Striae - littekens

Striae zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer de huid snel uitzet of krimpt, zoals tijdens zwangerschap, puberteit of snelle gewichtstoename. Ze beginnen vaak rood of paars, en vervagen met de tijd naar een lichtere tint, maar ze verdwijnen zelden volledig.

Liquid Gold
€49,95
Body Cups
Bellabaci
€42,00
Body Strategist Oil
€62,00

Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan wanneer het lichaam een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap, de zogenaamde zwangerschapsstriemen, die ontstaan door de snelle groei van de foetus in de baarmoeder. De strepen kunnen ook ontstaan op de borsten of op de dijen als deze sneller dikker worden dan de huid kan bijhouden. Striae kunnen ook ontstaan bij bodybuilders: door de snelle groei van het spierweefsel wordt de huid uitgerekt, waardoor striae kunnen verschijnen.

Er zijn verschillende producten hiervoor verkrijgbaar, in de vorm van een Lotion, maar ook in de vorm van een Bodycream.

Des te langer de striae de huid heeft aangedaan, des te lastiger is het om deze huid te behandelen, hetgeen ook zichtbaar wordt in het resultaat.