Webecos is uitgegroeid tot een volwaardig cosmeticahuis met een zeer uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten. Hier vind je het complete assortiment van Webecos online!

Active Hyaluron Ampullen
€38,50
After Sun
Webecos
€19,50
Aloë Vera Ampullen
€38,50
Aloë Vera Cream Mask
€22,90
Aloë Vera Day Cream
€19,90
Aloë Vera Night Cream
€20,90
Antelea
Webecos
€23,50
Azulen Ampullen
€38,50
Azulen Cleansing Oil
€19,40
Azulen Cream
€20,90
Azulen Lotion
€19,90
BB Flex Cream Tinted
€21,90
Blossom Lotion
€18,90
Body Milk Rose
€18,30
Body Peeling
€26,00
Camomile Cream Mask
€22,90
Caviar Age Defense Cream
€54,90
Caviar Age Defense Serum
€49,90
Cleacell- 1 Complex
€29,90
Pagina 1 van 5

Webecos

Al meer dan 40 jaar is Webecos een toonaangevend Nederlands merk voor schoonheidssalons en spa's.
Webecos is opgericht door een schoonheidsspecialiste die behoefte had aan betere producten voor de schoonheidsbranche. Vanuit dat oogpunt is zij hoogwaardige producten gaan ontwikkelen en is Webecos uitgegroeid tot een van de bekendste cosmeticahuizen van Nederlandse bodem. Webecos is uitgegroeid tot een volwaardig cosmeticahuis met een zeer uitgebreid assortiment aan huidverzorgingsproducten.
Natuurlijk zijn de producten van Webecos proefdiervrij!

 

De geschiedenis van Webecos

In 1961 werd het begrip “cosmeceutical” voor het eerst geïntroduceerd door de Amerikaan Raymond Reed, een van de grondleggers van de Amerikaanse Vereniging van Cosmetisch Chemici. Hij gebruikte de term voor cosmetica die biologisch actieve ingrediënten bevatten. Kort daarna werd in 1962 door Len Klaphaak Webecos geïntroduceerd als eerste echte Nederlandse merk met producten die hoge concentraties serieus klinisch geteste ingrediënten bevatten en die daarom toch iets meer dan alleen maar een ‘pampering’ effect konden geven.

Len Klaphaak was destijds in Nederland binnen de schoonheidsbranche toonaangevend. Ze was behalve schoonheidsspecialiste ook kosmetologe en schrijfster van het bekende “groene boekje” met de titel “Kosmetika en aanverwante produkten”, dat jarenlang gold als het ultieme naslagwerk voor de professionele schoonheidsspecialist. Als docente aan de vakopleiding voor schoonheidsspecialistes Stivas was ze bovendien zeer gedreven om het kwaliteitsniveau binnen de schoonheidsbranche verder te ontwikkelen. Ze zag dat farmaceutische producten op veel professionelere wijze werden onderbouwd en geproduceerd dan de cosmetica van die tijd. Ze liet haar producten daarom ook in een apotheek produceren. Dit verklaart ook de naam van het door haar opgerichte bedrijf: Webecos is een afkorting voor Wetenschappelijk Bereide Cosmetica. Daarmee was Webecos feitelijk het eerste ‘cosmeceutische’ merk in Nederland.

Het principe van zelf ontwikkelen en produceren op basis van eigen receptuur in een farmaceutische omgeving hanteert Webecos tot op de dag van vandaag nog steeds. Meer dan 50 jaar ervaring en continu onderzoek & ontwikkeling van nieuwe actieve stoffen en methoden zorgen voor optimale tevredenheid over de behandelingen en producten. De meeste werkstoffen die daarbij gebruikt worden zijn van zuiver natuurlijke oorsprong. Uiteraard zijn alle producten dierproefvrij.

 

Webecos Elementary Skincare

Zonder ons inzicht in elementen zou de wereld er totaal anders uitzien. Elementen zijn de bouwstenen van alles wat je op aarde en ver daarbuiten aantreft, dus ook van het menselijk lichaam. Dat bestaat voor twee derde uit water, gevormd door de elementen waterstof en zuurstof. Voor de opbouw van botten, spieren en andere weefsels zijn de elementen natrium, calcium, magnesium, kalium, fosfor, zwavel en chloor onmisbaar. In ons lichaam bevinden zich verder nog zo’n 40 elementen in een minimale concentratie, die een rol spelen in de sturing van onze lichaamsfuncties. Behalve deze functionele elementen bestaat het lichaam voornamelijk uit opbouwelementen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze opbouwelementen zijn de bouwstenen en de energieleveranciers van het lichaam. Uit deze elementen bestaat de lichaamsstructuur, zoals de spieren en de huid. Om de huid in een permanente toestand van optimale gezondheid en vitaliteit te brengen en te houden, zijn cosmetica nodig die de huid geavanceerde voeding en bouwstoffen geeft. Puur van huis uit.

Vanuit deze heldere gedachte ontwikkelt en produceert Webecos al ruim 50 jaar huidverzorgende en huidverbeterende cosmetica. Eerlijke cosmetica die gebruik maken van pure ingrediënten, waarvan aangetoond is dat ze helpen het herstellend vermogen van de huid stimuleren. Cosmetica met therapeutische niveaus van plantenstoffen, kruidenextracten, essentiële vetzuren, botanische oliën, vitaminen, mineralen, zuivere etherische oliën en antioxidanten, die de huid de benodigde  elementen kan geven. Met unieke recepturen en texturen die zorgen voor een optimale opname van de werkstoffen door de huid. Onze actieve ingrediënten zijn vrijwel uitsluitend afkomstig uit natuurlijke bronnen. We gebruiken niets dat overbodig is, want waarom zou je aan cosmetica ingrediënten toevoegen die niets toevoegen? De producten zijn dierproefvrij en nagenoeg vegan. Elementary Skincare noemen we dat principe bij Webecos. Omdat alleen het goede goed genoeg is.

De waarden van Webecos

Webecos Elementary Skincare producten zijn oer-Hollands cosmetica. Nuchter en eerlijk. Alles wat we ontwikkelen en maken, komt uit eigen koker. Voor wat betreft innovaties en andere vernieuwingen zijn we in ons laboratorium dagelijks op zoek naar nog betere formules voor huidverzorging en huidverbetering. En onze productie en kwaliteitscontrole staat al sinds de oprichting onder streng toezicht van apothekers. Deze farmaceutische filosofie zit in ons DNA en dat vind je terug in elk potje, tube of flacon van onze Elementary Skincare. 

Fijn om mee te werken. Elementary Skincare van Webecos is exclusief ontwikkeld voor gebruik door professionele schoonheidsspecialisten. Uiteraard staat het behalen van mooie resultaten van een gezichtsbehandeling daarom voorop, zodat de klant ook een volgende behandeling wil boeken. Daarnaast gebruiken wij alleen ingrediënten die vriendelijk voor de huid zijn. Daarom komen allergische reacties op onze producten nagenoeg nooit voor. Wel zo prettig om te weten. Bovendien zijn onze verbeterproducten niet alleen effectief en hypoallergeen, maar ook nog eens fijn om mee te werken. Zo hebben onze crèmes een soepele textuur die gemakkelijk wegsmelt en snel de werkzame stoffen afgeeft aan de diepere huidlagen. Bovendien ruiken ze lekker. Dit komt doordat we bij voorkeur gebruik maken van natuurlijke geurstoffen.

Altijd beter.
Webecos investeert jaarlijks een aanzienlijk deel van de winst in research and development. We volgen niet alleen de meest actuele vakkennis op de voet maar delen die ook graag. In onze eigen trainingscentra zijn gediplomeerde schoonheidsspecialisten dan ook altijd welkom voor goede en gedegen cursussen, opleidingen en workshops. Zo zorgen we ervoor dat ons vak te allen tijde pure kwaliteit blijft leveren.

Webecos gaat verder

Webecos is trotse partner van het Huidfonds. In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een huidaandoening. Soms is dit van tijdelijke aard, maar meestal blijvend. Er kan sprake zijn van jeuk of pijn, maar ook van schaamte omdat deze huid ‘anders’ is. Het Huidfonds is een onafhankelijk fonds dat dit bespreekbaar wil maken en zich vol passie inzet om de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren.

Webecos is lid van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). De NCV is de brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. De NCV vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie via beleidsontwikkeling, lobby en overleg met relevante partijen.