Body Peeling

Body Peeling Strong
€37,70
Body Peeling
€28,70
Shower Peeling
€18,50
Een Body Peeling is tegenwoordig een veel gebruikte verzorging om toe te passen op de huid. Het biedt goede resultaten, waardoor de huid de optimale verzorging krijgt. Lees hieronder meer over de Body Peeling. 
 

Wat is het verschil tussen Peeling en scrubben?

Het belangrijkste verschil tussen een peeling en scrubproduct, is dat bij een peeling gebruik wordt gemaakt van een verwekende stof dat in het type product zit verwerkt. Deze stof is vaak een zuur, zoals fruitzuur, citroenzuur en glycolzuur, maar ook Salicylzuur kan voorkomen. Door het zuur wordt het celtussenstof in de huid opgelost, waardoor dode huidcellen van de huid afvallen na gebruik van het peelingproduct. Er bestaan diverse soorten peelings, zoals een chemische en een mechanische peeling. Ze hebben allemaal hetzelfde effect, alleen wordt de chemische variant vaak in een schoonheidssalon uitgevoerd.
 
Dan heb je nog de scrub. Bij een scrub bestaat het product (de crème) uit een fijne, grove korrel. Doordat je deze crème in masseert op de huid, worden dode huidcellen er als het ware afgeschuurd. Het insmeren kan met de handen, maar er bestaan ook speciale handschoentjes en sponzen. Vaak wordt voor de huid een scrub geadviseerd en voor het gezicht een milde peeling, omdat deze huid dunner is en het met voorzichtigheid behandeld moet worden.


Wat is een Body Peeling?

Deze peeling is niets anders dan oppervlakkige huidcellen verwijderen die plaats maken voor jonge huidcellen. Het helpt niet alleen dode huidcellen te verwijderen en nieuwe te stimuleren, maar ook zwarte puntjes (mee-eters), vergrootte poriën en fijne lijntjes worden verminderd, zoals rimpels. Een body peeling wordt vaak toegepast op dunnere huid, zoals voeten, handen, gezicht en hals, omdat dit het meeste effect heeft. Peelingproducten zijn verkrijgbaar in crèmes, lotions en maskers.


Hoe gebruik je een Body Peeling?

De beste tijd van het jaar is de winterperiode om een Body Peeling te gebruiken. Doordat weinig zonnestralen de huid kunnen beïnvloeden, verklein je het risico op ontsierende vlekken of pigmentstoornissen. Een peeling wordt aangebracht op een schone en droge huid. In sommige gevallen moet de peeling even intrekken in de huid. Dit kan een tintelend gevoel geven, maar trekt dan vaak al snel weer weg. Vaak moet je de peeling vijf tot tien minuten laten inwerken wil je een goed resultaat bereiken. Dit staat wel op de verpakking aangegeven. Na het peelen is het raadzaam om de huid extra verzorging te geven door het gebruik van een voedende bodylotion of een serum/masker voor bijvoorbeeld het gezicht. Hierdoor geef je de huid extra voedingsstoffen mee voor een optimale verzorging.