Body peeling

Ik ben ook wel bekend als lichaamsscrub, ik exfolieer de huid en het verjong je huid. Ik verwijder dode huidcellen, stimuleer de vernieuwing van je huid, verbeter jouw huidtextuur. En laat je huid soepel, zacht en stralend achter. 

Body Peeling Strong
€53,30
Shower Peeling
€18,50
-10%
AHA Smart Renew Body Serum
REN Clean Skincare
€44,00
€39,60
Body Peeling
€28,70

Wat is Body Peeling?

Wat is body peeling? Een body peeling is niets anders dan oppervlakkige huidcellen verwijderen die plaats maken voor jonge huidcellen. Het helpt niet alleen dode huidcellen te verwijderen en nieuwe te stimuleren, maar ook zwarte puntjes (mee-eters), vergrootte poriën en fijne lijntjes worden verminderd, zoals rimpels. Een body peeling wordt vaak toegepast op dunnere huid, zoals voeten, handen, gezicht en hals, omdat dit het meeste effect heeft. Peelingproducten zijn verkrijgbaar in crèmes, lotions en maskers.

Bekijk ook eens onze massage olie, body spray en body oil.
 

Wat is het verschil tussen een scrub of peeling voor het lichaam?

Het belangrijkste verschil tussen een body peeling cream en een body scrub, is dat bij een body peeling cream gebruik wordt gemaakt van een verwekende stof dat in het type product zit verwerkt. Deze stof is vaak een zuur, zoals fruitzuur, citroenzuur en glycolzuur, maar ook salicylzuur kan voorkomen. Door het zuur wordt het celtussenstof in de huid opgelost, waardoor dode huidcellen van de huid afvallen na gebruik van het peelingproduct. Er bestaan diverse soorten body peeling cream, zoals een chemische en een mechanische peeling. Ze hebben allemaal hetzelfde effect, alleen wordt de chemische variant vaak in een schoonheidssalon uitgevoerd.

Bij een scrub bestaat het product (de crème) uit een fijne, grove korrel. Doordat je deze crème in masseert op de huid, worden dode huidcellen er als het ware afgeschuurd. Vaak wordt voor de huid een scrub geadviseerd en voor het gezicht een milde peeling, omdat deze huid dunner is en het met voorzichtigheid behandeld moet worden. Een peeling of scrub is ook een ideaal product om te gebruiken voor je een zelfbruiner aanbrengt.

Lees ook eens onze blog: Scrubben. Hoe, wat en wanneer?

 

Hoe moet je Body peeling gebruiken?

De beste tijd van het jaar is de winterperiode om een body peeling cream te gebruiken. Doordat weinig zonnestralen de huid kunnen beïnvloeden, verklein je het risico op ontsierende vlekken of pigmentatie. Body peeling gebruik lees je hier onder.

Stap 1: Voor je de body peeling gebruikt, reinig je de huid eerst onder de douche met een douche gel.
Stap 2: Breng de body peeling gel aan op een schone en droge huid. In sommige gevallen moet de peeling even intrekken in de huid. Dit kan een tintelend gevoel geven, maar trekt dan vaak al snel weer weg. Vaak moet je de peeling vijf tot tien minuten laten inwerken wil je een goed resultaat bereiken. Dit staat wel op de verpakking aangegeven.
Stap 3: Na het peelen is het raadzaam om de huid extra verzorging te geven door het gebruik van een voedende bodylotion, een body cream of een body butter. Hierdoor geef je de huid extra voedingsstoffen mee voor een optimale verzorging.

Lees ook eens onze blog: Perfecte egale benen, dat wil toch iedereen!

 

Wat is de beste peeling?

De beste body peeling hangt af van je persoonlijke voorkeur, wij hebben onze favoriete body peelings voor je op een rijtje gezet:

 

Xenymphus Body Peeling Strong

De Xenymphus Body Peeling Strong is een exfoliant voor het hele lichaam. De body peeling lichaam wordt gebruikt voor het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van de dieper liggende huid. Deze exfoliant kan regelmatig gebruikt worden en gaat verhoorning van de huid tegen en daardoor ook zeer geschikt voor de behandeling van keratosis pilaris en pigmentvlekken.

 

Biomaris Shower Peeling

Biomaris Shower Peeling lichaam is een milde peeling voor het lichaam, die door extracten van jojoba en hazelnoot niet alleen reinigt, maar ook verzorgt. Zo verwijdert de body peeling gel de verhoornde cellen van de opperhuid, bevordert het de bloedsomloop en de lymfetoevoer.

 

Webecos Body Peeling

De Webecos Body Peeling lichaam is een peelende crème voor een grondige reiniging van het lichaam. Reinigt de huid met een grove korrel en verwijdert de dode huidcellen zodat de huid weer glad en schoon wordt. 

 

Body peeling kopen?

Body peeling kopen kan eenvoudig bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.