebruikt of wanneer je het combineert met andere irriterende ingrediënten. Symptomen van huidirritatie kunnen roodheid, jeuk, schilfering en een branderig gevoel zijn. Om huidirritatie te voorkomen, is het belangrijk om te beginnen met een lager percentage vitamine C en het geleidelijk op te bouwen. 

 

Producten met vitamine C kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met vitamine C? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over vitamine C? Lees ook:

- Vitamine C, onmisbaar in jouw skincare routine!

- Welke vitamines zijn goed voor je huid?

- Wat doet vitamine C voor je huid?