Webecos

Webecos is uitgegroeid tot een volwaardig cosmeticahuis met een zeer uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten. Hier vind je het complete assortiment van Webecos online!

Bestseller
Azulen Cream
€20,90
Collavital E Cream
€24,90
Bestseller
Vitavocol
Webecos
€25,80
Bestseller
Hyfac Cream
€23,50
Myox Day Cream
€33,20
Aloë Vera Day Cream
€19,90
Royal Jelly Day Cream
€28,20
Antelea
Webecos
€23,50
Azulen Cleansing Oil
€19,40
Hydrovital
Webecos
€17,90
Azulen Lotion
€19,90
Cucumber Cream
€19,90
Cleansing Foam
€21,50
Blossom Lotion
€18,90
Depigmentin 30 ml
€15,80
Hydracell-1 Beauty Cream
€29,90
Cremalgin
Webecos
€20,50
Tonic
Webecos
€12,40
Ocuolo
Webecos
€12,40
Rever-Essence-1
€49,90
Eye Contour Day Cream
€18,90
Hydraderm
Webecos
€29,30
Pagina 1 van 6

Hoe is Webecos ontstaan?

Webecos is opgericht door een schoonheidsspecialiste, Len Klaphaak, die behoefte had aan betere producten voor de schoonheidsbranche. Webecos is uitgegroeid tot een volwaardig cosmeticahuis met een zeer uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten en is al meer dan 40 jaar een toonaangevend Nederlands merk voor schoonheidssalons en spa's. De producten van Webecos zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, hypoallergeen en dierproefvrij!

 

Geschiedenis van Webecos

In 1961 werd het begrip “cosmeceutical” voor het eerst geïntroduceerd door de Amerikaan Raymond Reed, een van de grondleggers van de Amerikaanse Vereniging van Cosmetisch Chemici. Hij gebruikte de term voor cosmetica die biologisch actieve ingrediënten bevatten.

In 1962 werd Webecos door Len Klaphaak geïntroduceerd als eerste echte Nederlandse merk met producten die hoge concentraties klinisch geteste ingrediënten bevatten en die daarom toch iets meer dan alleen maar een ‘pampering’ effect konden geven. Daarmee werd Webecos het eerste ‘cosmeceutische’ merk in Nederland.

Len Klaphaak was destijds in Nederland binnen de schoonheidsbranche toonaangevend. Ze was behalve schoonheidsspecialiste ook kosmetologe en schrijfster van het bekende “groene boekje” met de titel “Kosmetika en aanverwante produkten”, dat jarenlang gold als het ultieme naslagwerk voor de professionele schoonheidsspecialist. Als docente aan de vakopleiding voor schoonheidsspecialistes Stivas was ze bovendien zeer gedreven om het kwaliteitsniveau binnen de schoonheidsbranche verder te ontwikkelen. Ze zag dat farmaceutische producten op veel professionelere wijze werden onderbouwd en geproduceerd dan de cosmetica van die tijd. Ze liet haar producten daarom ook in een apotheek produceren. Dit verklaart ook de naam van het door haar opgerichte bedrijf: Webecos is een afkorting voor Wetenschappelijk Bereide Cosmetica.

 

Wat is Webecos Elementary Skincare?

Elementen zijn de bouwstenen van alles wat je op aarde en ver daarbuiten aantreft, dus ook van het menselijk lichaam. Dat bestaat voor tweederde uit water, gevormd door de elementen waterstof en zuurstof. Voor de opbouw van botten, spieren en andere weefsels zijn de elementen natrium, calcium, magnesium, kalium, fosfor, zwavel en chloor onmisbaar. In ons lichaam bevinden zich verder nog zo’n 40 elementen in een minimale concentratie, die een rol spelen in de sturing van onze lichaamsfuncties. Behalve deze functionele elementen bestaat het lichaam voornamelijk uit opbouwelementen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze opbouwelementen zijn de bouwstenen en de energieleveranciers van het lichaam. Uit deze elementen bestaat de lichaamsstructuur, zoals de spieren en de huid. Om de huid in een permanente toestand van optimale gezondheid en vitaliteit te brengen en te houden, zijn cosmetica nodig die de huid geavanceerde voeding en bouwstoffen geeft.

Vanuit deze gedachte ontwikkelt en produceert Webecos al ruim 50 jaar huidverzorgende en huidverbeterende cosmetica. Eerlijke cosmetica die gebruik maken van pure ingrediënten, waarvan aangetoond is dat ze helpen het herstellend vermogen van de huid stimuleren. Cosmetica met therapeutische niveaus van plantenstoffen, kruidenextracten, essentiële vetzuren, botanische oliën, vitaminen, mineralen, zuivere etherische oliën en antioxidanten, die de huid de benodigde  elementen kan geven. Met unieke recepturen en texturen die zorgen voor een optimale opname van de werkstoffen door de huid. De actieve ingrediënten zijn vrijwel uitsluitend afkomstig uit natuurlijke bronnen. Webecos gebruikt niets dat overbodig is, want waarom zou je aan cosmetica ingrediënten toevoegen die niets toevoegen? De producten zijn dierproefvrij en nagenoeg vegan. Dit principe wordt  Elementary Skincare genoemd bij Webecos.

 

Wat zijn de waarden van Webecos?

Webecos Elementary Skincare producten zijn oer-Hollands cosmetica. Nuchter en eerlijk. Alles wat Webecos maakt en ontwikkelt, komt uit eigen koker. Voor wat betreft innovaties en andere vernieuwingen is Webecos in het laboratorium dagelijks op zoek naar nog betere formules voor huidverzorging en huidverbetering. De productie en kwaliteitscontrole staan al sinds de oprichting onder streng toezicht van apothekers. Deze farmaceutische filosofie zit in het DNA van Webecos en dat vind je terug in elk potje, tube of flacon van de Elementary Skincare.

Elementary Skincare van Webecos is exclusief ontwikkeld voor gebruik door professionele schoonheidsspecialisten. Uiteraard staat het behalen van mooie resultaten van een gezichtsbehandeling daarom voorop, zodat de klant ook een volgende behandeling wil boeken. Daarnaast gebruikt Webecos alleen ingrediënten die vriendelijk voor de huid zijn. Daarom komen allergische reacties op de producten nagenoeg nooit voor. Bovendien zijn de producten niet alleen effectief en hypoallergeen, maar ook nog eens fijn om mee te werken. Zo hebben de crèmes een soepele textuur die gemakkelijk wegsmelt en snel de werkzame stoffen afgeeft aan de diepere huidlagen. Bovendien ruiken de producten van Webecos lekker. Dit komt doordat Webecos bij voorkeur gebruik maakt van natuurlijke geurstoffen.

 

Welke producten van Webecos zijn geschikt voor mijn huid?

Webecos heeft producten speciaal voor de normale huid, de droge huid, de vette huid en de gevoelige huid. Daarnaast heeft Webecos een aantal producten ontwikkeld voor een aantal huidcondities als de onzuivere huid, de oudere huid en de doffe huid. De productlijnen van Webecos bestaan uit verschillende soorten producten, zoals Day Cream, Night Cream, Ampullen, Oogverzorging en Cleansers.

 

Wat zijn de meest populaire producten van Webecos?

De Myox Day Cream en de Myox Night Cream zijn de meest populaire crèmes voor de ouder wordende en rijpere huid. Deze crèmes zijn ontwikkelt om rimpels te verminderen en de huid te revitaliseren.

Andere veel verkochte producten zijn de Aloe Vera Day Cream en de Aloe Vera Night Cream. Deze crèmes hydrateren de huid en herstellen de natuurlijke vochtbalans van de huid. Deze crèmes zijn geschikt voor de normale en gecombineerde huid.

Populaire producten voor de ogen zijn de Eye Contour Day Cream en het Eye Contour Mask.  De Eye Contour Day Cream is een verzorgende en beschermende crème voor de gevoelige huid rondom de ogen. De crème zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen er strakker uit ziet. Het Eye Contour Masker voedt de huid, gaat huidverslapping tegen en vermindert rimpels.

 

Hoe blijft Webecos zich ontwikkelen?

Webecos investeert jaarlijks een aanzienlijk deel van de winst in research and development. Meer dan 50 jaar ervaring en continu onderzoek & ontwikkeling van nieuwe actieve stoffen en methoden zorgen voor optimale tevredenheid over de behandelingen en producten.

Bij Webecos volgen ze niet alleen de meest actuele vakkennis op de voet, maar delen ze deze kennis ook graag. In de trainingscentra zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten dan ook altijd welkom voor goede en gedegen cursussen, opleidingen en workshops.

 

Hoe draagt Webecos nog meer bij aan de gezondheid van de huid?

Webecos is trotse partner van het Huidfonds. In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een huidaandoening. Een huidaandoening kan tijdelijk van aard zijn, maar is meestal blijvend. Het Huidfonds is een onafhankelijk fonds dat huidaandoeningen bespreekbaar wil maken en zich vol passie inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening te verbeteren.

Daarnaast is Webecos lid van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). De NCV is de brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. De NCV vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie via beleidsontwikkeling, lobby en overleg met relevante partijen.