Scheerolie dames

 

 

Waarom gebruik je en pre shave product


Scheren is voor veel vrouwen een regelmatig terugkerend ritueel. Het is een van de meest voorkomende manieren om haargroei te verwijderen van het lichaam. Vooral in de zomer willen de meeste vrouwen mooie gladde benen, zonder haartjes. De rokjes en de korte broekjes komen immers weer tevoorschijn. maar ook in andere jaargetijden kan het fijn zijn om haarloze benen te hebben. Dan is het weer tijd om te scheren. Maar ook andere lichaamsdelen krijgen bij de meeste vrouwen een regelmatige scheerbeurt, zoals de oksels en de bikinilijn. Het is belangrijk dat je huid in goede conditie is en een goede basis biedt voor het scheermes. Voordat je je huid gaat scheren is het goed om deze voor te bereiden met pre shave oil of creme. Dit is zeker het geval als je last hebt van een droge huid. Door eerst deze pre shave olie te gebruiken maak je de huid lekker glad, zodat de kans op wondjes en irritaties kleiner is.
 

Hoe gebruik je een pre shave vrouwen?


De pre shave is bedoeld om de huid voor te bereiden op de confrontatie met het scheermesje. Want je scheert weliswaar haren af, maar daarbij raak je ook de bovenste laag van de huid. Deze kan dan ook maar beter beschermd worden. Hoe gebruik je het product? Breng een dun laagje van de olie of creme aan op de droge of vochtige huid.
Laat het even intrekken. Vervolgens kun je beginnen met het scheren. Trek hierbij de huid voorzichtig glad, zodat het scheren nog soepeler gaat. Zorg wel altijd voor een nieuw, scherp scheermesje. Op deze manier wordt het scheren een fluitje van een cent. Gun de huid daarna nog wel even rust voordat je zeep of andere producten gaat gebruiken.


Wat doet een pre shave voor vrouwen?


Scheren van de huid kan soms zorgen voor irritaties of zelfs wondjes veroorzaken. Om deze ongemakken zoveel mogelijk te voorkomen gebruik je een voorbereidend product. De pre shave oil of creme zorgt ervoor dat de huid glad is, zodat het scheermesje soepel over de huid glijdt. Dit vermindert de kans op beschadigingen tijdens het scheren en de pre shave olie is bovendien verzorgend voor de droge en gevoelige huid. Hierdoor droogt je velletje minder uit en is de kans op bultjes en andere irritaties veel kleiner. Een gezonde, gladde, haarloze huid is het resultaat!