Zelfbruiner

Bruin zonder zon! Ik ben een gezond alternatief voor een bruine kleur zonder urenlange blootstelling aan de zon. Ik ben er in verschillende soorten en maten, maar we hebben allemaal hetzelfde doel. Wij voorzien jouw huid van een zomerse, bruine kleur. 

Application Mitt
Bondi Sands
€5,39
Self Tanning Foam Dark
€20,69
Everyday Gradual Tanning Milk
€17,09
Self Tanning Foam Light/Medium
€20,69
Self Tan Back Applicator
€8,99
-30%
Handschoen
MARC INBANE
€9,95
€6,97
Liquid Gold Self Tanning Foam
€20,69
Facial Selftan Oil
€34,95
Exfoliating Mitt
Bondi Sands
€8,09
Liquid Gold Tanning Oil
€20,69
Self Tan Oil
TanOrganic
€39,95
Self Tanning Foam Ultra Dark
€22,49
990 Self-Tan Milk
Maria Galland
€40,50
Self Tan Lotion
TanOrganic
€33,95
Self Tan Eraser
Bondi Sands
€18,89
Everyday Gradual Tanning Foam
€17,09
Pure Self Tanning Face Mist
€18,89
Facial Selftan Mist
€37,95
Self Bronzing
€32,50
Pagina 1 van 2

Wat is een zelfbruiner?

Een zelfbruiner of tanning product is een praktisch en gezond alternatief voor urenlange blootstelling aan de zon. Wil je je huid bijvoorbeeld liever niet aan de schadelijke stralen van de zon blootstellen? Maar wil je toch graag kunnen genieten van die ene zonovergoten gloed waardoor je er net even wat gezonder uitziet? Overweeg dan een zelfbruiner, zodat je ook zonder de zon een bruin kleurtje kunt krijgen. 

Hoe werkt een zelfbruiner?

De werkzame stof in een zelfbruiner is DHA ook wel Dihydroxyacetone genoemd. Dit is een glucose die wordt afgeleid van plantaardige bronnen zoals suikerbiet of suikerriet. Deze stof wordt vaak toegepast in zelfbruiners en is verantwoordelijk voor de bruine kleur die je ervan krijgt.

Maar hoe werkt een zelfbruiner dan precies? Het bruin zonder zon effect wordt veroorzaakt door de een niet-toxische chemische reactie tussen de Dihydroxyacetone en de aminozuren uit de buitenste laag van de huid. Deze reactie heeft geen schadelijk effect op de huid en er is geen Uv-straling voor nodig. Hoe hoger de concentratie van Dihydroxyacetone in een zelfbruiner, hoe bruiner je van het product zal worden.

 

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Als je voor het eerst aan de slag gaat met een tanning spray, wil je natuurlijk wel weten hoe je dit product het beste kunt gebruiken. Het laatste dat je wil, is dat je te bruin bent of dat er lelijke strepen op je lichaam ontstaan.

  1. Gebruik, voordat je een tanning product aan gaat brengen, eerst een scrub om de overtollige dode huidcellen te verwijderen. Let er op dat je extra tijd besteed aan gebieden met een dikke huid, zoals knieën, ellebogen en enkels.
  2. Nadat je jezelf af hebt gedroogd, kun je het beste de droge gedeeltes voor behandelen met een bodylotion. Dit doe je om te voorkomen dat de bruiningsspray teveel intrekt op deze gebieden.
  3. Daarna breng je de selftan gelijkmatig aan. Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of volg het stappenplan dat wij voor je hebben geschreven op de website bij het desbetreffende product. 
  4. Was na gebruik je handen om eventuele verkleuring van je handpalmen, die ontstaat door de tanning spray, te voorkomen.

Tip: Wees wat zuinig met het aanbrengen van de zelfbruiner op je knieën, ellebogen en enkels. Deze hebben namelijk de neiging meer zelfbruiner op te nemen. Wacht na het aanbrengen van de tanning spray minstens tien minuten voordat je jezelf aankleedt. Hierdoor weet je zeker dat de self tan goed in is getrokken en dat er geen restproduct meer hecht aan je (witte) kleding en of beddengoed. 

 

Hoe vaak per week gebruik je zelfbruiner?

Gebruik de zelfbruiner zo vaak als je wilt. Je mag de tanning spray of tanning mousse in feite zo vaak gebruiken als je wilt. Bij de meeste zelfbruiners is het voldoende om deze eens in de 5 tot 10 dagen te gebruiken. Hoe lang je bruin blijft van je tanning spray is afhankelijk van wat je daarnaast met je huid doet. Wanneer je gaat scrubben of scheren zal je bruine tint sneller verdwijnen, omdat je dan de bovenste huidlaag verwijdert.

 

Wat is het voordeel van een zelfbruiner?

Een tanning spray, ook wel een zelfbruiner genoemd, biedt vele voordelen: 

  • Gebruinde uitstraling, zonder blootstelling aan schadelijke UV straling
  • Hydraterend voor de huid (als lotion en crème)
  • Sommige tanningproducten bevatten ook SPF 
  • Makkelijk aan te brengen

Belangrijk is wel om te weten dat een zelfbruiner, een zonnebrandcrème niet vervangt. Zeker als je veel uren buiten doorbrengt, is het van belang om nog steeds goede zonverzorging te gebruiken.

Bekijk onze top 10 tanning producten voor de beste zelfbruiner.

 

Welke soorten tanning producten zijn er?

Er zijn veel vormen van zelfbruiner: 

Tanning spray en tanning mousse zijn beide direct op de huid aan te brengen met behulp van tanning accessoires, zoals een kabuki kwast of een zelfbruiner handschoen.

Naast de verschillende soorten tanning producten zijn er ook speciale zelfbruiner gezicht producten. Dit zijn o.a. tanning drops die je kunt mengen met je huidverzorging. Of tanning sprays speciaal voor het gezicht. In sommige gevallen kun je de zelfbruiner voor zowel het gezicht als voor het lichaam gebruiken. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de zelfbruiner voordat je begint met het aanbrengen hiervan. 

 

Zelfbruiner kopen?

Een zelfbruiner is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Voor meer info over zelfbruiners, lees ook:

Hoe werkt een zelfbruiner?

Scheren en zelfbruiner

Top 10 Tanning

10 tips bij het gebruik van een zelfbruiner